ABD'de kış çetin geçiyor! Uçuşlar ertelendi, şelale dondu: 30 eyalet alarma geçti

ABD'de son 10 yılın en şiddetli kar yağışı beklenirken ağır kış şartları sebebiyle beş eyalette olağanüstü hal ilan edildi. New York eyaletinde dikkat çeken görüntüler kaydedildi. Ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle eyaletin en yüksek şelalelerden biri olan Kaaterskill Şelalesi dondu.
ABD’de düşen hava sıcaklığı sebebiyle olağanüstü hal ilan edilirken önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen kar fırtınasının ülke genelindeki 60 milyon kişiyi etkileyeceği bildirildi.
ABD'nin New York Eyaleti'nde izleyenleri hayrete düşürecek görüntüler ortaya çıktı. Catskill bölgesinde aşırı soğuk hava nedeniyle eyaletin en yüksek şelalelerden biri olan Kaaterskill Şelalesi dondu.
30 EYALETTE ALARMA GEÇİLDİ
ABD'nin farklı eyaletlerinin yetkililerinden hava durumuna ilişkin uyarılar yapıldı. Fırtına beklentisi nedeniyle 30 eyalette alarm durumuna geçilirken, vatandaşlara evde kalmaları tavsiye edildi.
ÜLKE GENELİNDE 1500 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ
ABD genelinde yaklaşık 1500 uçuş iptal edildi, 2 bin uçuş ise ertelendi. Bunun yanı sıra bazı tren seferleri de iptal edildi.
5 EYALETTE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ
Kentucky, Virginia, Kansas, Arkansas ve Missouri eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, ağır kış şartlarının ülke genelinde 62 milyon kişiyi etkileyeceği öngörülüyor.