AB’den Türkiye’ye 310 milyon avro hibe: Dijital ve yeşil dönüşüme destek!

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
AB’den Türkiye’ye 310 milyon avro hibe: Dijital ve yeşil dönüşüme destek!
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Avrupa Birliği (AB), Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında 2025-2027 yılları arasında Türkiye’ye 310 milyon avro (yaklaşık 322,8 milyon dolar) hibe sağlayacak.

Finansman, Türk işletmelerinin rekabet gücünü artırmak, dijitalleşmelerini hızlandırmak ve çevre dostu sürdürülebilir ticari kuruluşlara dönüşmelerini desteklemek için tahsis edilecek.

HANGİ ALANLARA DESTEK VERİLECEK?

AB Türkiye Delegasyonu Misyon Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas, fonun temel haklar, çevresel sürdürülebilirlik, enerji, ulaştırma, eğitim, istihdam ve rekabetçilik gibi kritik alanlara odaklanacağını belirtti. “Amacımız, Türk şirketlerinin yeşil dönüşümünü desteklemek ve müşterilerinin değişen beklentilerine daha iyi uyum sağlamalarına yardımcı olmak” dedi.

AB'DEN TÜRKİYE'YE YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEĞİ

Vilcinskas, AB’nin Türkiye’nin yeşil dönüşümü için bugüne kadar 780 milyon avro mali destek sağladığını ve bu alandaki iş birliklerinin süreceğini vurguladı. Hibe ile Türk işletmelerin sürdürülebilir üretim süreçlerine adapte olması ve dijital dönüşüm yatırımlarını hızlandırması hedefleniyor.

AB’nin finansal desteği, Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Öte yandan, ABD’nin AB’ye yönelik ek gümrük vergileri konusundaki belirsizlik devam ederken, Vilcinskas “Ekonomik istikrarsızlığa yol açabilecek her türlü aksamayı önlemek istiyoruz” diyerek AB’nin bu konuda temkinli davrandığını belirtti.

Türkiye’nin AB süreci kapsamında sağlanan bu fon, ülkenin yeşil ekonomi ve dijital dönüşüm hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...