Dünya bu düelloyu konuşuyor! Çin'in vergi hamlesine ABD'den jet cevap
ABD ve Çin arasındaki vergi savaşları, Çin'in ABD’den ithal ürünlere uyguladığı vergiyi yüzde 84'e yükselteceğini ilan etmesiyle başka bir boyuta taşındı. ABD'den ise jet hızında bir tepki geldi.
ABD'nin Çin için getirdiği yüzde 34'lük ek tarifeye Pekin'in aynı oranda artışla karşılık vermesi ve Trump'ın, bu misillemenin geri çekilmemesi halinde yüzde 50 ek tarife daha getireceğini açıklamasıyla tırmanan restleşmeyle, büyük bir ticaret hacmine sahip iki ülke arasında asgari gümrük tarifesi yüzde 104'e kadar çıkacak.
Çin ise son dakika açıklaması yaparak ABD’den ithal ürünlere uyguladığı vergiyi yüzde 84'e yükselteceğini ilan etti. Bu karar dünya gündemine bomba gibi düştü.
ABD'DEN JET TEPKİ: ÇİN İÇİN TALİHSİZLİK
Gelişmeler dikkatle takip edilirken ABD'den jet hızında bir tepki geldi. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent "Çin'in gelip müzakere etmek istememesi ve tarife kararı talihsizlik. Çin tarifelerini artırabilir ama ne olmuş yani? Çin'in bu durumu tırmandırması onları için kayıp. Gelip masaya oturmalılar" ifadelerini kullandı.

VİETNAM'LA GÖRÜŞECEKLER
Bessent Vietnam'ın bugün tarifeler hakkında müzakere için görüşmeye geleceğini, Japonya, Hindistan ve Güney Kore'nin de görüşmek istediğini aktardı.