İklim aktivistleri Darwin’in mezarına saldırdı!
Londra’da Westminster Abbey’de gerçekleşen skandal eylemde, iklim aktivistleri Charles Darwin’in mezarını hedef alarak küresel ısınmaya dikkat çekmek için protesto düzenledi.
DIŞ HABERLER—İngiltere'nin başkenti Londra’daki Westminster Abbey’de, Charles Darwin’in mezarı üzerine yapılan vandalizm eylemi büyük yankı uyandırdı. "Just Stop Oil" adlı çevre aktivistleri, mezar taşını sprey tebeşirle boyayarak küresel ısınmaya dikkat çekmeyi amaçladı.
"1.5 ÖLDÜ" YAZISI İLE İKLİM KRİZİNE GÖNDERME
Aktivistler, Darwin’in beyaz mermer mezar taşına turuncu renkte "1.5 öldü" yazdı. Bu ifade, 2024 yılında küresel sıcaklıkların sanayi öncesi seviyelerin 1.5 derece üzerine çıkmasına atıfta bulunuyor. Aktivistlerden biri, “Darwin, altıncı kitlesel yok oluşun ortasında olduğumuzu bilse mezarında ters dönerdi” diyerek eylemin gerekçesini açıkladı.
WESTMİNSTER ABBEY ZİYARETE AÇIK KALMAYA DEVAM EDİYOR
Westminster Abbey yetkilileri, mezarın konservatörler tarafından hızla temizlendiğini ve kalıcı bir hasarın beklenmediğini belirtti. Kilise sözcüsü, “Manastır ziyaret ve ibadet için açık kalmaya devam ediyor” dedi.
POLİS İKİ AKTİVİSTİ GÖZALTINA ALDI
Londra Metropolitan Polisi, olayla bağlantılı olarak iki kadının cezai hasar şüphesiyle tutuklandığını açıkladı. Aktivistler Londra’nın merkezindeki bir polis karakoluna götürüldü.
JUST STOP OİL'IN YÜKSEK PROFİLLİ EYLEMLERİ
Grup daha önce de İngiltere’de spor ve sanat etkinliklerini hedef almış, Van Gogh tablolarına çorba atma gibi dikkat çekici protestolar gerçekleştirmişti. Westminster Abbey’deki vandalizm eylemi, bu yüksek profilli eylemler zincirinin son halkası oldu.