İsrail Gazze'ye ölüm yağdırdı! En az 210 kişi hayatını kaybetti
İsrail ordusunun Gazze'deki Nusayrat Kampı ile çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda en az 210 kişi öldü. Bölgeden gelen görüntülerde onlarca çocuğun kanlar içinde yattığı görülüyor.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin orta bölgesine eş zamanlı şekilde yoğun saldırılar düzenledi. Saldırılarda şu ana kadar en az 210 Filistinli hayatını kaybetti.
SAĞLIK SİSTEMİ HİZMET VEREMİYOR
Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise sağlık ekipleri, ambulans ve acil durum sisteminin Gazze'nin orta bölgesine düzenlenen saldırılarda yaralananların Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakledilmesine yönelik gelen çağrılara cevap veremediği belirtildi.
"BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SALDIRI"
Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin merkezindeki Nuseyrat Kampına “benzeri görüşmemiş bir saldırı” başlattığı duyuruldu. Saldırıda çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu belirtildi. Yaralıların getirildiği Deir el-Balah kentindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ndeki durumun “felaket” olduğu vurgulandı.
Açıklamada, “İsrail işgal ordusu, Nuseyrat kampına barbar ve acımasız bir saldırı başlatıp doğrudan sivilleri hedef aldı. Sokaklarda onlarca cansız beden ve yaralı var. Bombardımanın yoğunluğu nedeniyle ambulanslar ve sivil savunma ekipleri bölgeye ulaşamıyor. İşgal ordusu onlarca savaş uçağı, quadcopter (dron) ve helikopterle saldırı başlatırken aynı zamanda tanklar sivillerin evlerini bombalıyor. El Aksa Şehitleri Hastanesi bölgedeki tek hastane olup şu anda sadece bir elektrik jeneratörüyle çalışmaktadır. Hastane, binlerce kişiye hizmet veriyor ve bu kadar çok sayıda can kaybı ve yaralıyı barındıramıyor. Haftalardır dolu olan bu hastanenin rahatlatılması ve bölgedeki sağlık durumunun iyileştirilmesi için uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler kuruluşlarına ve tüm uluslararası kuruluşlara acilen müdahale etme çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullanıldı.
"BU VAHŞİ SALDIRIYI DURDURMALARINI TALEP EDİYORUZ"
İsrail'in Nuseyrat'a ve bölge geneline yönelik saldırısının kınandığını vurgulanan açıklamada, "Sivillere, çocuklara, kadınlara ve evlere yönelik bu saldırıyı kınıyoruz. Onlarca masum sivilin kanı döküldü. Uluslararası toplumdan ve tüm uluslararası kuruluşlardan İsrail işgalinin sürdürdüğü bu vahşi saldırıyı, soykırım savaşını acilen durdurmalarını talep ediyoruz" denildi.
4 İSRAİLLİYİ KURTARDIKLARINI AÇIKLADILAR
Açıklamada İsrail'in, yakıt ve yedek parça girişini engellemesi ve 130 ambulansı hedef alıp onlarca ambulansın saldırı bölgelerine ulaşmasına izin vermemesi sonucu Gazze'de acil durum sisteminin kasten baltalandığı vurgulandı.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çeşitli noktalara saldırılar düzenlendiğini ve iki farklı bölgede toplam 4 İsrailli esirin canlı olarak kurtarıldığını duyurmuştu. Kurtarılan esirlerin 7 Ekim'deki Nova müzik festivalinde Hamas tarafından Gazze'ye kaçırılan İsraillilerden olduğu aktarıldı.
CAN KAYBI 37 BİNE DAYANDI
Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri saldırısında 7 Ekim'den bu yana en az 36 bin 801 Filistinlinin öldüğünü ve 83 bin 680 Filistinlinin yaralandığını söyledi. Son 24 saatte 70 Filistinlinin öldürüldüğü, 150 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.