Tacikistan'daki cezaevinde isyan çıktı! Çok sayıda ölü var

Tacikistan’ın Vahdat kentindeki bir cezaevinde kaçma girişimiyle başlayan isyan, kanlı bir şekilde bastırıldı. Yetkililerin açıklamasına göre, en az beş mahkum öldü, üç cezaevi çalışanı yaralandı.
Adalet Bakanlığı, ev yapımı bıçaklarla silahlanan dokuz mahkumun gardiyanlara saldırdığını ve cezaevinden kaçmaya çalıştığını duyurdu. Ağır yaralananlar arasında hapishane idaresi başkanının da bulunduğu belirtiliyor.
Olay yerinden gelen görüntülerde, kanlar içinde yatan mahkumlar ve DEAŞ bayrağı taşıyan bir mahkumun görüntüsü dikkat çekti. Bölge analistleri, firar girişiminin DEAŞ destekçileri tarafından organize edildiğini ve kısa bir süreliğine cezaevi üzerine bayrak diktiklerini iddia edildi.
Savcılık, isyanla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklarken, Tacikistan’da benzer olayların geçmişte de yaşandığı aktarıldı. 2019 yılında benzer bir isyanda 29 mahkum ve üç gardiyan ölmüş, saldırının arkasında yine DEAŞ'ın olduğu öne sürülmüştü.
Ayrıntılar geliyor...