29 ilde FETÖ'ye "Kıskaç-20" operasyonu! 100'ü aşkın gözaltı var

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Gündem Haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen 'Kıskaç-20' operasyonlarında 108 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Ayrıca düzenlenen operasyonlarda yüksek miktarda döviz ve Türk Lirası ile bazı dijital materyallerin ele geçirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen "KISKAÇ-20" operasyonlarında 108 şüphelinin yakalandığını ortaya koydu. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

FETÖ'YE GÖZ AÇTIRILMAYACAK

FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.

29 İLDE DEV OPERASYON!

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak'ta FETÖ'ye yönelik düzenlenen "KISKAÇ-20" operasyonlarında şüphelilerin; örgütün sözde "Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün "Gaybubet Evi" olarak adlandırdığı Hücre Evlerinde saklandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

ÇOK SAYIDA MATERTAL ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.

İSTANBUL'DA YAKALANAN 6 FETÖ ÜYESİ TUTUKLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik 29 ilde “Kıskaç-20” adı verilen operasyon gerçekleştirildiğini duyurmuş, baskınlarda 108 örgüt üyesinin yakalandığını ilan etmişti. Örgüt üyelerine yönelik operasyonların İstanbul ayağında 21 FETÖ/PDY üyesi yakalanmıştı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile TEM Şube ekipleri tarafından 28 adrese yapılan baskınlarda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sona erdi.

Örgüte üye oldukları HTS ve ankesör kayıtları ile tespit edilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. 12 FETÖ üyesi, dosyası ikmalen olmak üzere sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakıldı. Bir şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 2 örgüt mensubunun ise adli kontrol hükümleri uygulanarak salıverildiği aktarıldı. Geri kalan 6 FETÖ/PDY şüphelisinin ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...