Türkiye genelinde 44 yangın, 6'sı söndü! Bakan Yumaklı gözaltıların olduğunu söyledi

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Ajanslar

İzmir'in Menderes, Selçuk, Urla ve Çeşme, Afyonkarahisar'ın Hıdırlı Tepesi, Çanakkale'nin Ezine Kahramanmaraş'ın Onikişubat, Aydın Kuşadası ilçesi, Edirne'de 3 köy, Muğla'nın Milas ve Karaman'ın Ermenek ilçeleri alevlere teslim oldu. Yangınlara dört bir yandan müdahale edilirken bazı mahallelerde evler tahliye edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde yaşanan yangınlara ilişkin bilgi verdi. Yumaklı, gözaltıların olduğunu kaydetti.

Sıcaklıkların artmasıyla beraber yangın haberleri peş peşe gelmeye başladı. Dumanların yükseldiği 8 kent korku dolu anlara sahne oluyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde yaşanan yangınlara ilişkin bilgi verdi.  

BAKAN YUMAKLI YANGINLARA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Bakan Yumaklı, çıkan 44 yangının 6'sının söndürüldüğünü söyledi. Bakan Yumaklı, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Yumaklı İzmir Mnderes'te yangının Hobi Bahçesi'nden çıktığını ve ilgililerin gözaltına alındığını söyledi.

İZMİR ALEVLERE TESLİM OLDU

İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan, 5 uçak ve 13 helikopter olmak üzere toplam 18 hava aracının yer aldığı yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, bir yangın haberi de Çeşme’den geldi.

Çeşme Germiyan Mahallesi’ndeki kırsal alanda çıkan yangına; 2 uçak ve 1 helikopter olmak üzere havadan ve karadan müdahale edildi. Germiyan yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

İzmir, Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 1. Resim

OTOBAN TRAFİĞE KAPANDI

Öte yandan, Urla ilçesine bağlı Kuşçular Mahallesi’ndeki yol kenarında da yangın çıktı. Otluk alandaki yangın nedeniyle, İzmir-Çeşme otobanı trafiğe kapatıldı. Bu yangına da ekiplerin müdahalesinin sürdüğü öğrenilirken, uzun araç kuyrukları oluştu.

SELÇUK'TA DA YANGIN ÇIKTI

Menderes ve Çeşme ilçelerinin ardından Selçuk ilçesi Pamucak mevkiinde de yangın çıktı. Yangına 4 helikopter ve 5 uçak ile havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İzmir, Çanakkale, Edirne Afyon, Aydın Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 2. Resim

ALEVLER KUŞADASINA SIÇRADI

Selçuk ilçesinde başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

EVLER TAHLİYE EDİLİYOR

Havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği yangının Bayraklıdede Mahallesi'nin bulunduğu yerleşim yerlerine yakın alanlara sıçraması üzerine ekiplerce vatandaşların tedbir amaçlı tahliyesine başlandı. Evlerini boşaltan vatandaşlar, görevliler tarafından kent merkezine yönlendiriliyor.

İzmir, Çanakkale, Edirne Afyon, Aydın Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 3. Resim

TSK DESTEK GÖNDERDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait 5 helikopterle İzmir'deki yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek sağlandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Cougar helikopter ile 2 adet CH-47 helikopter, İzmir’deki yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek sağlamaya devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

AYDIN VALİSİ : "BAŞKA NOKTALARA GİDİN"

Aydın Valisi Yakup Canbolat Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ile birlikte bölgeye hareket ederek incelemelerde bulundu. Yangının rüzgarın etkisiyle yayıldığını belirten Vali Canbolat, "Tüm ekiplerimizle bölgedeyiz. Yangını kontrol altına almak için uğraşıyoruz. Yangına yakın yerde oturan vatandaşlarımızdan özellikle dumandan etkilenmemeleri için şehrin başka noktalarına gitmelerini talep ediyoruz. Ayrıca Selçuk ve Kuşadası yolunu da trafiğe kapattık. Şu ana kadar bize gelen her hangi bir can kaybı bulunmuyor" diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ

Yangın Kahramanmaraş’ta Onikişubat ilçesi Belkız Mahallesi’nde ormanlık alanda başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bölgeye çok sayıda ekip sevk etti.

İzmir, Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 2. Resim

İhbar üzerine bölgeye 1 helikopter, 8 arazöz, 5 su tankeri, 8 belediye itfaiyesi, 1 greyder, 2 dozer, 55 orman yangın işçisi, 10 teknik personel ile 50 itfaiye personeli sevk edildi. Kısmen ormanlık araziye de sıçrayan yangında 19 hektar alan zarar gördü. Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarına başlandı.

MUĞLA

Muğla’nın Milas Burgaz Mahallesindeki makilik alanda çıkış nedeni tespit edilemeyen makilik yangını sonrası bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas İtfaiye Grup Amirliği ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri ile havadan bir helikopter yangın bölgesine sevk edildi.

İzmir, Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 3. Resim

Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler evleri tehdit etmeye başlayınca ekipler tarafından alevlerin konutlara ulaşmasının önüne geçilmesi amacıyla çalışma yürütülüyor.

KARAMAN

Karaman'ın Ermenek ilçesinde çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

İzmir, Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 4. Resim

Yangın, öğle saatlerinde Ermenek ilçesine bağlı Yeşilköy köyü Yaylacık Yaylası mevkiinde kalan çalılık alanda başladı. Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle çalılık alanda yangın çıktı. Çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine yangın yerine ilk olarak Ermenek Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler ile Ermenek Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

İzmir, Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 5. Resim

VATANDAŞLAR DA ÇALIŞMALARA KATILDI

Yangının büyüyerek yayılma ihtimaline karşı bölgede bulunan köylerdeki vatandaşların da yangın söndürme çalışmalarına katılmaları istendi. Yangının dağlık arazide olması nedeniyle bölgeye 3 adet yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Bölgeye ulaşan helikopterler yangına müdahale etmeye başladı.

İzmir, Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 6. Resim

Yangına, Ermenek Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri 10 arazöz 100 kişilik ekip ile Ermenek, Sarıveliler, Başyayla ilçesi ile Güneyyurt, Kazancı, Göktepe Belde Belediyelerine ait 6 itfaiye aracı, ekskavatörler, 3 yangın söndürme helikopteri müdahale ediyor. Vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Üvecik köyü yakınlarında başlayan anız yangını, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.

İzmir, Çanakkale Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 7. Resim

HAVADAN KARADAN MÜDAHALELER SÜRÜYOR

Yangın, saat 16.30 sıralarında Ezine ilçesi Üvecik köyü yakınlarında bir tarım arazisinde başladı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Yangın ormanlık alana sıçrarken, ekipler alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

İzmir, Çanakkale Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 8. Resim

AFYON'DA HIDIRLI TEPESİNDE YANGIN

Afyonkarahisar'ın Hıdırlı Tepesi mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yangına yoğun müdahalesi sürüyor.

İzmir, Çanakkale, Afyon, Aydın Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 9. Resim

EDİRNE'DE ÖRTÜ YANGINI ÜÇ KÖYE SIÇRADI

Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Dombay köyünde çıkan örtü yangını, rüzgarın etkisiyle Demirköy'e ve Tuğlalık köylerine yakın tarım alanlarına sıçradı. Yaklaşık 750 dönüm alanın küle döndüğü yangında, ormanda bulunan çok sayıda ağaçta yandı. Yangının ortasında kalan bazı ahırlar da alevlere teslim oldu.

İzmir, Çanakkale, Edirne Afyon, Aydın Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 10. Resim

Olay yerine çok sayıda itfaiye, orman ekipleri, AFAD, jandarma ve emniyet ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 6 saattir süren yangın kısmen kontrol altına alınırken, rüzgarın etkisiyle zaman zaman alevler güçleniyor. Alevlerin yerleşim yerine sıçramaması için ise geniş güvenlik önlemleri alındı.

İzmir, Çanakkale, Edirne Afyon, Aydın Kahramanmaraş, Muğla ve Karaman'da alevlerle mücadele! Mahalle boşaltıldı, otoban kapatıldı - 11. Resim

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ 

Ekiplerin yangını söndürme çalışmalarına köy halkı da destek verdi. Köy halkından bazıları tankerle su taşırken, bazıları da traktörlerine taktıkları pulluklarla tarlaları sürdü. Yangın yaklaşık 6 saat süren çalışmalar sonucunda söndürüldü.
Edirne Valisi Yunus Sezer, yangın bölgesine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...