'Somali Cumhurbaşkanının oğluna Türk vatandaşlığı verildi' iddiasına DMM'den yalanlama

Kullandığı otomobil ile motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğluna Türk vatandaşlığı verildiği iddia edildi. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddiaların doğru olmadığını belirtti ve "Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz" dedi.
30 Kasım 2023'te Somali Cumhurbaşkanının oğlu Hassan Shekh Mohamud, otoyolda motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarpmış ve ölümüne neden olmuştu. Olayın ardından kazaya sebebiyet veren sürücü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.
Hassan Shekh Mohamud hakkında 7 Aralık 2023 tarihinde yurt dışına çıkış yasağı getirilmiş ancak bu tarihten çok daha önce ülkeden kaçtığı öğrenilmişti. Gazeteci Fatih Ergin, Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu hakkında çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.
'TÜRK VATANDAŞLIĞI' İDDİASI
Ergin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Somali CB'nın İstanbul'da kuryeyi öldüren oğluna kaza sonrası süreçte Türk vatandaşlığı verildiği bilgisini aldım. Kaynaklar ismini değiştirerek vatandaş olduğunu aktardı. Kaza sırasında insani ikameti olduğu ortaya çıkmış, hangi gerekçe ile verildiği sorusu cevapsız kalmıştı! Not: Somali Cumhurbaşkanı'nın aile ve akrabalarından toplam 36 kişiye vatandaşlık verilmiş!"
Bu paylaşımın ardından İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ"
DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan 'Somali Cumhurbaşkanının oğluna Türk vatandaşlığı verildi' iddiası doğru değildir.
Bahse konu şahsın herhangi bir başvurusu bulunmadığı gibi şahsa vatandaşlık verilmesi de söz konusu değildir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz."