CANLI ANLATIM

Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı, bina ve TIR'larına saldırı düzenlendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suriye, Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı, Haber

Gündem Haberleri

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Türklere ait binalara, Türk Bayrağı ve TIR'larına yapılan saldırıların ardından açıklamalar geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeye takviye ekip gönderdi. Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa yapılan provokasyonlara yönelik, "Türk kanunlarına uyun" derken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türk Bayrağımıza yapılan çirkin saldırılar asla kabul edilemez" sözlerini sarf etti. Dışişleri Bakanlığı ve MİT de resmi açıklamada bulundu.

Canlı Anlatım Özeti
  • MİT: ERDOĞAN ANBEAN BİLGİLENDİRİLİYOR
  • SURİYE MİLLİ ORDUSU PROVOKASYONA KARŞI TÜRK BAYRAĞI AÇTI
  • DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ
  • "TÜRK BAYRAĞIMIZA YAPILAN SALDIRILAR ASLA KABUL EDİLEMEZ"
  • BAŞBAKAN CANLI YAYINDA "TÜRK KANUNLARINA UYUN" DEDİ
  • "TÜRKİYE TAKDİR EDİLMELİDİR!"
  • İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR
  • TSK TAKVİYE EKİP GÖNDERDİ
  • SURİYE'NİN KUZEYİNDE TÜRKLERE YÖNELİK PROVOKASYON!

02.07.2024 00:15

MİT: ERDOĞAN ANBEAN BİLGİLENDİRİLİYOR

Milli İstihbarat Teşkilatı Suriye'de yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Bölgedeki durumu kontrol altına almak, sükunet ve güvenliği sağlamak amacıyla sahada yoğun bir şekilde çalışma yürütüldüğü kaydedilen açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenli olarak bilgilendirildiği belirtildi. 


01.07.2024 23:30

SURİYE MİLLİ ORDUSU PROVOKASYONA KARŞI TÜRK BAYRAĞI AÇTI

Suriye'nin kuzeyinde yaşanan provokasyonların ardından Suriye Milli Ordusu (SMO), güvenlik önlemlerini artırmak amacıyla yerel idari binalara askeri kuvvetlerini gönderdi.

Protestoları ve silahlı eylemleri engellemek amacıyla güvenliği sağlayan SMO bileşenlerinden Hamza ve Süleyman Şah tümenlerinin oluşturduğu Müşterek Kuvvetler, askeri karargahlarından video yayımladı. Türk ve Suriyeli muhaliflerin bayraklarının göndere çekildiği görüntüde, "Bayrağımız bir, düşmanımız bir, biz kardeşiz" açıklaması yer aldı.

Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı, bina ve TIR'larına saldırı düzenlendi - 1. Resim

Müşterek Kuvvetler yaşanan olaylara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki halkı "fitne sahiplerinin peşinden gitmemeye" çağırmıştı.

Muhaliflerin oluşturduğu Suriye Geçici Hükümeti de yaptığı yazılı açıklamada, "özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Türkiye ile Suriye halkları arasındaki mevcut ittifakı baltalamayı ve Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusu'nun fedakarlıkları ile inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamaya çağırmaktadır." ifadelerini kullanılmıştı.

Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı, bina ve TIR'larına saldırı düzenlendi - 2. Resim


01.07.2024 22:57

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde Türk ordusunun hakimiyetindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Türkiye'ye ait binalara, Türk Bayrağı ve TIR'larına yapılan saldırıların ardından açıklamada bulundu.

Bakanlığın sosyal medya X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri’de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır. Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir" ifadeleri yer aldı.


01.07.2024 22:23

"TÜRK BAYRAĞIMIZA YAPILAN SALDIRILAR ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Suriye'de yaşanan provokasyonların altından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. bakan Tunç, Türk Bayrağımıza yapılan saygısızlık ve çirkin saldırılar asla kabul edilemez" sözlerini sarf ettiği değerlendirmesinde şunları söyledi:

Sosyal medya platformlarında yayınlanan görüntülerde yer alan Türk Bayrağımıza yönelik saldırılarda bulunulmasıyla ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanununun 300/1 maddesinde düzenlenen “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatılmıştır. Rengini aziz şehitlerimizin kanından alan, şanlı Türk Bayrağımıza yapılan saygısızlık ve çirkin saldırılar asla kabul edilemez.


01.07.2024 22:00

BAŞBAKAN CANLI YAYINDA "TÜRK KANUNLARINA UYUN" DEDİ

Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Abdurrahman Mustafa, yaşanan provokasyonlara yönelik canlı yayında açıklamalarda bulundu. Başbakan Mustafa, "Dün bazı üzücü olaylar yaşandı Kayseri'de. Bununla ilgili Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumları gerekeni yapıyor. Bu münferit olayın Suriye tarafından ve Türkiye tarafından iki halkın da yararına olmuyor" ifadelerine yer verdi.

Açıklamalarının devamında Türkiye ile Suriye Geçici Hükümeti'nin büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Mustafa, "Biz burada misafiriz, buradaki Suriyelilerin de misafirlik değerini bilmeleri lazım. Buradaki Suriyelilere Türk kanunlarına uymaları gerektiğini söylüyoruz. Türkiye'nin kurallarına uymayanlar da deport ediliyor" sözlerini sarf etti.

Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı, bina ve TIR'larına saldırı düzenlendi - 1. Resim


01.07.2024 21:06

SURİYE GEÇİCİ HÜKÜMETİNDEN "KIŞKIRTMALARA UYULMAMASI" ÇAĞRISI

Suriye Geçici Hükümeti, Türk ordusunun hakimiyetindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Türkiye'ye ait binalara, Türk Bayrağı ve TIR'larına yapılan saldırıların ardından kritik açıklamalarda bulundu.

Suriye Geçici Hükümetinden yapılan açıklamada, tarih ve coğrafyanın, Türkler ile Araplar arasında yüzyıllar boyunca var olan kardeşliğe tanıklık ettiği belirtildi. Bölgenin yaşadığı tüm zorluklara rağmen bu kardeşliğin gelecek yüzyıllar boyunca da süreceği, bunun da iki halkın ortak kaderinin gereği olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı, bina ve TIR'larına saldırı düzenlendi - 2. Resim

"TÜRKİYE TAKDİR EDİLMELİDİR!"

"Bu nedenle Suriye Geçici Hükümeti, katil Esad rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin işlediği suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm aşırı görüşlü eylemleri kınamaktadır. Suriye Geçici Hükümeti, Türkiye'deki ve tüm sığınma ülkelerindeki Suriyelilerin korunmasının gerekliliğini vurgulamakta ve Türkiye İçişleri Bakanlığının saldırganlara karşı aldığı yasal adımları takdir etmektedir.

Suriye Geçici Hükümeti, özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Türkiye ile Suriye halkları arasındaki mevcut ittifakı baltalamayı, Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusunun fedakarlıklarıyla inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamaya çağırmaktadır. Suriye Geçici Hükümeti, bu olayların, devrim düşmanları tarafından Türk-Suriye ilişkilerine zarar vermek ve Suriye topraklarını terörizmden kurtarmada Suriye halkıyla çalışan Türk kardeşleri hedef almak için kullanılması tehlikesinin altını çizmektedir."

Suriyelilerin, seslerini ve duygularını barışçıl şekilde Türk kardeşlerine iletmeye son derece önem verdiği kaydedilen açıklamada, halk "özgürleştirilmiş bölgelerde güvenliğin bozulmaması için itidalli davranmaya ve devrimlerinin müktesebatına sahip çıkmaya" davet edildi.

Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı, bina ve TIR'larına saldırı düzenlendi - 3. Resim


01.07.2024 21:00

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kayseri'de yabancı uyruklu bir şahsın 5 yaşına tecavüz ettiği iddiasının ardından yaşanan kargaşa ve Türkiye'nin hakimiyetindeki Fırat Kalkanı Harekatı Bölgesi'nde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, şu ifadelere yer verdi:

Bir süredir Suriyeli sığınmacılar üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonlar yakından takip edilmektedir.  Türkiye düşmanı unsurların başını çektiği bazı mahfillerin kamu düzenini test etmeye dönük provokatif faaliyetlerle ülkemizin huzurunu bozma çabaları, devletimizin tüm unsurlarıyla birlikte özverili çalışmaları sayesinde amacına ulaşamayacaktır. 

Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı, bina ve TIR'larına saldırı düzenlendi - 4. Resim

Bu kapsamda özellikle sosyal medyanın birçok platformunda ortaya atılan asılsız iddialara, manipüle edilmiş bilgilerle kasıtlı olarak yapılan yalan haberlere ve vatandaşlarımızı provokasyona sevk edecek tüm dezenformasyon faaliyetlerine karşı devletimizin ilgili birimleri İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürmektedir. 

Bu çalışmalara destek olmak amacıyla her zaman olduğu gibi asılsız haberlere prim verilmemesi, içeriklerin yayılımında dezenformasyon boyutunun ve ihtimalinin göz önünde bulundurulması ve resmi makamlarımız başta olmak üzere yalnızca güvenilir kaynaklara itibar edilmesi konusunda vatandaşlarımızın hassas davranmasını önemle rica ederiz.


01.07.2024 21:45

TSK TAKVİYE EKİP GÖNDERDİ

Türk ordusunun hakimiyetindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan Suriye'nin kuzeyindeki Halep'in Mare kasabasında Türk TIR'ları ateşe verildi. Yine aynı kasabadaki karakolda bulunana Türk Bayrağı'na ve binalara saldırı gerçekleşti.

Türk Bayrağı'nı indirerek parçalayan kalabalığı sakinleştirmeye gelen birimlere ise taş ve sopayla saldırılar düzenlendi. Yaşananların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bölgeye takviye kuvvetler gönderdiği bilgisine ulaşıldı. Sınırdan geçen askeri birlikler vatandaşların alkışlarıyla uğurlandı.

Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı, bina ve TIR'larına saldırı düzenlendi - 5. Resim


01.07.2024 17:00

SURİYE'NİN KUZEYİNDE TÜRKLERE YÖNELİK PROVOKASYON!

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde bulunan El Bab ve Azez şehirlerinde Türkiye'ye ait çok sayıda aracın, El Bab'a girmesini engellemek amacıyla El Rai kavşağında toplanan kalabalık, Türk TIR'larını taşladı. Provokatörler Türk Bayrağı ve binalarına saldırılar düzenledi.

Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı, bina ve TIR'larına saldırı düzenlendi - 6. Resim


Yer: Suriye

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...