TUSAŞ saldırısına siyasilerden peş peşe tepki

- Güncelleme:
Gündem Haberleri

Ankara Kahramankazan'daki TUSAŞ yerleşkesine terör saldırısı düzenlendi. Bakan Yerlikaya saldırıda şehit ve yaralılar olduğunu duyururken, bakanlar ve siyasiler hain saldırıyı lanetledi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine terör saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hain saldırıda şehit ve yaralılar bulunduğunu açıkladı. Bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ederken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Saldırıya ilk tepkiler ise siyasilerden geldi. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan isimler, terör saldırısını kınadı ve lanetledi. İşte peş peşe paylaşılan o mesajlar...


"ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

TUSAŞ saldırısına siyasilerden peş peşe tepki - 1. Resim


"SALDIRI ELDE EDİLEN BAŞARILARI HEDEF ALMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır. Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır.

Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir.


"ALÇAK TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ)  tesislerine yönelik alçak terör saldırısını lanetliyorum. Saldırı sonucu şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.


Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin Kahramankazan’daki tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

TUSAŞ saldırısına siyasilerden peş peşe tepki - 2. Resim


"AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik düzenlenen menfur terör saldırısını lanetliyorum. Terör saldırısında şehit ve yaralılarımızın olduğunu teessürle öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. TUSAŞ’a ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, saldırı ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaların dikkate alınmasını rica ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Ülkemizin savunma sanayisine büyük katkılar sağlayan TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını gerçekleştiren alçakları lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.


"ALÇAKLAR EMELLERİNE ASLA ULAŞAMAYACAK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ tesislerine yönelik alçak terör saldırısını en ağır şekilde lanetliyorum. Terör saldırısında şehit ve yaralılarımızın olduğunu teessürle öğrendim. Milletimizin huzur ve güvenliğine kast eden, savunma sanayimizi akamete uğratmak isteyen alçaklar emellerine asla ulaşamayacak. Aziz milletimizin başı sağ olsun.


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine hainlerce gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırı sonrası şehit olan vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)’a gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Alçakça yapılan bu eylemler, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da asla amacına ulaşamayacaktır. Millet olarak birliğimiz bu tehditleri aşacak kadar güçlü ve sarsılmazdır.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.


ABB Başkanı Mansur Yavaş: Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun.

TUSAŞ saldırısına siyasilerden peş peşe tepki - 3. Resim


"TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Öncelikle bu kahpe saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum. Bu tür hain saldırılarla Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır.


Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün her türlüsüne lanet olsun!


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum.


"Başımız sağ olsun"

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Başımız sağ olsun.


İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener: Ankara TUSAŞ'ta gerçekleşen alçak terör saldırısını şiddetle kınıyor, yaşananları endişeyle takip ediyorum. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...