Dernek enflasyonuna son verildi birlikten güç doğdu

A -
A +

Türkiye'den 10 dünya markası çıkacaksa bunun en azından biri mobilyadan çıkar diye zaman zaman yazdım. Son dönemde bu görüşüm Ahmet Güleç etkisi ile iyice pekişti.

 

Ahmet Güleç 15 derneğin üyesi olan 50 bine yakın üreticinin buluştuğu Mobilya Dernekleri Federasyonu'nun (MOSFED) Başkanı...

 

Dernek enflasyonuna son verildi birlikten güç doğdu

 

İnegöllü mobilyacıların bursları ile okumuş, sektöre borcu olduğunu düşünen başarılı bir girişimci... Tasarımı hem kendi şirketinde hem de sektörde çok önemli görüyor.

 

Peki neden Ahmet Güleç umutlarımızı artırıyor... Mobilya sektörünü yıllardır takip eden biri olarak anlatayım...

 

Yıllar önceydi. Mobilyacılar birbirinin düğününe de cenazesine de gitmez derlerdi.

 

O günlerin duayenleri bir araya gelmeyi başardı. MOSDER'i kurdular. Sektör birlikte hareket etmeye başladı. O günlerde yapılan mobilya fuarı dikkatleri topladı. Dünyada ilgi odağı oldu.

 

Ama iyi günler kısa sürdü. Yeni dernekler kuruldu. Birbirine yakın tarihlerde iki ayrı yerde iki fuar, hatta İstanbul dışında da mini fuarlar yapılmaya başlandı.

 

İşte o günlerde Ahmet Güleç önce ihracatçı birliklerinde, sonra da MOSFED'de birliktelik için çalışmaya başladı. Olmaz denileni başardı. Önce fuarları teke düşürdü. Aynı tarihte hem TÜYAP'ta hem de İstanbul Fuar Merkezi'nde mobilya fuarı yaparak birliktelik sağladı ve bugün hep birlikte açılış yapılacak. Fuara 140 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.

 

Yani birlikten kuvvet doğdu ve 213 ülkeye ihracat yapan sektör, Ahmet Güleç'in gayretleri ile zaten var olan fırsatları fark etmeye başladı.

 

İyi haber sadece fuarda birliktelikle sınırlı değil. Ahmet Güleç ve sektörün önde gelen isimleri dernek enflasyonuna da son verdiler.

 

MOSDER ile MOYSAD birleşti ve ortaya güçlü bir örgüt çıktı. Genel kurulda birleşme sonucu Davut Karaçak başkanlığa getirildi. Yeni dönemde başkan yardımcılığına Tolga Batallı (Teşkilatlanmadan Sorumlu), Ömer Çetmen ve M. Kunt Kaşıkçıoğlu getirildi. Yönetim kurulunda ise Ahmet Güleç, Gökmen Kaya, Levent Dandik, Mehmet Soyserin, Mustafa Arslan, Metin Gültepe, Erdoğan Yayla da üye olarak yer aldı.

 

Evet mobilyacıların bursuyla Ankara Siyasal'ı bitiren Ahmet Güleç borcunu bu şekilde ödüyor. Borç öderken Türkiye kazanıyor, sektör kazanıyor.

 

 

 

 

Başkanlığı bıraktı yeni başkana destek verdi

 

 

Sektördeki birleşme ile birlikte moraller de yükseldi. İki derneğin birleşmesi sonucu başkanlık görevine getirilen Davut Karaçak; "Hep birlikte, güçlü bir ekonomi inşa etmenin, küresel başarıya giden yolun ilk adımı olacağına inanıyorum" değerlendirmesi yaparken MOYSAD'ın kapatılması ile başkanlık görevi biten yeni oluşumda başkan yardımcısı olarak görev alan Ömer Çetmen şu mesajı verdi:

 

-Sektörü tek çatı altında birleştiriyoruz. Sektördeki bölünmüşlüğü ortadan kaldırıp, ortak akılla hareket ederek Türk mobilyasını dünya markası yapmak hedefimize bugün tam anlamıyla tek bütün olarak sahip çıkıyoruz.

 

 

 

 

Markaların derneği yönetimi gençleştirdi

 

 

Hijyen şartlarına, lezzete, kaliteye ve sunuma önem veren işletmeciler bir araya geldi ve bir dernek kurdu. Turizm Restoran ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) işte böyle ortaya çıktı.

 

Geçen hafta TURYİD'in 14'üncü genel kurulu Sunset'te yapıldı. Kaya Demirer'in yeniden başkan seçildiği genel kurulda büyük bir değişime imza atıldı.

 

Yönetime genç ve dinamik isimler girdi. Genç isimlerin yönetimde yer alması için TURYİD'e çok emek veren Ayhan Çarıkçılar (Midpoint) ve Gamze Cizreli (Bigchefs) Yüksek İstişare Kurulu'nda görev aldı. Önceki yönetimde başkan yardımcısı olan Barış Tansever Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini üstlenerek yeni dönemde yol gösterici olmayı üstlendi.

 

Yeni dönemde başkan yardımcısı olarak görev alan Onur Tahincioğlu insan kaynakları ve eğitim gibi çok önemli iki alanda sorumluluk aldı.

 

Grill Prime, Brasserie Prime gibi iki önemli markayı yöneten Onur Tahincioğlu "Bu sektörün kalbinde, yemeğin hazırlanmasından sunumuna kadar her aşamada yer alan insanlar yatar. Bu nedenle, gastronominin en değerli varlığı şüphesiz ki insan kaynağı” diyerek yeni dönemde yapacaklarını özetledi.

 

Bu görevde Onur Tahincioğlu ile Umut Özkanca (Doğuş Hospitality), Rouzben Gerger (Ziba Catering), Uğur Talayhan (Rotana Group), Alper Yüceer (Vakko Group), Teoman Özerden (Aksa Hospitality) gibi önemli isimler birlikte çalışacak.

 

Nuri Develi de yeni dönemde TURYİD'de başkan yardımcısı olarak görev yapacak. Develi gibi önemli bir restoranı yöneten Nuri Develi üyeler arasında güçlü bağların oluşturulması için şimdiden düğmeye bastı.

 

Nuri Develi, üye iletişimi komitesinde Hasan Yeşilyurt (Bigchefs), Bülent Polat (Baydöner), Şehnaz Gökaslan (Coca Cola), Emre Hücümenoğlu (Midpoint), Gökmen Sözen (Sözen Organizasyon) gibi isimlerle birlikte görev yapacak.

 

Yeni dönemde genç başkan yardımcılarından biri de Volkan Akkaş olacak. Aynı zamanda Akkomarka markasının yönetim kurulu üyesi de olan Akkaş sosyal sorumluluk komitesindeki görevini Nazım Tokuz (Minoa), NisoAdato (Şans), Sinem Özler (Seraf), Melda Tuna (BTA), Utkan Gülaçtı (Swissotel The Bosphorus) gibi isimlerle birlikte yapacak.

 

Yeni dönemde basın yayın komitesi gibi önemli bir alanda Yaprak Baltacı görev yapacak. Morini, Clove, Epoca gibi markaların başındaki Yaprak Baltacı verilen görevi "eşsiz bir fırsat" olarak görüyor.

 

Yaprak Baltacı yeni dönemde Eda Tontu (Catamaran Resort Hotel), Burak Beşer (Momo), Özlem Özkan (Bistro 33), Tayyar Zaimoğlu (Onbaşılar Kebap-Park Zirve), Görkem Girav (Tere İstanbul) gibi isimlerden destek alacak.

 

Yücel Özalp yeni dönemde en zor görevi üstlendi. Desert'in yöneticisi Yaprak Baltacı yeni dönemde gelir getirmekle görevlendirildi.

 

 

 

 

Etkinliklerden sorumlu oldu

 

 

Yeni dönemde TURYİD'in farkını ortaya koyduğu yurt içi ve yurt dışı organizasyonları ile ilgili başkan yardımcısı Ebru Koralı oldu. Sektörün efsane markalarından Hayal Kahvesi'nde başlayan kariyer yolculuğunu Ful Bistro ile taçlandıran Ebru Koralı aynı zamanda sektörün İstanbul Ticaret Odası'ndaki temsilcisi...

 

Dernek enflasyonuna son verildi birlikten güç doğdu

 

 

 

Ebru Koralı sektörün en çalışkan isimlerinden biri olarak kabul ediliyor ve her zaman yeni fikirler geliştirmede üstün özellikleri olduğu söyleniyor. Bu önemli görevde yeni dönemde Ebru Koralı'ya Zeynep Petek Dursun (Bebek Balıkçı), Lütfü Sapmaz (Portaxe), Ekin Şen (Casa Lavanda), Osman Sezener (Od Urla) ve Mehmet Can Uzun (Yazz Collective) destek verecek.

 

 

 

Celal Toprak'ın önceki yazıları...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.