KKTC yeni yatırım fırsatları sunuyor

A -
A +

◾️Akdeniz’de doğalgaz kaynakları Ada ve çevresini gündem yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sadece Türkiye’nin değil dünya ekonomisinin ilgi odağı hâline geldi.

 

İhlas Medya Grubu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) ekonomi buluşmaları bu nedenle büyük ses getirdi. Ada’nın önde gelen yayın kuruluşları etkinliklere geniş yer verdi. Siyaset kesiminden iş dünyasına etkinlikleri herkes yakından takip etti.

 

Grubun aylık ekonomi dergisi Türkiye’de İş Dünyası’nın koordinesinde yapılan buluşmalarda başta Girne olmak üzere KKTC’nin ekonomideki gelişmeleri masaya yatırıldı.

 

Emlak ağırlıklı geçen toplantıların ilkinde Türkiye’nin önde gelen iş insanları değerlendirmeler yaptı. Özge Özler Real Estate Investment Kurucusu Özge Özler iş birliğinde gerçekleşen buluşmaya katılan Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Türkiye’deki deneyimlerini aktararak KKTC’de emlak ve otomobil sahibi olmak için yeni finansman yöntemleri üzerinde durdu.

 

Ahşap mutfak ürünleri ile Bambum’u bir dünya markası yapma hedefiyle yoluna devam eden Selman Yar, KKTC’nin özellikle turizmde yaptığı atağı yakından takip ettiklerini duyurdu.

 

Başta kedi kumu olmak üzere pet ürünlerinde Türkiye’nin en çok ihracat yapan ismi olan Turgay Ömür ise KKTC’nin kendileri için çok önemli fırsatlar içerdiğini aktardı.

 

KKTC yeni yatırım fırsatları sunuyor

 

Türkiye’nin içecek sektöründeki lider kuruluşlarından biri olan Oğuz Holding’in başarılı CEO’su Enes Örer, özellikle narenciye konusunda KKTC’yi yakından takip ettiklerini belirtirken, otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden Zafer Bülent Salman kiralama konusunda KKTC’de yapılacak çok işi olduğunu vurguladı.

 

Tam bir beyin fırtınası şeklinde geçen buluşmaya ev sahipliği yapan Cyprus Constructions’ın Satış Temsilcisi Çağlar Deniz’in ülkeye ilişkin tanıtım sunumu ufuk açıcı bilgilerle doluydu.

 

İkinci buluşmaya Girne Amerikan Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Bu buluşmanın ana konuşmacısı Emlakjet’in CEO’su Tolga İdikat oldu.

 

Tüketicinin hayalindeki ürüne hızlı ve kolay ulaşması hedefi ile kurulan Emlakjet, İLab Holding çatısı altına girdikten sonra pazarı değiştiren, geliştiren öncü bir kuruluş hâline geldi. Globalde de öncü şirketler arasında yer aldı. Bu öncülüğü KKTC’ye de taşımak istediklerini anlatan Tolga İdikat şu noktaların altını çizdi:

 

-Türkiye’de bugün 30 binden fazla gayrimenkul danışmanının 400 bine yakın ilanını listeleyen ve aynı zamanda 700’den fazla inşaat şirketinin binden fazla projesini listeleyen bir şirketiz. Türkiye’de yaptığımız teknolojilerin, çözüm, hizmet ve servisleri Kıbrıs’ın gayrimenkul piyasasına bir değer katabilir mi? Şimdi bunu araştırıyoruz. KKTC’ye büyük katkımız olacağını düşünüyoruz.

 

Tolga İdikat’ın ardından sunumları ile sektörün dünü bugünü ve geleceğini anlatan Emlakjet Pazarlama ve Büyüme Müdürü Kadir Yılmaz ile Emlakjet Satış Direktörü Özgür Baba’ya çok sayıda soru gelmesi dikkat çekti.

 

 

Güvenli yatırım için bize gelin

 

 

◾️Ekonomi Zirveleri’nin KKTC adına ev sahipliğini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre yaptı.

 

Töre’yi toplantılara davet için İhlas Medya Grubu’nun önemli isimlerinden Tuba Gençay gitti. Etkinliğe katılacağını söyleyen Zorlu Töre eğitim, turizm ve emlak üçlüsünün KKTC’nin ekonomik bağımsızlığında büyük önemi olduğunu vurguladı.

 

KKTC yeni yatırım fırsatları sunuyor

 

Etkinliği açılışında da muhteşem bir konuşma yapan Başkan Zorlu Töre, şu noktanın altını özellikle çizdi:

 

-KKTC’de yatırım yapmak en güvenilir adım olur. Yatırımınızı güvenli limana emanet etmek istiyorsanız bize gelin.

 

 

AB, carettalar için ambargoyu deldi

 

 

◾️Birbirinden ilginç projelere dikkat çeken Cyprus Constructions Satış Temsilcisi Çağlar Deniz önce şu bilgileri verdi:

 

-Firmamız inşaat alanında 27 yıllık bir tecrübeye sahip. Farklı alanlarda işler de yapmakta. Üç adet şubemiz var. Catering hizmetimiz mevcut. Adadaki bütün devlet hastanelerine yemek veriyoruz. 50 bin kapasiteli bir fabrika kurduk. Fabrikamızda günlük ortalama 30 bin adet yemek çıkıyor. Huawei’nin distribütörüyüz. 13 senedir adanın telekominikasyon desteğini bir karşılıyoruz. Solar enerji sistemimizle elektrik üretiyoruz. Kıbrıs’ta altyapı ile alakalı bir yetersizlik var. Gaz işinde de var olabilmek için izinlerimizi aldık. Amacımız şeffaf olabilmek.

 

Sonra KKTC’yi ayrıntılarıyla anlattı ve şu ilginç bilgiyi paylaştı:

 

-Her yıl yumurtalarını bırakmak için caretta carettalar yani kaplumbağalar bize geliyor. Onlar için gözlemevi kurduk. Bu konuda Avrupa Birliği’nden tam destek alıyoruz.

 

İlginç değil mi? KKTC’yi tanımamak için ayak direyen AB’nin bu ülkedeki caretta carettaları desteklemek için maddi ve manevi her türlü desteği vermesi bize ilginç geldi. Yani AB kaplumbağalar için ambargoyu delmiş oldu. Size de ilginç geldi mi bilmiyorum… Yorumunuzu bekliyorum.

 

 

Adını şirketine verdi, yatırımcıya çok özel bilgiler sundu

 

 

◾️Kendi adını şirketine vermek bir öz güven işi… KKTC’nin en başarılı iş kadınları arasında gösterilen Özge Özler'de bu öz güven var… Çünkü şirketin adı Özge Özler Real Estate Investment… Başta KKTC olmak üzere Türkiye, İngiltere, balkanlar, ABD ve sonra da bütün dünyada gayrimenkul konusunda marka olmaya çalışıyor.

 

Günümüzün en popüler yatırım araçlarının başında gelen gayrimenkul konusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önemine dikkat çeken Özge Özler, yatırımda bulunacak kişilerin dikkat etmesi gereken noktaları şöyle sıralıyor:

 

* Artık tüketiciler sadece konut veya ticari gayrimenkullere değil, aynı zamanda lüks ve kazançlı projelere yöneliyorlar.

 

* Özellikle yatırımcılara yüksek getiriler sunma özellikleriyle dikkat çeken konfor düzeyi yüksek projeler, hem modern bir hayat tarzını sunarken hem de ticari potansiyelleri ile yatırımcıların ilgisini çekiyor.

 

* Ayrıca, turistik bölgelerdeki yatırımlar da artık sadece tatil amaçlı değil, yıl boyunca kazanç elde etme potansiyeliyle öne çıkıyor. Bu değişen tercihler, yatırımcıların daha fazla kazanç ve konfor arayışının bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor...

 

KKTC yeni yatırım fırsatları sunuyor

 

Başka ayrıntılar da var… Özge Özler aileden girişimci… Belli bir kuşağın âşık olduğu Arkadaş Pastaneleri’nin sahibi olan bir aileden geliyor. Önümüzdeki dönemde hedeflerini şöyle özetliyor:

 

-Daha geniş bir kitleye ulaştırmak ve sektördeki lider konumumu daha da güçlendirmek hedeflerim arasında yer alıyor. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde, daha fazla uluslararası projeye imza atmayı ve müşterilerime daha kapsamlı ve yenilikçi hizmetler sunmayı planlıyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yalınız Efe21 Haziran 2024 00:21

Caretta Carettalar bir yana, AB'nin hedefi Türkleri Balkanlardan ve Anadolu'dan geldiğimiz yere Orta Asya'ya sürmektir. İsrail'in ise Gazze'ye soykırım uygulamasının sebeplerinden biri de Doğu Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarıdır. AB-D İsrail, Gazzeyi ele geçirip kıta sahanlığını genişletecek ve AB doğalgazda Rusya'ya bağımlı olmayacak...