Kemal Akar bir gönül insanı olarak tanınır, bilinir. Onu yıllar önce İstanbul Dostları Grubu'nun Sahur Buluşmaları sırasında yakından tanıma fırsatı buldum. Sahur Buluşmaları'nda herkesi bir araya getirip gönül insanı olarak dostlukların oluşmasını sağladı.
Yıllar önce başlayan bu buluşmalar bugün çok önemli bir noktaya evrildi. Herkesin beklediği bir buluşma hâline geldi.
Kemal Akar İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve çok sayıda önemli görevi de yerine getiriyor. İMES Başkanlığı bu görevler arasında en somut olanı. İMES'i organize sanayi bölgeleri doğuran bir oluşum hâline getirdi.
Son dönemin en önemli konusu yapay zekâyı gündemlerine almışlardı.
Ülkemizdeki, Avrupa'daki hatta bütün dünyadaki aynı gaye ve manevi değerler etrafında fikir ve gönül birliği olan insanların ortak tecrübe ve entelektüel birikimini bir araya getirmek için kurdukları Vuslat Platformu bu defa son dönemin gündemdeki konusu yapay zekâyı gündeme almıştı.
Her kesimden bilgi birikimi paylaşmak için binden fazla önemli isim bir araya gelmişti.
Yapay zekânın gündeme alındığı buluşmanın önemli konuşmacıları vardı.
Bu isimlerin başında Prof. Dr. Adnan Yüksel (Biruni Üniversitesi Kurucu Rektörü) yer aldı.
Sağlıkta yapay zekâ ile ilgili çalışmaları anlattı.
Yüksel, yapay zekânın sağlık alanında teşhis, tedavi planlaması ve ilaç geliştirmede aktif kullanıldığı bilgisini paylaştı ve Türkiye'nin yapay zekâ alanında kendi sistemlerini geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi, şu sözlerle devam etti:
Sonra işi sağlık meselesine getirdi Adnan Yüksel ve şu bilgileri verdi:
"Yapay zekâ tabanlı MR her şeyi görüyor, insan gözünün görmediğini görüyor. O unutmaz, onun dikkati de dağılmaz. O her zaman var ama daha çok küçük bir şey bizi yönetmesi, bize kafa tutması çok zor. Yaratıcının yarattığı aklı geçmesi çok zor."
Sonra benzer bir sunumu Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu (Atatürk Üniversitesi Rektörü) ilaç konusunda verdi.
Atatürk Üniversitesi öncülüğünde başlatılan ilaç ham maddesinin yerlileştirilmesi projesindeki gelişmelerin müjdesini verdi.
Said Ercan (Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı) son dönemin en güncel konusu yapay zekânın sosyal medya ile ilişkisini masaya yatırdı. Süresi kısaydı. Onu mutlaka uzun uzun dinlemek gerekiyor.
İki başkan yani Kemal Akar ve Hamza Cebeci son dönemin en güncel meseli yapay zekâya farklı bir pencereden bakılmasını sağladılar.
Gönül birlikteliği ile ortak akıl oluşturulmasını sağladılar. Bilgi birikiminin paylaşılmasına ev sahipliği yaptılar.
Japonya’da Yalnızlık Bakanlığı'nın kurulduğu bugünlerde birliktelik konusundaki avantajımızın devam etmesine destek verdiler.
Akınsoft Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. Kuruluşun Avcılar'da Robot Müzesi var. 27 Şubat Perşembe günü bu müzede Akınsoft Kurucusu Özgür Akın ile buluşacağız. "Robotik Sistemler ve Yapay Zekâ Zirvesi" başlıklı bir toplantı yapıyoruz. Türkiye'de İş Dünyası dergisi tarafından düzenlenen etkinlikte iş insanı Arnika'nın Kurucusu Senur Akın Biçer konuşmacı olacak. Etkinliğin açılışını da Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara yapacak.
Oda ve borsaların ekonomiye yönelik adımları çok önemli. Bazı odaların özellikle Anadolu'da önemli işlevler yaptığını biliyoruz.
Kentin ekonomisinin gelişmesi noktasında her zaman önemli adımlar attı. İş dünyasının Mesut Erez, Mümtaz Zeytinoğlu, Yavuz Zeytinoğlu, Savaş Özaydemir gibi efsane isimlerinin başkanlık yaptığı odanın günümüzdeki başkanlığını Celalettin Kesikbaş yürütüyor.
Celalettin Kesikbaş geçtiğimiz günlerde çok önemli bir adım attı. Odanın genlerindeki başarı Celalettin Başkan'a da yansımıştı ve bu yüzden etkinlik tam bir başarı hikâyesiydi.
Kadın kooperatifleri ve KOBİ'lerle Türkiye'nin önde gelen alıcılarının buluşmasını sağladı. Güvenilir Ürün Platformu'nun koordinesinde "Üreten Yöre Üreten Türkiye Projesi" kapsamında gerçekleştirilen etkinlik önemli iş ilişkilerinin doğmasının ilk adımı oldu.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un tam destek verdiği projeye alım heyeti olarak İstanbul PERDER, Gıda Perakendecileri Derneği, TÜRES ve TURYİD üyeleri katıldı. Ayrıca Hepsiburada ve çok sayıda online alışveriş kuruluşu da etkinliğe destek verdi. Organizasyonda, üreticiler büyük alıcılarla bir araya gelerek ticari anlaşmalar yapma fırsatı buldu.
Etkinliğin bir de duygusal bölümü vardı... Üretimi asla bırakmayan, her zaman ve her yerde üretimden vazgeçmeyen kurumlara Türkiye'nin Kahramanları ödülleri verildi.
Türkiye'nin Üretim Kahramanları Ödülleri eğer Eskişehir'de veriliyorsa Eti Gıda ilk akla gelen kurum olurdu ve öyle de oldu. Eti Gıda'nın ödülünü Üretim Başkanı Oğulcan Çetin aldı.
Dünyanın en önemli buzdolabı fabrikasını Eskişehir'de kuran Arçelik de ödüllendirildi ve ödül ARGE Direktörleri Veysi Ercan ile Ataç Gültekin'e verildi.
Korel Elektrik ödül alan bir başka firmaydı, Genel Müdür Yardımcısı Fuat Eren ödülü aldı.
Efenaz Lojistik'in ödülünü Genel Müdürü Mehmet Ali Çil, Celalettin Kesikbaş’ın elinden aldı.
Alp Havacılık Operasyonel Genel Müdür Yardımcısı Serkan Erten ise ödülünü İhlas Medya Grubu'ndan Tuba Gençay ve Güvenilir Ürün Platformu Ankara Temsilcisi Nuray Erdoğan'ın elinden aldı.
Eskişehir'in önde gelen sivil toplum örgütleri, iş insanları ve basın mensupları tarafından önerilen kahramanlar ödüllerini alırken söyledikleri cümleler çok duygusaldı.
Celal Toprak'ın önceki yazıları...