CHP’ye iktidar verilmez mi? 

A -
A +

Türkiye’de kahvelerde, evlerde ve iş yerlerinde konuşulan konular öyle hâl alıyor ki, bazen bunlar gerçek sanılıyor. 

 

Bir dönem saçma cümleler AK Parti ve Erdoğan için kullanılırdı. Erdoğan kazanamayacağı seçime girmez denirdi. Eğer Erdoğan kaybedeceğini anlarsa başka bir ülkeyle savaş çıkarır, orduyu Yunanistan’a, Suriye’ye sokar diyenler bile oldu. Elbette bunların hiçbiri olmadı. Türkiye savaşa girmedi.

 

Erdoğan 2023 seçimlerini kazandı ama 2024’ü kaybetti. Kendi başarısızlıklarını ortaya dökmemek için kulp bulanlar böyle saçma bahanelere başvururlar. Başarısızlıkta kendini suçlayamayanlar saçma komplo teorileriyle avunmaya çalışıyorlar.

 

Şimdi aynı şey CHP iktidar olursa vermez diyenler var. Doğu Perinçek HDP’yi eleştirmediği için millet vermez diyor. Yani halk sandıkta gerekeni yapar dedi. 

 

Peki 2023’te HDP-PKK çizgisine 6’lı Masa bir şey diyememişti. Sonuç ortada. Millet iktidar vermemişti. 

 

Ancak eğer millet iktidar verseydi devletin kurumları müsaade etmezdi demek saçmalıktan başka bir şey değil. Yani CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı yüzde 51 ile cumhurbaşkanı seçilse ona iktidarı vermeyecek kim? Ordu mu, MİT mi, emniyet mi? Bunlar deli saçması laflar. O kurumlara da ağır hakaret. CHP adayı milletin desteğini aldıktan sonra kimse bir şey diyemez. 

 

Arkasında halk desteği olan kişiyi kimse deviremez. Ne olursa olsun başarılı olamaz. Destek kurumlardan alınmaz, milletten alınır. 

 

Geçen sene bir canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhalefet kazanırsa iktidarı vermez misiniz diye soru sorulmuştu. Erdoğan da o soruya kızmıştı. “Böyle bir saçmalık olur mu?” demişti. 

 

Yani herkes müsterih olsun. Türkiye’de hür ve adil seçimler yapılıyor. İktidarlar seçimle belirleniyor. En önemlisi bu. Onun dışında demokrasiyi devre dışı bırakan her yorum saçmalıktır. 

 

 

Trump suikastı unutulmasın!

 

 

Başkan Biden adaylıktan çekildi. Muhtemelen doktorları artık bu işi kaldıramaz dedi. Kamala Harris en önemli aday hâline geldi. Herkes kendisine desteği açıklıyor. 

 

Dün de Gizli Servis Başkanı Kimberly Cheatle istifa etti.

 

Aslında üzerinde durulması gereken bu. Kimberly Cheatle, Trump'a suikast girişiminden sorumlu. Çünkü tetikçiyi Gizli Servis belirlemiş ama üstüne gidilmemiş. Kasıtlı o cinayeti işlesin denmiş! 

 

Olayın üzerinden 10 gün geçti ama önemli olan bu. Suikast girişimini kim neden yaptırdı? Göz göre göre bir başkan adayı öldürülecekti. 

 

ABD’de sistem ve politika değişikliği kolay olmaz. Trump başkan olduğunda çok şey değişecektir. "İyi saatte olsunlar" Trump’ı istemiyor ve bunu da belli ediyor. 

 

Kamala Harris mi, Trump mı? Kasım ayında öğreneceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yalınız Efe24 Temmuz 2024 13:42

CHP sözcüsü camilerden elini ve dilini çeksin. Müslümanların inancına saçmalık diyemez Suçtur...