Tedx'in yankıları sürüyor

A -
A +

TEDxihlascollege Konferansı 11 Mayıs'ta yapıldı ama aslında konferans bitmedi. TED markasının en büyük özelliği de bu galiba. İnternet üzerinde hâlâ videolar seyredilmeye devam ediyor. TED'in kendi resmî sitesinde de konuşmalar yayınlanıyor ve ilgi görüyor.

Tabi TED Konferansları'nın en önemli özelliklerinden bir tanesi de sadece sahneyi değil, salonu da kurgulaması... Yani TED etkinlikleri sadece konuşmacılara odaklanan bir zihniyetle değil, eşit ölçüde dinleyicileri de işin içine katan bir şekilde tasarlanıyor. TED Konferansı'na katılan kimselerin tanışmaları ve farklı insanların birbirleriyle iletişim kurmaları çok önemseniyor.
11 Mayıs'ta düzenlediğimiz konferansımıza katılanlardan bir tanesi de İnönü Üniversitesi Pediyatri Profesörü Cengiz Yakıncı Hoca'mızdı. Cengiz Bey etkinlikten sonra TEDx koordinatörü Utku Öztürk ve Salih Uyan'ı Malatya'ya davet etti. Arkadaşlarımız geçen haftalarda Malatya'daydılar ve İnönü Üniversitesindeki çok değerli akademisyenlerle toplantılar düzenlediler. Arkadaşlarımız, üniversitedeki hocalara TEDx etkinliklerinin mantığını anlatıp Malatya'da benzer bir etkinlik düzenlenmesini gündeme getirdiler.
Cengiz Bey doktorluğun yanı sıra çok farklı faaliyetleri olan müstesna bir şahsiyet... Özellikle tıp öğrencilerinin eğitimine çok katkı sağladığına inandığım hikâye yarışmalarının fikir mimarlarından bir tanesi. Daha önce düzenledikleri yarışmalarda gönderilen eserleri kitaplaştırmışlar ve "Her Hastalık Bir Hikâyedir" isminde üç ciltlik bir eser çıkmış ortaya. Yine aynı yarışmada psikolojik rahatsızlıkları konu alan eserleri bir araya getirerek "Can Öyküleri" isminde bir kitap daha yayınlamışlar.
Cengiz Bey ve ekibi bizim okullarımızda yıllardır uyguladığımız hikâye anlatım tekniğini üniversite düzeyinde uygulamak için büyük gayret sarf ediyorlar. Yani onlar da hikâyenin gücüne inanan ve eğitimde kalıcılığı sağlamanın en etkin yolunun hikâyeleri kullanmaktan geçtiğini bilen bir ekip.
Malatya'da ekibimizi misafir eden ve en nazik şekilde ağırlayan Prof. Dr. Cengiz Yakıncı Hoca'ma ve İnönü Üniversitesinin çok kıymetli hocalarına arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.