Ali Koç bu defa Fener'i şampiyon yapabilir mi?

A -
A +

Fenerbahçe, Mourinho ile yeni ufuklara yelken açmalı.

 

Fenerbahçe; Ali Koç'un rekor (16 bin 464) oyla 3. kez başkan seçildiği genel kurul; spor tarihimiz, spor demokrasisi ve olgunluk adına son derece önemli ve her manada gurur duyulacak bir kongre gerçekleştirdi. Tebrikler.

 

ALKIŞLAR; AZİZ YILDIRIM'A

 

Öncelikle efsane başkan Aziz Yıldırım'ı yürekten tebrik ediyorum. Bu seçimin Süleyman Seba vari tavrından dolayı asıl kazananı Aziz Başkan. O, vakar duruş, babacan, uzlaştırıcı, sakin ve olgun tavrı ile yüksek gerilim altında geçmesi beklenen kongreye öyle bir pamuk şekeri havası kattı ki; hayran oldum.

 

İnanın kongreye ait bütün gerginliklerin gazını alan ve herkesi rahatlan o muazzam alicenaplık sadece Fenerbahçe için değil bütün spor dünyamız için örnektir. Bugünden söylüyorum; bu vakar, tecrübe, insani yaklaşım ve olgunluk TMOK Fair Play Komisyonu ve de TFF Fair Play Komisyonu tarafından ayrı ayrı ödüllendirilmelidir. İyi ki varsın Aziz Başkan.

 

Ali Koç bu defa Fener'i şampiyon yapabilir mi?

 

KOÇ'UN USTALIK DÖNEMİ

 

İnsanlar ne zaman büyür ve nasıl büyük başarılara imza atarlar biliyor musunuz?

 

Önce rakipleri yendiği vakit mi, değil.

 

O halde ne zaman?

 

Boy aynasında kendi öz eleştirisini cesaretle yapıp, hatalarından ders çıkararak, egosunu yendiği vakit ruhundaki şampiyonluğa ulaşır.

 

Öbür türlüsü hezeyan üstüne hezeyandır...

 

Neden?

 

Maalesef; kaybeden psikolojide insanlar hep suçlayacak birilerini arar ve başarısızlıklar karşısında sürekli mazeret üretirler.

 

Haliyle bu tür ortamlarda insanlar büyük hedeflere odaklanacağı yerde bütün enerjisini mazeret üretip, mazeret bulmaya sarf eder ve okyanusta kulaç atmak yerine maalesef küçük derelerde boğulurlar.

 

Kaybedilen vakite, nakite, yatırıma, hedeflere yazık olur.

 

Örnek mi?  

 

Fenerbahçe'nin son beş yılını dikkatle analiz edildiğinde ne demek istediğim gayet iyi anlaşılacaktır.

 

Şimdi niçin anlatıyorum bunları?

 

Gerçekten; zor süreçler yaşadı Ali Koç başkan, yapmaması gereken çıkışlar gösterdi. Ancak o acı tecrübe bitti artık. Ali Başkan için hatalarından arınacağı ustalık dönemi başlıyor.

 

Dikkat edin tarihi yazanların hayatına; onca tecrübenin özeti zafere odaklananlar için bir düşman çok bin dost az. Ölçü bu; kırmadan, dökmeden, incitmeden yol almak gerekir.

 

Niye artık Ali Koç Başkanın eli daha güçlü; çıkmaza düştüğünde yanı başında  her meseleyi rahatlıkla iştişare edebileceği bir büyüğü yani eski başkanı Aziz Yıldırım var.

 

Bu, Fenerbahçe için inanın muazzam bir kazanım. 

 

Ali Koç bu defa Fener'i şampiyon yapabilir mi?

 

MOURİNHO BÜYÜK HOCA DA  

 

Fenerbahçe, Mourinho ile yeni ufuklara yelken açmalı; hedef sadece lig ve kupa değil, Avrupa'yı da kazanmak olmalı. Bu manada Jose Mourinho en doğru seçim, dünyanın tartışmasız saygı duyduğu bir teknik adam. Ancak insanlar çok şey kazanmak ister ama hayat farklı gelişir.

 

Diyeceğim o ki, Mourinho büyük Hoca ama çalışması kolay değil. Nitekim Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid ve Manchester United'da bir çok dünya yıldızı, Portekizli teknik adamla yapamadı, yollarını ayırmak durumunda kaldı. Bunu da buradan hatırlatalım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Irfan oto10 Haziran 2024 15:12

Acun ilicalinin yönetime girmesi bence çok şeyi değiştirdi çünkü onu bu camia seviyor