Özel bir Galibiyet

A -
A +

Sezona henüz hazır olmayan Fenerbahçe, Lugano deplasmanında zafere yıldız oyuncularıyla ulaştı.

 

Mourinho oturunca Fenerbahçe’den beklentiler her zamankinden fazlaydı. Sarı lacivertliler artık melodisini bile unuttuğu Şampiyonlar Ligi müziğini Kadıköy’de dinlemeyi arzu ediyordu. Yol biraz meşakkatli görünse de, sezonun ilk resmî maçında Lugano tam da dişe göre bir rakip profilindeydi. EURO 2024 yorgunu Türk yıldızlarını yedek soyunduran Mourinho da, Hull City’ye gol yağdıran kadronun bu sınav için yeterli olduğunu düşünmüş olmalı ki, Bartuğ-Krunic değişikliği hariç on biri bozmamıştı.

 

Tadic hayat verdi Ancak hiç de beklendiği gibi başlamadı mücadele. Fenerbahçe henüz oyunun başında sürpriz bir golle geriye düşünce âdeta vertigo oldu. Sarı lacivertlilerin bozulan dengesine Fred’in inanılmaz top kayıpları da eklenince ilk yarım saat Lugano istediği gibi at koşturdu sahada. Neyse ki yetenekleri kısıtlı, Fenerbahçe savunması ise dirençliydi de korkulan olmadı. Szymanski ve Kent’in de kayıpları oynadığı sarı lacivertlilerde ışık veren tek isim Tadic’in ilk yarının son anlarında kazandırdığı penaltıyla gelen Dzeko golü bu sefer Lugano’nun dengesini bozdu.

 

 

YETMEZ AMA EVET

 

 

Soyunma odasına moralli giden Fenerbahçe, sahaya bu gazla döndü ve Tadic-Dzeko işbirliğiyle üstünlüğü eline aldı. Lugano ilk ciddi atağında beraberliği yakalasa da Dzeko’nun hat-trick’i, Ferdi’nin klas vuruşuyla
farka koştu Fenerbahçe. İlk iki golde topu taşıyan Osayi, üçüncü golde topu çalıp, asisti yapan Szymanski, sonradan kendine gelen Fred, Dzeko ile Tadic’in başrolü oynadığı galibiyetin önemli isimleri olarak öne çıktı.

 

Fenerbahçe, tur için çok avantajlı bir skor elde etse, sezonun galibiyetle açsa da, oyun olarak çok ciddi eksikler olduğu gerçeği göze battı. Özel biri, özel bir galibiyet alsa da çok daha fazlasını yapmak zorunda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.