Türk’üm, ırkçı değilim!

A -
A +

Bütün dünyada aşırı sağ yükselişte. Yani milliyetçilik.

 

Ancak hiçbir ülkede milliyetini sevenler Türkiye’deki gibi aşağılanmıyor, suçlanmıyor ve ötekileştirilmiyor. Bütün dünyada kendi milletini sevmek, yüceltmek normal karşılanırken Türkiye’de bilinçli olarak anormalleştiriliyor!

 

Artık insanlar “Türk” kelimesini kullanırken bilinçaltlarında acaba beni “ırkçı”, “kafatasçı” ilan ederler mi diye bir endişe ve korku var ne yazık ki. Bu durum geniş kesimler tarafından böyle algılanırken bir kesim de var ki artık bu bakış açısına isyan etme noktasına geldi.

 

Oysa bir milletin kendi kültürünü, tarihini, medeniyetini, kendi milliyetini ve millî menfaatlerini korumaya çalışması, bu değerler için endişe etmesi normal ve hatta gereklidir de.

 

Hiç kimse, mensubu olduğu milleti ve ırkı seviyor diye suçlanamaz, suçlanmamalıdır. Millî beka, millî şuur, millî ahlak ve seciye korundukça o milletin yaşama şansı vardır zira. Türk milletinin beş bin yıllık tarihi de bu şekilde inkişaf etmiştir. Bugün kendi kültürünü ve millet olma şuurunu kaybeden Hazar Türkleri nerededir mesela?

 

Türklük, kimi kesimler tarafından tahkir edilmeye çalışılsa da geniş bir kesim bu oyuna gelmiyor ve Türk millî düşüncesini sahipleniyor ve bu şer odaklarına karşı dimdik ayakta duruyor.

 

Türklüğü ve milliyetçiliği kasıtlı olarak “ırkçılık” olarak telakki edip, Türk milletinin direncini zayıflatmaya çalışanlara bir bakınız. Hemen hepsinin ortak paydası “Türk” düşmanlığıdır. Türk milliyetçiliğinin ve Türk İslam Ülküsü’nün ideolog isimlerinden merhum Seyyid Ahmet Arvasi’nin şu sözleri bu mankurtlara birer tokat gibidir:

 

“Ben Seyyid’im. Yani bu demektir ki biyolojik olarak Türk değilim. Ama yeryüzünde bütün Türkler silinse, üç Türk kalsa biri ben olurdum. İki Türk kalsa gene biri ben olurdum. Son Türk kalsa de gene o ben olurdum. Eğer Afrika’nın ortasında dünyaya gelmiş bir zenci olsaydım tereddütsüz yine Türk olurdum..."

 

Evet bu sözleri söyleyen bir Seyyid! Türk’e ırkçı diyenlere hatırlatırım.

 

Artık herkes bilsin ki Türk varsa bu coğrafyada hayat vardır.

 

Bu kimlik Yesevi ruhudur. Hasılı herkes bilsin ki bu yol, Bilge Kağan’ın, Tuğrul Bey'in, Sultan Alparslan’ın, Fatih Sultan Mehmed’in, Tabduk Emre’nin, Hacı Bayram Veli’nin yoluna çıkar!

 

Türk milliyetçiliği İslam’a aykırıdır diyenlere de Arvasi Hoca şunları söyler:

 

“İnanıyorum ki hem Türk hem Müslüman olmak hem de muasır dünyaya öncülük etmek mümkündür. Türk devletini yıkmak ve Türk milletini parçalamak isteyen bölücüler yalnız Türklüğe değil, İslam'a da ihanet etmektedirler. İslam dünyasını esir almak isteyen şer kuvvetlerinin ilk hedefi Türk devleti ve Türk milleti olmuştur.”

 

Amaç tam olarak budur! Bu kafanın hedefi, Türk milletini millî şuur ve millî seciyeden uzaklaştırıp mankurtlaştırmak ve Anadolu coğrafyasını işgale açık hâle getirmektir. Türk milliyetçilerine karşı tekrarladıkları “ırkçı” söylemleri bilinçli bir tezgâh ve tuzaktır!

 

Türk milleti, bu ne idüğü belirsiz, beyinleri kirletilmiş şarlatanlara asla pirim vermemelidir. Gazete köşelerinde ve televizyon stüdyolarında Türk milletine “ırkçı” diyenlerin nasıl bir hayat sürdükleri ortaya çıkmıştır.

 

Türk, kendi vatanına, Türk millî şuur ve bekasına sahip çıkacaktır, kimse kusura kalmasın. Geçen salı akşamı Avusturya-Türkiye maçında iki gol atarak bütün Türk dünyasına büyük sevinç yaşatan Merih Demiral’ın maç sonrası ilk sözlerinde Türk kimliğine vurgu yapması hiç de tesadüf değildir.

 

Türk milleti, bu coğrafyanın ezelî ve ebedî vârisidir. Her zaman ilk sözü de son sözü de Türk milleti söyler. Hiç kimse bunu unutmasın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.