Artık turnuvanın en iyi takımı biziz

A -
A +

Artık Merih bu takımın değişmez stoperi, Mert tek kalecisi, Orkun da Hakan’ın veliahdı...

 

l Eski Doğu Alman şehri Leipzig’in önemli değerlerinden biri olan Red Bull Arena’da maça golle başladık. Aynı golü iki kere attık hatta. (İlk pozisyonda top içeri girmişti. Ama kendi kalesine golden ise Merih’in imzası daha şerefliydi.)

 

l Şok golden sonra müthiş yüklendiler. İlk pozisyonlarında “golcümüz” Merih bu kez gol yememizi önledi.

 

l Avusturya deyip geçme! Fransa, Hollanda ve Polonya’nın bulunduğu D Grubu’ndan lider çıktılar. Fransa’ya 1-0 yenilip, Polonya’yı 3-1, Hollanda’yı 3-2 yendiler. Daha önemlisi, 6 golü 6 farklı futbolcu attı.

 

l Dur, maça dönelim. Santrforsuz ve Hakansız nasıl oynayacaktık? Orkun, kaptanın boşluğunu doldurabilecek miydi derken… Orkun daha ilk çeyrek dolmadan kart görüp cezalı duruma düşüyor.

 

l Hakem bizden yana değil, kabul. Ama iyi niyetli de değil. Belki Portekiz futboluyla bizim futbolun farkını gösteriyor. Maruz kaldığımız faulleri çalmıyor, kartları aleyhimize kullanıyor. Neyse, yine maçtan koptuk.

 

l Avusturya bastırıyor, bizim defans fazla mesai yapıyor. İyi ki Abdülkerim cezadan çıkmış, iyi ki Merih sakatlıktan dönmüş.

 

l Yok o kadar da değil. Ön alan baskılarını çabuk kırdık, maçı dengeledik, lig rahatlığında sakince top çevirdik.

 

l İkinci yarıya Arnautovic’in karşı karşıya şutunu Mert’in önleyişi ile başladık. 

 

l İlk devredeki gibi yine kısa sürede oyunu dengeledik. Ve yine aynı gurur senaryosu; Arda’dan korner, Merih’ten altın kafa… Ve son saniyede Mert’in müthiş kurtarışı… Ver elini Hollanda…

 

l Şimdi fesat kampanya zamanı… Turnuvanın en iyi top oynayan takımı Avusturya için “şişirilmiş balon” yorumları başlasın! 

 

l Bu zafer gecesinden öne çıkan iki not: 1- Orkun artık resmen Çalhanoğlu’nun veliahdı. 2- Merih futbolcu olarak nefes aldıkça stopere kazık çakmalı.

 

∂ Maçın adamı: Merih Demiral

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
çağlar 3 Temmuz 2024 15:07

Güzel özetlediniz...