7 yıl önce çıkarmışlardı! Xiaomi çip sektöründe sona yaklaştı

Yaklaşık 7 yıl önce piyasaya çıkan Surge S1 yonga setinden sonra yeni bir çip çıkartmayan Xiaomi hakkında yeni bir söylenti ortaya çıktı. Surge S2 modeli üzerinde çalışmalarını hızlandıran şirket ilk 3nm yonga setinin devre tasarımını tamamladı.
Huawei ve bazı Çinli şirketler, ABD'nin yaptırımları sonrasında TSMC veya Samsung gibi üreticilerle çalışamaz hale gelmişti. Yaşanan durum sonrasında, Çinli firmalar adeta çip sektörüne akın etmiş ve kendi yonga tasarımlarını yapmaya başlamışlardı.
BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI
Pekin Belediye Ekonomi ve Bilgi Teknolojisi Bürosu Baş Ekonomisti Tang Jianguo'nun televizyonda açıkladığı bilgilere göre Xiaomi 3nm işleminde başarılı bir şekilde çalışan devre tasarımını tamamladığını açıkladı.
Xiaomi'nin 3nm yonga setini başarılı bir şekilde tamamlamasının ardından Huawei gibi Çinli firmalar kendi cihazlarında geliştirilen çipi kullanıp yurt dışı ile rekabete devam edebilirler. Wccftech'in haberine göre, gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen yeni yonga setinin hangi tasarımı kullandığı henüz bilinmiyor.