Meteoroloji'den son dakika uyarı! Soğuk, sağanak, rüzgar... Günlerce sürecek, tarih verildi
Meteoroloji'den son hava tahmin raporu geldi. Raporda İstanbul dahil çok sayıda ile sağanak ve soğuk uyarısı yapıldı. Orhan Şen de hafta sonunu işaret edip sıcaklık Marmara'da 10 dereceye kadar düşeceğini aktarıp, su baskınları için dikkatli olun çağrısı yaptı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayımladı. Yapılan son tahminlere göre yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Van ve Hakkari çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Yurdumuzun iç kesimlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI
Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR
Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
HAFTA SONUNA DİKKAT!
Meteoroloji uzmanı Orhan Şen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sıcaklığın hafta sonu 10 dereceye kadar düşeceğini aktardı ve şunları söyledi:
Önümüzdeki 3 gün bahar havası değişmiyor. Ama hafta sonu Marmara'dan başlayarak kuvvetli yağışlar geliyor. Özellikle cumartesi-pazar su baskınları olabilir. Hafta sonu sıcaklık 10 dereceye kadar düşecek. Yüksek kesimlerde kar yağışı olabilir. Hafta başından itibaren tekrar toparlanmaya başlayacak.