Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Nilgün Bilim
ieaia@ieai.eia
151 Yazı
16 Ocak 2006
Kestanenin tam zamanı
Potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri yönünden çok zengin olan kestane, fizikî ve zihnî yorgunluklara karşı mükemmel bir sağlık kaynağıdır
Devamını Oku
9 Ocak 2006
Vücut ağrılarına tabii çözümler
Değişik bitkiler, binlerce yıldan bu yana ağrı kesici olarak kullanılıyor. İşte merak ettiğiniz ağrı kesici bitkiler...
Devamını Oku
28 Kasım 2005
Beyaz çay
Damar sertliğinden kansere kadar birçok hastalığa iyi geliyor... Siyah ve yeşil çaydan sonra beyaz çay da üretildi. Bu yeni ürün kanser hücrelerini etkisiz hale getiriyor, hücreleri yeniliyor, tansiyonu düzenleyip, yaşlanmayı geciktiriyor. Akciğer, mide, bağırsak kanseri riskini azaltıyor. Damar sertliğini, kemik erimesini önlüyor, kan şekerini düzenliyor, gripten koruyor.
Devamını Oku
21 Kasım 2005
Gribe karşı bol balık yiyin
Balıktaki "omega-3" yağı, bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığının yanı sıra kalp, kanser, romatoit artrid ve sedef gibi hastalıklardan korunmamızı sağlar...
Devamını Oku
14 Kasım 2005
Kansere karşı kalkan: NAR
Antioksidan yönünden son derece zengin olan nar, bu özelliği ile vücudumuzu kansere karşı bir kalkan gibi korur
Devamını Oku
7 Kasım 2005
Ülser ve gastritin ilacı KUDRET NARI
Zeytinyağı ve kudret narı ile hazırlanmış karışım, hem mide rahatsızlıkları, hem de ciltteki yaralar için tam bir şifa kaynağıdır
Devamını Oku
19 Eylül 2005
Hafızayı ve zekâyı geliştiren besinler
Tatil bitti ve okullar açıldı. 13.5 milyon civarında öğrenci, 9 ay sürecek bir maraton için bir hafta önce start aldı. Hepsinin amacı, gelecekle ilgili beklentileri oranında başarılı olabilmek. Ancak beslenme uzmanları, öğrencilerin, başarılı olmak için çalışmak kadar beslenmelerine de dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatıyorlar. Yani başarının yolu dengeli beslenmekten geçiyor. Bu sebeple, biz de bu haftaki köşemizi, öğrencilerin derslerde başarılı olmalarına yardımcı olacak beslenme şekillerine ayıralım istedik.
Devamını Oku
5 Eylül 2005
Nefes darlığına KARAYEMİŞ
Zengin antioksidan bileşenlerine sahip olduğu için birçok hastalığın oluşumunu ve gelişmesini önleyen Karayemiş, başta nefes darlığı olmak üzere, kanser, mide ülseri, alzheimer, diyabet ve kalp-damar hastalıklarına karşı son derece yararlı bir meyvedir.
Devamını Oku
22 Ağustos 2005
Sebzeleri karıştır kanserden korun
Brokoli, karnabahar, lahana, kereviz, pırasa, maydanoz, domates soğan, elma, üzüm, kiraz gibi sebze ve meyvelerin karıştırılarak tüketilmesi, besinlerin kansere karşı koruma gücünü artırıyor
Devamını Oku
1 Ağustos 2005
Asmadaki sağlık:ÜZÜM
Kabuğundan çekirdeğine kadar her yönüyle bir şifa kaynağı olan üzüm, yaşlanmanın ve kanserin düşmanı
Devamını Oku
11 Temmuz 2005
MAKARNA ile kilo verin
Diyetisyenlere göre; makarna hem uzun süre tok kalmayı sağlıyor, hem de sağlıklı kilo vermeye yardımcı oluyor
Devamını Oku
20 Haziran 2005
Güzelliğin yolu, doğru beslenmek
Doğru ve bilinçli bir beslenmeyle güzelliğinize güzellik katabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Bu da nerden çıktı demeyin ve uzmanlara kulak verin. Çünkü onlara göre; bütün yediklerimiz ve içtiklerimizle vücudumuzun dış görünüşü arasında çok sık bir bağ var.
Devamını Oku
6 Haziran 2005
Şimdi enginar zamanı
Tam bir karaciğer dostu olan enginar, ayrıca kandaki üre ve kolesterolü düşürüyor, vücuttaki şeker miktarını ayarlıyor, damar sertliği ve kalp hastalıklarını önlüyor.
Devamını Oku
9 Mayıs 2005
KETEN TOHUMU
Bu harika bitki, kalp krizinden kansere, saç ve tırnak sağlığından sindirim bozukluklarına, hatta şeker ve kadın hastalıklarına kadar birçok konuda tam bir şifa kaynağı...
Devamını Oku
2 Mayıs 2005
Mutfağımızdaki doktor: Kekik
Yaşlılığı geciktiren ve tümör oluşumunu engelleyen kekik, şeker hastalığı için de son derece yararlıdır. Kekik yağı ise ergenlik sivilcelerine iyi geliyor
Devamını Oku
18 Nisan 2005
YAVŞAN OTU şekeri düşürüyor
Gönüllü hastalarda da denenerek doğrulanan araştırmanın sonuçlarına göre; yavşan otu sayesinde diyabet hastalarının kan şekeri normal seviyede tutulabiliyor.
Devamını Oku
11 Nisan 2005
Doğru beslen KANSERİ YEN
Bu ölümcül hastalığa karşı mücadelenin ilk adımı soframızdan geçiyor. Prof. Dr. Murat Tuncer kanserden korunmak için hangi besinleri tercih etmemiz gerektiği konusunda önemli ip uçları veriyor
Devamını Oku
21 Mart 2005
Östrojen meme kanseri yapmıyor
Östrojen tedavisinin meme kanserine sebep olduğu iddiaları gerçeği yansıtmıyor"
Devamını Oku
14 Mart 2005
Kemik erimesine kalsiyum kalkanı
'Kemiklerin sessiz hırsızı' osteoporozdan kurtulmak için kalsiyum yönünden zengin olan süt ürünleri, yeşil sebze ve baklagilleri bol bol tüketmek gerekiyor
Devamını Oku
21 Şubat 2005
Aşure, vitamin ve protein deposu...
Vitamin, protein ve mineral içeriği çok dengeli olan bu geleneksel Türk tatlısı, aynı zamanda enerji deposudur. B2, B1, C ve A vitaminlerinin yanı sıra demir, çinko, fosfor, kalsiyum ve sodyum yönünden de zengindir.
Devamını Oku
Başa Dön
1
2
3
4
5
6
7
8
Sona Git