Sağlık
Yaşlanmaya doğal çözüm! Gençlik iksiri bunlarda gizliymiş
22 saat 50 dakika önce
Suçlu sadece şeker değil! Çok tuz tüketen de şişmanlıyor
23 saat önce
Ayakkabılarınızı bağlarken göğsünüz ağrıyorsa dikkat! Gripten sonra oluyorsa önemli
23 saat 10 dakika önce
Büyükşehir hastalığı! Gürültü hassasiyeti kalbi yoruyor
23 saat 20 dakika önce
Deprem sonrası korku sizi esir almasın! Anne babalar dikkat, endişelerinizi çocuğa yansıtmayın
22 Nisan 2025 - 03:50
Bağırsak kanserine karşı her gün bir kâse yoğurt
Yeni bir diyabet tipi ortaya çıktı! TİP 5 Diyabetin sebebi yetersiz beslenme
Erkek kâbusuna günübirlik ameliyat! İyi huylu prostat büyümesine anjiyo çözümü
Özel sağlık kuruluşlarına yeni kriterler getirildi
Sağlık Bakanı Memişoğlu açıkladı: Hekim sayısı 222 bine yükseldi
Sosyal medya şifacıları tehlike saçıyor! TikTok’taki sağlık bilgilerinin yüzde 73’ü yanlış
14 Temmuz 2020 - 02:37
Potasyum deposu besinler
Sinir sistemi ve düzenli kalp ritmi için gerekli minerallerden biri olan potasyumu besinlerden alabilmek için en çok muz yemek gerektiğini biliyoruz.
14 Temmuz 2020 - 02:35
Nörolojik hastalara virüs uyarısı
Nörolojik hastalığı olanları koronavirüs enfeksiyonuna karşı ikaz eden nöroloji uzmanı Dr. Atilla Kara, yeni tip koronavirüsün beyinde kalıcı hasarlara yol açtığını söyledi.
14 Temmuz 2020 - 02:34
K vitaminini reddetmeyin!
Bebeklerin hayatın ilk altı ayında K vitamini eksikliğine bağlı kanama riski taşıdığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın “Doğumdan hemen sonra K vitamini almayan bebekler, K vitamini eksikliği kanaması adı verilen ve büyük oranda ölümle sonuçlanan bir kanama bozukluğu riski altındadır. Vakalarının neredeyse yarısı beyin kanaması geçirir ve buna bağlı beyin hasarı oluşur " dedi.
14 Temmuz 2020 - 02:33
Kırık kalp sendromu iki kat arttı
Adı romantik gibi görünse de etkileri öldürücü olan bu sendrom, kalp krizini taklit ediyor. Yaşanan aşırı stres ve üzüntüler kalp kasını zayıflatarak görevini yapmasını engelliyor.
13 Temmuz 2020 - 21:59
Bakan Koca’dan iğneli uyarı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Daha düşük vaka sayıları daha düşük yoğunluğa, daha az temasa bağlı” dedi.
13 Temmuz 2020 - 17:14
Gaziantep Üniversitesi Covid-19 ilacında üretim aşamasına geçti
Gaziantep Üniversitesi, yeni tip koronavirüs tedavisinde kullanılan ilacın yerli ve milli imkanlarla üretilebilmesi için başlattığı biyoeşdeğerlilik çalışmasında seri üretim aşamasına geçti.
13 Temmuz 2020 - 13:40
'Çocukluktaki şiddet astıma neden olabilir'
Uzm. Dr. Salıcha Gkıouler “Çocuklukta fiziksel şiddete maruz kalmış kişilerde erişkin yaşamda depresyon, anksiyete bozukluğu, yeme bozuklukları, alkol-madde kullanımı ve davranış bozukluğu daha sık görülür. Ayrıca bu kişilerde astım, alerji, romatizmal hastalıklar, amfizem, ülser ve kardiyovasküler hastalıkların diğer kişilerden anlamlı derecede yüksek olduğu kanıtlandı” dedi.
13 Temmuz 2020 - 12:44
Covid-19 sonrası akciğerlerde kalıcı hasar endişesi
Akciğer hastalarının pandemi sürecinde hayli tedirgin olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Görgülü, “Hastalık tekrarı ya da kalıcı hasar endişesi oldukça yaygın” diyerek tam iyileşme ve kalıcı hasar durumu hakkında bilgi verdi.
12 Temmuz 2020 - 14:01
BAÜN Tıp Fakültesinde Covid-19 test sayısı 40 bini aştı
Balıkesir Üniversitesi Hastanesi’nde Covid-19 Tanı Laboratuvarında test sayısı 40 bini aştı. 24 Mart 2020 tarihinden bu yana Balıkesir ve Çanakkale illerindeki Covid-19 testlerini yapan Balıkesir Üniversitesi Hastanesi 40 bin sayısına ulaştı.
11 Temmuz 2020 - 12:59
'Sanal anjiyo erken tanıda büyük rol oynuyor'
Uzm. Dr. Kemal Kunovac, "Sanal anjiyografi sayesinde klasik anjiyodan farklı olarak kalp damarlarına kateter adı verilen ince telle girmeden, özel ilaç ve X ışınları kullanarak tomografi tekniği ile kalp damar hastalıkları kolay, rahat, hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit ediliyor." dedi.
11 Temmuz 2020 - 09:17
Maske kullanırken cildinizi koruyun
Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, maske kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sık aralıklarla cildi havalandırmak olduğunu söyledi.
11 Temmuz 2020 - 02:21
DSÖ karar değiştirdi: Virüs havadan bulaşabilir
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüsün hava yoluyla bulaşabileceğini açıkladı.
11 Temmuz 2020 - 02:20
Göz kontrolü için üç yaşı geçirmeyin | TÜRKİYE KLİNİK
SORU: Oğlum 2,5 yaşında, doğduğunda bir göz kontrolü yapılmıştı ama sonra bir daha kontrole gitmedik. Çocuklarda da rutin göz kontrolü yapılmalı mı? Şu sıralar virüs korkusundan gidemiyoruz da, ışıktan biraz rahatsız olduğunu fark ediyorum. Gözlerinde bir problem varsa bunu nasıl anlayabiliriz?
11 Temmuz 2020 - 02:18
Şimdi de beyin yiyen amip paniği
Covid-19 virüsünden sonra “beyin yiyen amip”, sağlık gündemine oturdu. ‘Naegleria fowleri’ adlı tek hücreli canlının sebep olduğu hastalığın ABD’nin Florida eyaletinde bir kişinin ölümüne sebep olduğunun bildirilmesi, akıllara “Yeni bir salgın kapıda mı?” sorusunu getirdi.
11 Temmuz 2020 - 02:13
Gençler evlenmek istemiyor
“Türkiye Gençlik ve Aile Araştırması” sonuçları, üniversite gençliğinin aile ve evlilik kurumuna yaklaşımlarının sıcak olmadığını ortaya koydu. Uzmanlar, eğitim sisteminin aile değerlerini ön plana çıkaracak şekilde değiştirilmediği takdirde gençliğin kaybedilebileceğini söylüyor.
10 Temmuz 2020 - 22:17
DSÖ Kovid-19'un kaynağını araştırmak üzere Çin'e uzman ekip gönderdi
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, yeni tip koronavirüsün kaynağını araştırmak üzere örgüt bünyesinde uzman bir ekibin Çin'e hareket ettiğini bildirdi.
10 Temmuz 2020 - 20:02
BM açıkladı: Bulaşıcı hastalıkların kaynağı belli oldu
BM raporuna göre, yeni tür bulaşıcı hastalıkların yüzde 75'i hayvanlardan insanlara geçen hastalıklardan oluşuyor.
10 Temmuz 2020 - 11:50
Havuzda ve denizde korona virüse karşı gözlerinizi koruyun
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte deniz ve havuz sezonu açıldı. Bu yaz gözlerimizi sadece deniz ve havuzdan kapabileceğimiz virüs ve mikroplara karşı değil, aynı zamanda pandemiye sebep olan korona virüse (Covid-19) karşı da korumamız gerekiyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Işık Özdamar, “Güvendiğimiz ortamlarda fazla kalabalık olmamasına dikkat ederek aynı zamanda kendimizi tüm dünyayı etkisine alan Covid-19’a karşı da korumuş olarak sağlıklı ve güvenli bir tatil geçirebiliriz” dedi.
10 Temmuz 2020 - 10:05
Koronavirüs pandemisi sürerken hangi sosyal aktivite ne kadar güvenli?
Normalleşme adımlarıyla birlikte ABD’li bilim insanları hangi sosyal aktivitenin daha fazla risk taşıdığına dair bir rapor yayımladı. Risk oranının 1 ile 10 arasında derecelendirdiği araştırmada, en fazla riskin barlarda ve kalabalık dini törenlerde, en az riskin ise mektup açma ve yemek siparişi almakta bulunduğu aktarıldı.
10 Temmuz 2020 - 09:49
Yerli solunum cihazları Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde kullanılmaya başlanacak
Yerli üretim solunum cihazlarından bazıları, açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesine gönderildi. Salgın döneminde Türk mühendisler ve Türk şirketlerin çabasıyla üretilen yerli solunum cihazları, hastane personeline verilecek eğitimin ardından kısa sürede kullanılmaya başlanacak. Öte yandan geçtiğimiz Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi havadan görüntülendi.
09 Temmuz 2020 - 18:05
DSÖ'den flaş Türkiye açıklaması
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge: "Türkiye, Kovid-19 mücadelesinde çok önemli bir virajı almaktadır. Vaka yükü ve ölüm rakamları yüzde 75 azalmıştır"
Başa Dön
1
...
355
356
357
358
359
...
477
Sona Git