SAĞLIK - SAĞLIK
03 Ekim 2019 - 10:09

Her gün 30 dakika tempolu yürüyüş sağlığı koruyor

Her gün sadece 30 dakika tempolu yürüyüşün, felç, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları, obezite, bazı kanserler, diyabet, kolesterol gibi hastalıkların gelişme riskini azalttığı belirtildi.
SAĞLIK - SAĞLIK
03 Ekim 2019 - 07:38

Depremde bile ameliyat yapılabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hem kamu hem de şehir hastanelerinin, deprem sırasında bile ameliyatın devam edeceği şekilde dayanıklı olarak inşa edildiğini söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
03 Ekim 2019 - 07:36

Aşı yalanları

Ülkemizde sayıları 40 bine ulaşan aşı kararsızları niçin çocuklarını aşılatmamayı seçiyor? Aşı gerçekten tehlikeli mi? Bu soruların cevabını Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan verdi.
SAĞLIK - SAĞLIK
02 Ekim 2019 - 13:27

Meme kanserinden korunmak mümkün!

Kadınların neredeyse yüzde 12’sinde görülen meme kanserine neden olabilecek risk faktörlerini aktaran Prof. Dr. Hasan Besim, erken tanı ve tedavi ile meme kanserinden korunmanın mümkün olduğunu söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
02 Ekim 2019 - 11:17

Parada klozet kapağından fazla bakteri var

Para üzerinde araştırmalar yapan uzmanlar, bulaşıcı hastalıkların bir çoğunun parayla bulaştığını tespit etti.
SAĞLIK - SAĞLIK
01 Ekim 2019 - 12:19

1-31 Ekim Meme kanseri farkındalık ayı

Tüm dünyada 'Meme Kanseri farkındalık ayı' olarak anılan Ekim ayı olarak kutlanıyor. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Uğur Deveci, yüzde 33 oranla Türkiye’de kadınlarda en çok görülen kanser türü olan meme kanseriyle ilgili merak edilen sorulara yanıt vererek, tüm kadınlara seslendi.
SAĞLIK - SAĞLIK
01 Ekim 2019 - 07:03

Bağışıklığa B vitamini

Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, bağışıklığı artırmak için beslenmede B vitamini içeren besinlere ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
01 Ekim 2019 - 07:01

Kilo ver diyabetten kurtul!

Tip 2 diyabet hastalarının teşhisi izleyen ilk beş senede kilo vermelerinin, iyileşme yolunda önemli bir adım olduğu bildirildi. Cambridge Üniversitesinin yaptığı araştırma, teşhisi izleyen ilk beş yılda kilolarının yüzde 10’unu veren hastaların iyileşme şanslarının iki katına çıktığını gösterdi.
SAĞLIK - SAĞLIK
01 Ekim 2019 - 07:00

Kanser ilacında Türk imzası

Prof. Dr. Rana Sanyal, 10 yıl Amerika’da yenilikçi ilaçlar geliştiren bir ilaç firmasında kanser ilaçları ile ilgili çalıştı. İlk ilacını geliştirmek üzere Türkiye’ye döndü… On senelik bir çalışma ile Türkiye’nin insanlar üzerinde denenme aşamasına gelen ilk molekülünü geliştirdi.
SAĞLIK - SAĞLIK
30 Eylül 2019 - 16:43

Dünyada her yıl 59 bin kişi kuduzdan hayatını kaybediyor

Dünyada her yıl yaklaşık 59 bin kişi hayatını kuduz nedeniyle kaybediyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
28 Eylül 2019 - 18:37

Uzmanlar uyarıyor! Doğru tedaviyle deprem korkusu yenilebilir

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akgül, doğru tedavi yöntemi ile deprem korkusunun daha hızlı yenilebileceğini bildirdi.
SAĞLIK - SAĞLIK
28 Eylül 2019 - 11:41

Rastgele kullanılan grip ilaçları kalp ritmini bozuyor

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Çağlar, "Rastgele grip, nezle ilacı kullanmak kalpte ciddi ritim bozukluklarına yol açabilir." dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
28 Eylül 2019 - 06:31

Kanserin çaresi hücrede

Daha önce tedavisi olmayan pek çok hastalık için biyolojik metotlarla yeni ilaçlar geliştirmek mümkün hâle geldi.
SAĞLIK - SAĞLIK
27 Eylül 2019 - 15:27

Sağlık Bakanlığı'ndan aşı açıklaması

Sağlık Bakanlığı:"Haberlerde yer alan “miadı geçen aşıların uygulandığı” iddiası tamamen asılsızdır. Her ilacın ve aşının uygulaması öncesinde, son kullanma tarihi sağlık personelimiz tarafından ambalaj üzerinde yazılı bilgiden tekrar tekrar kontrol edilmekte; buna ilâveten uygulama öncesi karekod okutularak olası gözden kaçırılma durumlarında sistem tarafından uyarı verilerek bu tip bir hatanın önüne geçilmektedir. Hiçbir sağlık personeli, etkinliğine güvenmediği veya miadı geçen bir ilaç veya aşıyı hastasına uygulamaz. Ayrıca ATS sistemi miadı geçmiş aşıların uygulanmasına müsaade etmez. "
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Eylül 2019 - 06:26

Hava kirliliği 8 milyon kişiyi öldürüyor

Türk Toraks Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dursun, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada yılda yaklaşık 8 milyon kişinin dış ve iç ortam hava kirliliği sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Eylül 2019 - 06:25

Tomografi ile akciğer kanserine erken teşhis

Bu yıl yayımlanan bilimsel bir çalışmanın sonucuna göre düşük doz bilgisayarlı tomografi taraması ile yüksek riskli kişilerin 10 yıllık takiplerinde akciğer kanserinden ölümlerde yüzde 39 oranında bir azalma tespit edildi.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Eylül 2019 - 16:19

Çiğ soğan ve sarımsak meme kanseri riskini azaltıyor

Porto Riko'da yapılan bir araştırma, çiğ soğan ve sarımsak tüketiminin meme kanseri riskini yüzde 67 azalttığını ortaya çıkardı.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Eylül 2019 - 16:03

Anti HBS nedir? | Anti HBS değerleri nasıl olmalıdır? | Anti HBS pozitif, Anti HBS negatif nedir nasıl olmalıdır?

Anti HBS değerleri nasıl olmalıdır? | Anti HBS pozitif, Anti HBS negatif nedir nasıl olmalıdır? Bir laboratuvar testi olan Anti HBs, kişinin hepatit B virüsüne karşı bağışıklığını göstermektedir. Test, kişinin geçmişte hepatit B virüsü sorunu geçirdiğini veya hepatit B aşısı yaptırdığını göstermektedir. Karaciğer nakli yapılmış olan kişilerde Hepatit B’nin tekrarlamasını önlemek amacıyla yapılan immünglobulin tedavisinin izlenmesinde de Anti HBS testi kullanılmaktadır Bu nedenle Anti HBS testi yapacak kişiler önceden bilgi sahibi olmak adına "Anti HBS nedir? Anti HBS değerleri nasıl olmalıdır? Anti HBS pozitif, Anti HBS negatif" şeklinde aramalar gerçekleştirebiliyor. Peki Anti HBS nedir? Anti HBS değerleri nasıl olmalıdır? Anti HBS pozitif, Anti HBS negatif ile ilgili tüm merak edilenler...
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Eylül 2019 - 15:46

Gaz sıkışması, karın şişliği neden olur? GAZ sıkışması nasıl geçer? | Gaz ve şişkinlik ne iyi gelir, ne yapmalı?

Gaz sıkışması, karın şişliği neden olur? GAZ sıkışması nasıl geçer? | Gaz ve şişkinlik ne iyi gelir, ne yapmalı? Gündelik hayatta en çok rastlanabilen rahatsızlıklardan bazıları; hazımsızlık, karın şişliği ve gaz sıkışması olarak gösterilebilir. Zira bireyler sık sık bu tarz şikayetlerle doktora ya da evde tedavi yöntemleri için internette araştırma yapmaya başvurabilir. Fakat sık sık doktora gitmek istemeyen ve ya buna zamanı ya da imkanı olmayan, bu tarz problemlerden çokça muzdarip bireyler "Gaz sıkışması, karın şişliği neden olur? Gaz ve şişkinlik nasıl geçer?" şeklinde aramalar gerçekleştirerek sorunlarını çözmeye çalışır. Peki Gaz sıkışması, karın şişliği neden olur? Gaz ve şişkinlik nasıl geçer? İşte gaz ve şişkinlik ile alakalı merak edilen detaylar...
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Eylül 2019 - 14:44

Küresel soruna yerli çözüm

Gıda kaybı ve israfı, herkesin bildiği küresel bir sorun. Son dönemde kamuoyuna yansıyan araştırmalarda ortaya çıkan sayısal veriler ise dudak uçuklatıyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Eylül 2019 - 11:18

'Dişler çocukluk çağında korunur'

Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, çocuklarda diş sağlığının önemine dikkati çekerek aileleri uyardı. Dr. Patır Münevveroğlu, ailelerin çocuklarının diş sağlığı için düzenli kontrole götürmesi gerektiğini belirterek, "Şeker tüketimini minimuma indirmeli ve gece atıştırmalıklarından kaçındırmalı" dedi.
Başa Dön Sona Git