"Belki okuyup da yüreği sızlayan olur"

A -
A +
"32 yaşındayım. Önce AÖF, babam emekli olunca da 2 yıllık Peyzaj Teknikerliğini okul 3'üncü olarak bitirip DGS Orman Mühendisliğini kazandım. Çift ana dal Peyzaj Mimarlığına başladım. 2012'de işletme, Orman Mühendisliği Peyzaj Mimarlığından mezun oldum. Şu anda Orman Mühendisliğinden Yüksek Lisans yapmaktayım. Yani toplamda dört diplomam ve sertifikalarım var. Her yere başvurmama rağmen iş bulamadım. İşverenler deneyim istiyor. İşe girmeden asıl deneyim sahibi olabilirim ki?
Milletvekillerine gazetecilere sayısız mailler atıyorum. İş bulan her kuruma kulübe derneğe vb. üyeyim fakat şu üç senede yaşadığım umutsuzluğu daha önce hiç yaşamadım. Artık kimseye iş arıyorum diyemiyorum. İşbaşında bu meslekle alakası olmayanlar çalışırken bizim bunca emeğimizin hesabını kim verecek?
Devletin en azından başarılı insanlara istihdam sağlaması gerekmez mi? Feridun Ağabey, lütfen sesimi duyurmama yardım et! Belki okuyup da yüreği sızlayanlar olur. Aynı zamanda bunu sadece kendim için değil benim gibi okuyan ve işsizlik çeken tüm insanlar için yazdım. Teşekkür ederim."
Dilek Semin Kocaoğlu-İstanbul


Yaşlı Bakım Teknikerleri iş istiyor?

"Mesleğimiz yaşlı nüfusun rahat ve huzurlu bir insan olarak yaşlanmasını hedefliyor.
Yaşlılıkta bakım henüz ülkemizde netliğe kavuşmuş değil. Bakanlığın çalışmalarına rağmen 2005 yılından beri mesleğimizi icra edebileceğimiz yeterli bir alan ya da istihdam bulamıyoruz. Bu da bizlerin mesleğe olan hevesini kırıyor. Birçoğumuz farklı alanlara geçiş arıyor. Önümüzdeki yıllarda kalifiye eleman bulmakta güçlük çekileceğini söyleyebilirim.
Yaşlı Bakım Teknikerliği üniversitelerin 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokullarında verilen ve mezun kişilere 'Sağlık Teknikerliği' unvanı verilen 'Sağlık Bakım Elemanı'nın yetiştirildiği bir bölüm.
Yaşlı Bakım Hizmetlerinin mesleğimiz adına bizlerin yerine, şu an hiçbir vasfa sahip olmayan kişilerce verilmesi, bizleri ümitsizliklere itmektedir. Şu an üniversitelerden mezun 8500 yaşlı bakım teknikeri vardır. 3500 kadar da okuyan öğrencimiz mevcuttur.  
27 Şubat 2015 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan 'Evde Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun bizlere kadro vermesini talep ediyoruz.
Bir diğer konu da hastanelerin en önemli birimi olan yoğun bakım birimleri için bizler biçilmiş kaftan olmamıza rağmen gerekli ilgiyi göremiyoruz.
Sağlık Bakanlığından yaşlı bakım teknikerlerini hak ettiği alanlarda istihdam edilmesini istiyoruz. Bakanlığa bağlı kuruluşlarda yoğun bakım ünitelerinde ve evde sağlık birimlerinde hak ettiğimiz görevleri almak istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz?"
Yaşlı Bakım Teknikerleri



İETT, isterse bu sorunu çözer

"İETT olarak dünya çapında başarılara imza attığınız bir gerçek. Bu çalışmalar bizi de gururlandırıyor. Ancak İETT'den bazı sıkıntılarımız olduğunu da burada dile getirmek istiyorum. Özellikle E-5 güzergâhını kullanan yolcular olarak önemli bir talebimiz var.
Anadolu Yakası'nda Pendik Güzelyalı'da oturuyorum. Sabah ve akşam Kartal Metrosunu kullanıyorum. Ancak evimden Kartal Metro'ya kadar gelmek ve buradan eve gidebilmek tam anlamıyla imkânsız hale gelmiş durumda. Sabah saatlerinde işe ve eve gidiş gelişte 130-130A-130Ş ile KM10 hat numaralı otobüsleri kullanıyorum.
Ancak bu otobüslerle sabah saat 07.00-08.30 arasında seyahat edebilmek bir işkence. Bazen tıkış tıkış olduğu için durakta bile duramıyor.
Bu otobüslere binemediğimiz gibi 500T ve 500M hat numaralı otobüsleri de çift bilet olduğu için kullanamıyoruz. Evimden Kartal Metro'ya kadar -8 durak için çift bilet kullanmak- bizim gibi maaşla geçinen insanlar için büyük bir külfet oluyor.
Problemi dile getirmek için '153'ü aradığımızda verilen cevaplar yine baştan savma. 'Sıkıntıyı biliyoruz, yeterli sayıda otobüs olmadığı için düzenleme yapamıyoruz. Önümüzdeki günlerde araç sayısı artırılacak vb...' Bu şikâyetleri aylardır iletmemize rağmen ne sefer sayısı ne de otobüs sayısı arttı.
Çare olarak konulan 130M hat numaralı bir otobüs de sahilden gidip geliyor. Sayın İETT yetkilileri; Kartal Metrosu'ndan sonra Tuzla yönüne olan otobüs ve sefer sayılarının artırılmasını, sefer aralıklarının sıklaşmasını önemle rica ediyoruz. Şu an yaşanan sıkıntılarımızı İETT'nin çözüme kavuşturacağına inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyorum. Saygılarımla..."
Fatih Gürbüz-İstanbul/Pendik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.