Divriği mezbahası üç yıldır niye kapalı?

A -
A +
Sayın Feridun Ağabey, Divriği mezbahası üç yıldır kapalıdır. Niçin? Çünkü mezbaha, Tarım Bakanlığının mevzuatına uygun olmadığı için. Tarım Bakanlığının verdiği süre içerisinde şartlar yerine getirilemediği için. Sivas Tarım Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığım görüşmede aldığım bilgi şöyledir: “Sivas’ın 10 ilçesinde mezbaha yönetmelikleri yerine getirilmediği için kapatılmıştır. Bu ilçelerden biri de Divriği’dir? Üç yıldır kapalı olan mezbaha belediyenin temel sıkıntısıdır. Bir ilçe mevzuatı yerine getiremedi, iki ilçe getiremedi. İyi güzel de 10 ilçenin 10 tanesi de mevzuatı yerine getiremiyorsa burada sıkıntı ilçelerde midir? Yoksa mevzuatta mıdır? Niçin belediyelerin yerine getiremeyeceği derecede ağır şartlar mevzuat olarak dayatılmaktadır? Bu mevzuatlar AB standartlarında yapılmış ve bizim ülkemizin şartlarına uygun olup olmadığı hiç değerlendirilmiş midir? AB’nin ikiyüzlülüğü en yüksek perdenden Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilmiyor mu? Ülkede hayvancılığın artırılması ve çoğaltılması amacıyla Başbakanlığın yaptığı projeye uygun olarak Tarım Bakanlığımızın da belediyelerimize mezbaha açmaları konusunda AB tandanslı mevzuat dayatması yapacağına bizim ülkemizin gerçeklerine uygun mevzuatlarla mezbaha açmada önayak olması gerekmez mi?
Yanlış mı düşünüyorum? Belediyeler halen Sivas Et Kombinasından et alarak ilçenin ihtiyacını karşılamak zorunda kalmaktadır. Bu ise bir sürü sıkıntıyı beraberinde getirmektedir. Mezbaha konusunda mevzuatlara kolaylık ve uygulanabilir standartlar getirilmesi gerekmektedir. Saygılarımla...”
               Mehmet Aydın/Divriği-Sivas
 
 
Sokak lambamız üç aydır yanmıyor...
 
Feridun Ağabey, bununla ilgili AYEDAŞ'ın 0216 186 00 00 no'lu telefonundan tam üç kez müracaat ettiğimiz hâlde şimdiye dek “Gümüşsuyu Mahallesi Genç Sokak No: 26 Beykoz” adresine ne gelen var, ne de bizi kale alan yani dikkate alan var! Biz kendimiz yapmaya kalksak suçlu oluruz. Belki de kamu malına müdahale etmekten yargılanabiliriz de!.. Ama sorarım vatandaşın sokak lambası üç aydır elektriksiz bırakılır mı? Bu mudur hizmet anlayışı?
Ha böyle bir hizmet artık verilmiyor(!) da olabilir. O zaman bilgilendirin be kardeşim!
Telefonumda müracaatlarımın karşılığında bana atılan (186'dan) takip SMS’leri de var ama ne çare ki karşımıza çıkan bayan “mesajınızı aldık ilgili yerlere bildireceğiz” diyor. Sonrası mı "ne gelen vaaaar, ne giden"  Şikâyetim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na; vatandaşa yapılan hizmetin kalitesinden Bakanlığımızı haberdar etmek için... Bir de İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğüne; personellerinin çalışma ve hizmet verme performansından haberdar olmaları için. Bilgilerinize sunarım.
           Metin Kayacan/Beykoz-İstanbul
 
 
Devletinize güvenmeye devam edin
 
Mektubunda “devlet büyüklerimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza sesini duyurmak isteyen; devlete çeşitli kademelerde devlet memuru olarak hizmet ettiğini, 15 Temmuz süreciyle birlikte şikâyet üzerine işten el çektirme sebebiyle emekli ikramiyesi hakkını alamadığını; bu konuda sesini devlet büyüklerimize duyurmamızı isteyen Ankara’dan Ramazan Yıldırım’a: Merak etmeyin, devletimiz kimsenin yok yere mağdur olmaması için gereken hassasiyeti göstermektedir. Örneğin bu amaçla tedbiren açığa alınan 6 bin öğretmen soruşturmalar sonucunda göreve iade edilmeye başlanmıştır. Bu konuda devletinize olan güvenden şüphe etmeden biraz daha sabretmenizi öneriyoruz. Çok kısa zamanda hak eden her vatandaşın mağduriyeti umuyoruz ki devlet tarafından giderilecektir...
 
 
Ha TRT ha Boğaz Köprüleri ne fark eder?
 
Sayın Feridun Ağabey, ben işim gereği hayatımda hiç TRT izlemediğim hâlde bir vatandaş olarak elektrik su vb. faturamda TRT’ye vergi vermiyor muyum? Aynı duyguyla ha TRT ha “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” veya “Fatih Sultan Mehmet” ve “Yavuz Sultan Selim” köprüsü ne fark eder? Vatandaştan araç kullansın kullanmasın, arabası olsun veya olmasın -bir gün olursa da ne gam-  belirli oranda böyle vergi alınsa da köprülerdeki “geçiş ücreti”, OGS, HGS, bilmem ne tantanası bitse herkes işine gücüne baksa daha uygun olmaz mı? Benim arabam da yok ama şehir içindeki trafik sıkışıklığına, enerji kaybına ve zaman kaybına gerçekten çok üzülüyorum. Bu tür eski tarzda bir uygulama bana ilkel geliyor. Bir çözüm olabilir diye aklıma gelmiştir. Saygılarımla...
           Adnan Y. Tepecikli-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.