Erzurum Belediye Başkanımıza açık mektup

A -
A +
Başkanım, öncelikle çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Erzurum'da adresi ve iletişim bilgisi bizde mahfuz olan Huzur Oto'dan Murat Çubukçuoğlu'nun derdini bu köşede birkaç defadır dile getiriyoruz. Zannediyoruz yoğunluğunuz sebebiyle dikkatinizi çekmedi.
Değerli Başkanım, bu gençler el emeğiyle alın teriyle ekmeğini kazanmak isteyen güzel Erzurum'un güzel insanları. Bu köşeye yazdıklarını hatırlıyorum. Geçtiğimiz yıllarda şehre hizmet kapsamında yapılan bir yol çalışması sebebiyle üç ortak olarak bunların işleri bozulmuş ve sıkıntıya düşmüşler. Kendileri bu parasal sıkıntıdan kendi imkânlarıyla kurtarmak istiyorlar ama kendi başlarına bunu beceremiyorlar. Bu vatandaşımıza bir yardım etme, imkân tanıma, yol gösterme gibi bir desteğiniz olursa minnettar kalacaklar. Biz de okuyucularımız adına sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.


İstemek zor ama çaresizlik de zor

"Sevgili Feridun Ağabey! 
Bu size yazdığım ikinci mektubumdur. Daha önce bahsetmiştim, iki yıl önce eşim kansere yakalandı. Tedavisi halen devam ediyor. Geçen sene de ben felç geçirdim. Şükür şu an durumum iyi. Denizli Sosyal Yardımlaşma Vakfının verdiği, cüz'i yardımlarla bugüne geldik. Konu ile ilgili belgeleri önceki mektubumda yollamıştım. Az da olsa zaruri bazı sıkıntılarımız var. Duyarlı insanımızdan acil yardım bekliyorum. Bilirsiniz ki istemek zordur ama çaresizlik de çok zor. Duyarlı insanlarımız biraz el atarlarla makbule geçecek. Saygılar."
Osman Çakmakçı-Denizli


Belediye Başkanı ile avukatımla birlikte konuşmuştuk

Kızılcahamam Belediye Başkanlığından gelen açıklama üzerine derdini anlatan okuyucumuzun tekrar cevabi yazısı geldi. Takdir edersiniz ki bu köşe ara bulucu veya karar mercii değildir. Bu konuda takdiri kamuoyuna bırakarak son bir kez daha okuyucumuz Ayhan Altıntaş'ın gönderdiği faksa yer veriyoruz:
"Sayın Feridun Ağabey, bundan beş ay önce Sayın Başkan ile Büyük Hamam'ın arkasında bulunan toplantı salonunda avukatım ile beraber bu alacak konusunu konuştuk. İfadesi aynen şöyle idi: Borcun çok büyük bir miktar olmadığı ve ertesi gün ödeyeceğini ifade etmişti. Aradan geçen beş ay bu sözü yerine gelmedi. O konuşmayı yaptığımızda icra durumu vardı ve yanımda avukatım vardı. Cevap yazısında ödeme gücünün olmadığını ifade etmiş. Bize satılmasını söylediği arsaya gönderdiğimiz eksperler burasının satılamayacağını ve para etmeyeceğini bildirmişlerdir. Tekrar ifade ediyorum mağdur olan taraf benim ve bu alacağımın takipçisi olacağım..."
Ayhan Altıntaş-K. Hamam/Ankara


Kapalı mekânda sigara içmek yasak ama

Düzce'den isminin gizli kalmasını isteyerek sigara yasağının delindiğiyle ilgili dert yanan okuyucumuz diyor ki: "Kapalı mekanda sigara içmek yasak ama kim dinliyor? Geçen bir devlet dairesine gittim. Memurlar dairede sigara içiyorlardı. Şikâyet edeyim diye müdürlerinin odasına gittim, baktım müdür de odasında içiyor. Tepkiyi ölçmek için bir sigara da ben yakayım dedim, güvelik hemen müdahale etti. İyi ki de etti. Ama karakolda komutan içeride askerler dışarıda, karakolda amir içeride memur dışarıda, kahvelerde kural tanıyan vatandaş içmezken kimileri kural tanımamakta... Demek ki sigara içme yasağı zaten özünde kurala uyan insanlara..."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.