Tarihi ilçede bir itfaiye teşkilatı olmaz mı?

A -
A +
"Kendim için bir şey istemiyorum. Divriği için yetkililere sesleniyorum. Kanun dâhilinde ilçedeki düzensizliği, çarpıklığı düzeltin!
İlçemizin Belediye Başkanı, Belediye kanununda belediyenin görevlerini yerine getirmiyor. Bütün yaya yollar kurumuş otlarla kaplanmıştır. Bu ne zaman temizlenecek? Elektrik şirketi yer altı tesisatı yaptı. Belediyenin payına düşen parayı ödedi ama belediye kaldırımları yapmıyor. Neden? İlçenin çarşısında esnaf sebzeciler yaya yolları işgal edecek derecede kaldırımlara yayıldı. Bütün araçlar çarşı içinde otopark gibi istediği yerde keyfine göre park ediyor. Kanunen bunun sorumluluğunu üstlenen ve düzeni sağlayacak olanlar da bu gelişigüzelliği seyrediyor.
Divriği ilçesi SİT alınanda bulunuyor. Tarihî bir kent ama böyle bir şehirde bir itfaiye teşkilatının olmaması düşündürücü değil midir?
Bu dertlerimi bir vatandaş olarak bu köşeden kamuoyuna saygıyla duyuruyor yine bu köşeden yapılan çağrı sonrası Kültür Turizm Bakanlığının, 8 Asırlık Divriği Kalesi restorasyonuna başlaması sebebiyle hem Bakanlığımıza hem konuyu gündeme getiren Feridun Ağabeye teşekkür ediyorum."
         Mehmet Aydın/Divriği-Sivas


Telefondaki kızların hiçbir yetkisi yok!

"Ben yaşlı bir insanım. Klasik telefon kullanıyordum. Geçen gençlerden biri bana bir akıllı telefon hediye etti. Yaşımız itibarı bu cihazları çözmemiz zor oluyor. Gidip Vodafone'dan internet paketi satın aldım ama masamda bilgisayar ve ortamda wi-fi vardı hiç kullanmadım. Masraf olmasın diye yine Vodafone bayiine gittim kapattırmak istediğimi söyledim. Çocuk bir mesaj atıp "tamam abi" dedi. Meğer paketi iptal etmiş hücresel veriyi (onu sonradan öğreniyorum) açık bırakmış. Bu süre zarfında hiçbir internet işlemi yapmadığım halde yüklü bir fatura geldi. Pakette kalsaydım interneti kullanarak 15 lira ödeyecektim, paketten çıktım kullanmadan 170 lira... Bir bayiin baştan savma işlemi yüzünden bu meblağı ödemek zorundayım. İşin acı yanı, telefona cevap veren kızların hiçbir yetkisi yok. Şikâyet dilekçeleriniz ise asla kabul görmüyor. Yazıyorsunuz yazıyorsunuz sisteme bile düşmüyor. Milyonlarca lira reklam verip önünüze ışıltılı dünyalar seren yabancı GSM operatörleri sadece kendilerine yontuyor ve müşterilerine zerre kadar acımıyorlar. Bu mudur müşteri memnuniyeti?"
          İ. Öz-İstanbul


50 yıllık bu ayrım çözümlenmeli

"Feridun Bey, derdimizin dermanı yine siz ve sütununuz. Hükümetin seçim öncesi birçok iyileştirme paketi açıklayacağı müjdesi var. Bu anlamda biz de düzeltilmesi gerektiğine inandığımız bazı genel sıkıntıları sıralayayım: 657 meşhur devlet memurları kanunu. Bu kanuna göre lise mezunları 13. dereceden lise dengi okullar 12. dereceden göreve başlarlar. Lisenin dengi ise neden liseden yukarı derece verilir veya lise mezunu neden 12'den başlamaz? Anlayan açıklasın. 5434 -emekli sandığı kanunu. Bu kanuna göre emekli olan bir memur kazanılmış aylığının, 20 yıl hizmeti olanlar için %70'i, her ilave hizmet yılı için % 1 eklenerek bulunacak tutarı kadar emekli aylığına hak kazanır. Mesela çalışırken 2500 lira aylık alırken, emekli olunca 1350 lira alır. Böyle adalet olur mu? Belli hayat standardına alışmış memura bu reva mıdır? Aylık bağlama oranı bir miktar, % 10 gibi artırılamaz mı?
Gelelim GİH'ne. Yani, Genel İdare Hizmetleri. Yani devlet hizmetinin bütün yükünü çeken, hizmet sınıfı... Bu sınıf içinde öyle ayrımcılık var ki içler acısı. Kanun çıkalı tam 50 yıl oldu. Bu süre içinde gelen yöneticilerin bazıları kendi mensuplarını koruyup kolladı, bazıları görmedi bile. Ek ödeme, ek gösterge, çeşitli zam ve tazminatlar eşit verilmedi. Bu ve benzeri eşitsizliklerin düzeltilmesini temenni ederiz. Saygılarımla."
          Şahin Galip Durum-İzmir
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.