Ülkemizin işte böyle idarecilere ihtiyacı var

A -
A +

Feridun Ağabey, benim oğlum Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde okuyor. Giysileri valize sığmadığı için fazlalıkların bir kısmını koli yapıyor 2000 Evler PTT Şubesine teslim ediyor ama teslim alan memur arkadaş yoğunluktan dolayı alması gereken telefon numarasını almamış gönderi belgesi de vermemiş. O gün koliyi teslim ettikten sonra da Osmaniye’ye dönecek. Osmaniye'ye geldiğinde “koliyi teslim ettin mi oğlum?” dedim “evet” dedi. “Telefona mesaj geldi mi?” dedim “hayır” dedi. “Gönderi belgesi verdiler mi?” Ona da “hayır” dedi. Görevli memur öğrenci kimliğini ve adres almış, “siz gidebilirsiniz” demiş. Bu da çekip gelmiş. Çünkü yurda gelip eşyalarını alıp otogara gidip otobüse yetişecek...

 

Ben PTT Genel Müdürlüğünü aradım durumu izah ettim. Bana Osmaniye PTT Başmüdürlüğünün telefonunu verdiler. Telefon açtım benimle ilgilenilmedi. Sonra PTT merkez şubesine gittim. Güvenlik görevlisi arkadaş gişedeki memurla görüştürdü. O da pek açıklayıcı bilgi vermedi. Güvenlik görevlisi arkadaş “Cebeli Bereket şubesinde PTT Başmüdürlüğündeki -ismi sizde bulunan beyefendi- ile görüş o senin sorununu çözer” dedi. Gittim oraya güvenliğe durumu anlattım. Beni içeri aldılar. Müdür Beye durumu anlattım. Kendisi “Olmaz öyle bir şey” diyerek beni gönderdi. Ertesi gün PTT Genel Müdürlüğünü tekrar aradım. Söylenilen adreste benimle ilgilenilmedi dedim. Nevşehir PTT Başmüdürünün iletişim bilgisini aldım, aradım ve görüştüm. Müdür Bey oğlumun telefon numarasını ve T.C. numarasını aldı. İki dakika sonra oğlumu bir bayan aradı. Koliyi teslim alan memur “hatırlamıyorum” demiş “ama ben ilgileneceğim” demiş. Az sonra bayan aradı. Barkod numarasını verdi. “Sizin koli filan mahalledeki PTT şubesinde gidip alabilirsiniz” dedi, gidip aldık. Osmaniye PTT Başmüdürlüğündeki arkadaşlar bu yere ulaşabilir miydi? Evet. Peki neden aramadı? Neden ilgilenilmedi? Oysa onların orada bulunmasından maksat sorunları problemleri çözmek değil mi? Evet sizi o makama niye oturttular? Bu sorunları çözmek için değil mi? Bu vesileyle Nevşehir PTT Başmüdürü -ismi sizde bulunan- Beyefendiye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim sorunumuzu iki dakikada çözdü. Bizim ülkemizin böyle idarecilere ihtiyacı var. Allah böyle idarecileri başımızdan eksik etmesin. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

     Ökkeş Özkan

 

 

 

 

 

Kitap yayınlamak iyice zorlaştı

 

 

 

“35 yıllık eğitimciyim. 30 yıldır da teknik konularla ilgili kitaplar yazıp yayınlıyorum. 2024 yılı itibarıyla 150-200 sayfalık bir kitabı 40-60 TL'ye bastırabiliyorum. Özel kargo şirketleri bir tek eseri 80-90 TL'ye taşıyorlar. Devletin PTT Kargosu ise 1 adet kitabı haziran başından beri 62 TL'ye (yaklaşık 2 dolar) taşımaya başladı.

 

Kitapların satışında aracılık eden özel web sitesi satıştan yüzde 14 pay alıyor. Hâliyle 1 adet kitabın maliyeti işin başında 130-150 TL oluyor.

 

Asgari ücretin 17 bin TL, emekli maaşının 10-12 bin TL olduğu bir durumda insanların 200-300 TL verip kitap alması artık mümkün değildir.

 

Kitabın maliyetini artıran diğer unsurlar; depo kirası, paketleme, muhasebeci payı, elektrik, su, internet, telefon, vergi, yazım için harcanan emek vb. şeklindedir.

 

Devletin kitap sektörü üzerindeki yükü azaltmasını beklemek de artık hayalden öteye geçmiyor.

 

     Ali Özdemir/Eğitimci-Yazar

 

 

 

 

 

Bayanlara ödeniyor ama bize ödenmiyor

 

 

 

Feridun Ağabey sizin vasıtanız ile derdimizi Sağlık Bakanlığımıza arz ediyoruz. Efendim, prostat kanseri tedavisi (ışın tedavi) sonrası ameliyattan sonra idrar kaçırma olayı başladı ve bu yaklaşık 6 senedir devam ediyor. N.x.tin hapı kullanmaya başlayınca bu idrar kaçırma durumunu %50 kadar azalttı. Doktorum bana 40 mg olanını önerdi. Hâlihazırda bunun fiyatı 350 lira. Öğrendiğime göre bu ilacın ücretini bayanlara ödüyormuş devlet. Biz erkeklere ise ödemiyor. Ama benim ayda 2 kutu kullanmam gerekiyor. Benim emekli maaşımdan başka gelirim yok. Ayda 700 lirayı bulup da vermek ve bu derdime ilaç olmasını istemek. Bu konuda bizim gibi mağdur olanların derdine derman olmak... Sayın Bakanımızdan bu konuda yardım bekliyorum. Gerekli görüldüğünde Bakanlık yetkililerimizin ulaşabileceği telefon numaramı size gönderdim. İnanıyorum ki bize de bu konuda yardımcı olurlar. Saygılarımla.

 

     Necdet Eldemir

 

 

 

 

 

***

 

Bayramınız mübarek olsun

 

 

 

Değerli okuyucularımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Ağız tadıyla, gönül huzuruyla dert ve dileklerin yerine geldiği hüzünlerin sevince dönüştüğü nice bayramlarda buluşmak dileğiyle efendim. F.A.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yalınız Efe19 Haziran 2024 17:42

Devleti yöneten hükümetler her vatandaşını ücretsiz tedavi etmeli ve kaç lira olursa olsun ilaçlarını temin etmelidir. Bunlar sosyal devletin bir gereğidir...