Arda varsa Türkiye güler

A -
A +

Önce şunu yazmakta fayda var. Gürcistan’ın FIFA dünya sıralamasındaki yerinin 75 olması, Almanya biletini play-off sonrası alması ve de ilk defa bu Avrupa Şampiyonası’na katılması, takım dâhil biraz rehavete sürüklemiş gibi herkesi. Sonuçta bu büyük bir turnuva ve futbol kâğıt üzerinde değil, yeşil zeminde oynanan bir oyun. Bunu acı bir şekilde tecrübe edebilirdik. Beşli ve katı bir savunmaya karşı Montella’nın ekstra bir çözümü olmadığını gördük maçın başında. Savunmayı aşabilmeyi ancak 25’te becerdik ve soldan Ferdi’yi savunma arkasına kaçırınca Mert Müldür’ün nefis golüyle öne geçtik

VAR MOTİVASYONU DÜŞÜRDÜ 

Hemen peşinden bu defa sağ kanattan Arda’nın asistinde Kenan’la golü bulduk ama Juventuslu oyuncumuzun kramponunun 3 cm önde olması, maçı koparmamızı engelledi. Golün VAR’dan dönmesi garip bir şekilde bizim motivasyonumuzu düşürürken, Gürcülere doping etkisi yaptı ve maça ortak etti. 32’de Mikautadze ile beraberliği bulup öz güvenlerini iyice yükselttiler. Golde Abdülkerim’in çok ciddi pozisyon alma hatası vardı. Şu bir gerçek ki, biz bu savunma tandemiyle turnuvada oynayacağımız her maçta gol yiyeceğiz gibi görünüyor.  

GERÇEK BİR SÜPERSTAR

İlk yarıdaki oyundan memnun olan Montella devrede aynı takımla sahaya çıktı. Sanki bir santrforla oynamak daha iyi olabilirdi. İlk yarıda biraz ürkek kalan Arda Güler, ne kadar büyük bir yetenek olduğunu. 65’te herkesi yine ayağa kaldırarak gösterdi. Galler maçında attığı müthiş golün kopyasını Dortmund’da yeniden vizyona koydu ve 81 bin kişilik Dortmund stadının tıka basa dolduran taraftarımıza desibel rekoru kırdırdı. Darısı diğer maçlara ama bu harika çocuk bize çok zaferler yaşatacak. Turnuva tarihimizde ilk defa galibiyetle başladık. Portekiz’e yenilmezsek gruptan çıktık gözüyle bakabiliriz. Ancak savunmamız hâlâ beni ürkütüyor.

 

Maçın adamı: Arda Güler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.