Filmin adı: Desibelin Gazabı Oyuncular: Kullak Deşhen (Horlayan Desibel), Sabır Taşhi (Zavvalli) Tür: Gerilim/Korku Süre: Min. 8 saat Müzikler: Çökertme Konusu: Zavvalli; soğan cücüğünün, kafaya yapılan "cuccuk" hareketine etkisini inceleyen başarılı bir dilim adamıdır. Güneydeki şirin kasabada sıradan ve sakin bir hayat sürmektedir. Taa ki, gecenin karanlığını yırtan hırıltıları duyana dek! Kahramanımızı uykusuz, korku dolu, iri gözaltı torbalı günler beklemektedir. Kasabalı da endişeli ve uykusuzdur. Zavvalli, hayatlarını kâbusa çeviren bu sesin peşine düşer. FBI'a gelen, "Biz horladık! (Genzi Tıkalılar Örgütü)" ihbarıyla olaylar büsbütün karmaşıklaşır... Desibelin Gazabı, kasvetli bir keman yayı gibi gerilerek izleyeceğiniz sıra dışı bir korku... Filmdeki olaylar size tanıdık mı geliyor? Koyunları, tavandaki kireç pırtıklarını saydınız, bitti, ama siz hâlâ uyuyamıyor musunuz? Es kaza içiniz geçivermişken patlak bir egzoz sesiyle mi irkiliyorsunuz? Demek sizin evde de birileri horluyor! "Fıss tıss, fısssı fıısslıyorsa" şanslısınız. Sadece dudak hareketleriyle çıkan "tıs tısçı" horultuyla karşı karşıyasınız. Genellikle ritimli ve daha az sinir bozucudur. Hafifçe yastığını çekeleyin, mahsusçuktan yorganını düzeltin, boğazınızı temizleyin, kuru bir gürültü yapın. Uykusu bölünecek, az da olsa bi kıpırdanacak ve solunum yolu açılacaktır. Gerektiğinde teknikleri tekrar edebilir, susmuyorsa sarsıntıyla; tek hamlede bedeninizi diğer yana devirerek de aynı sonuca ulaşabilirsiniz. Kiloluysanız başarı oranı artacaktır. "Hay maşallah, aslanlar gibi kükrüyor mübarek!" dedirtiyorsa... İşiniz zor! Bunlar tarlada çamura batmış traktör motoru gibi ses çıkarırlar. Hem de siz uyumaya çalışırken. (Anneme selam ederim) Ya sabır deyin, az bi sabredin, sonra burnuna pıt yapın, belki susar. Yakalanırsanız "Yok yok, kendi horlamana korktun" deyin. Yan çevirin, dürtün (abartmadan), ittirin, cimcikleyin, hepsi olur. Ya da ona sarılıp hayal gücünüzü geliştirin. Gecenin üçü. Her yer ıssız ve kara mazot dumanı kaplı. Hoorghh rohhhrrr... Ara sokaktan fırlayan bir çöp kamyonu arkasına asılmış temizlik görevlisisiniz. İn çöpleri al, arkaya asıl, hooouuuurr, gidiyoruuz, hourrkhıssss, durdu bak. İn bi daha çöp al, at arkaya tekrar asıl... Çok geçmez, yorulur, uyursunuz... O horlarken döşemelerin çivileri çıkıyorsa... Sıvalar dökülmüş mü, bir kontrol edin. Bu desibeldeki horultu insan beyninde, caddeden geçen kamyonun TV'yi karlandırması benzeri etki yapar, dikkat! Kontrolünüzü kaybetmeyin. Sakın! Aaa, haayıır! Yerdeki çoraplarını top yapıp ağzına tıkamayı aklınıza getirmeyin. Çok ayıp! Hiçbir metod fayda etmiyorsa... Sinirleriniz iyice bozulduysa... Greyder gibi horlarken uyandırdığınızda "Hö? Mmgh... Rüyamda ipekler içinde pamuk topluyordum" falan da diyorsa... Basın tekmeyi! Ama şöyle sağlamından, işportacıya uçan zabıta tekmesi olsun. Hastanelik olsun, gitsin orda horlasın! Şaka yahu şaka! Denedim ben sizi. "Sallandıracaksın bunlardan üç-beş tanesini Taksim meydanında, bak bir daha horluyorlar mı?!" demeyelim. "Ah canııım, sağlıklı nefes alamıyor" diye düşünelim ve horultucumuzu uyku apnesi tedavisine yönlendirelim... Ninem diyor ki: Uyku bir kantar, uyudukça artar Profesör Mualla: Maşrapanız küçükse, deryayı suçlamaya hakkınız olmaz ------------------ >> Yiyerek güzelleşin! Güzelliğiniz için kozmetiğe başvurmadan önce bir de besinleri deneyin, hem sağlıklı olun, hem de güzelleşin. Doğru beslenmeyle hem daha sağlıklı bir vücuda sahip olmanız, hem de güzelleşmeniz mümkün. Beslenme uzmanları, meyve ve sebze, et ve balık, hububat ve süt ürünlerinden oluşan doğal ve doğru bir karışımla vücudun daha dirençli ve daha güzel olacağını ifade ederken, güzellik faktörü olan besinleri şu şekilde sıralıyor: >> Düzgün bir cilt: Her gün bir miktar ayçiçeği çekirdeği veya kabak çekirdeği yiyin. Bu çekirdekler esas halinde element olan çinko içerirler. Vücutta çinko eksikliği ise derinin daha çabuk buruşmasına yol açar. Ayrıca sabah ve akşam kivi yiyin. Bu meyvenin içerdiği C vitamini dolaşımını harekete geçirir ve bunun sonucu olarak deri daha iyi beslenir. Yumuşak bir cilt için A vitamini de önemlidir. Bu vitamin balıkyağında fazla miktarda vardır. Üç ayda bir, iki haftalık bir kür yapın. >> Parlak gür saç: Haftada dört yumurta yiyin. Yumurtada saça parlaklık kazandıran bol miktarda kükürt vardır. Bol protein içeren besinler (et, balık, kümes hayvanları, peynir) salatayla birlikte yendiğinde saç gür olur. Çünkü saçın yüzde 97'si protein maddesi olan keratinden oluşuyor. >> Parlak gözler: Haftada üç kere az bir miktar bitkisel yağla pişirdiğiniz havuç yiyin. Havuçtaki A ve E vitaminleri görmeyi kuvvetlendirir, gözlere parlaklık kazandırır. Kepek, çavdar ekmekleri, içerdikleri selen elementinden dolayı gözleri hastalık mikroplarından korur. >> Kuvvetli tırnaklar: Her gün yoğurt yiyin. Yoğurtta tırnakların oluşumu için önemli olan protein vardır. Toz jelatin de bu etkiyi fazlalaştırır. Kırılan tırnaklara karşı ceviz ve yer fıstığı yiyin. Her ikisi de tırnakları sertleştiren biotin içerir. >> Sağlıklı dişler: Günde iki kere 150 gram yağsız peynir yiyin. Peynirdeki kalsiyum, diş etini kuvvetlendirir, dişleri sağlamlaştırır. Ayrıca balık ve kümes hayvanları da dişlerin sağlam olması açısından önemlidir. Bunlarda dişleri sertleştiren fosfor vardır. >> Gergin bir vücut: Günde iki kere öğünler arasında bir bardak ananas suyu için. Ananasın içerdiği bol miktardaki bromelain enzimi dokuları gerginleştirir. Sabahları kahvaltıdan önce bir çorba kaşığı bitkisel yağ, hücreleri zararlı maddelerden ve serbest radikallerden korur, sizi gençleştirir. > NE pişirelim Malzemeler: * 6 adet dolmalık biber * 350 gr. kıyma * 2 bardak zeytinyağı * 50 gr. yer fıstığı içi * 1 yemek kaşığı domates salçası * 2 diş sarımsak * 1 çay kaşığı kırmızı pul biber * Kızartmak için zeytinyağı Üzeri için: * 2 adet yumurta * 2 çorba kaşığı un * 1 su bardağı galeta unu * Yeteri kadar tuz > Hazırlanışı: Biberleri yıkadıktan sonra sap tarafından kapak açılacak biçimde yarın. Bu işlemi yaparken kapağı biberden ayırmayın. Açtığınız kapaktan biberlerin tohumunu çıkartarak yıkayın. 1-2 dakika haşlayın. Haşlanan biberlerin suyunu sıkarak soğumaya bırakın. Bir tencereye 2 kaşık zeytinyağı koyun. Yağ kızmaya başlayınca kıymayı içine atın. 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun. Kıymanın rengi iyice dönünce dövülmüş fıstık içi, ılık suda sulandırılmış bir kaşık domates salçası, kıyılmış sarımsak, kırmızı biber ve tuz ilave ederek 5 dakika hafif ateşte kavurun. Harç pişince biberlere doldurun. İki yumurtaya yeteri kadar tuz serperek çırpın. Biber dolmalarını sırasıyla önce una sonra yumurta ve galeta ununa bulayın. İçinde kızgın zeytinyağı bulunan çukur bir tencerede kızartın. Biber bulunan çukur bir tencerede kızartın. Biberler kızarınca yağını süzerek alın. Sıcak olarak servise sunun.