Yemekteyiz

A -
A +

"İzdivaç" gibi güzel bir kelimeyi hususi hanelerden çıkarıp ekranların umumi hanelerine düşüren programcıların oyununa figüranlık yapan yetmişlik ak saçlı teyzelerin, "Sacit Bey'den elektrik alamadım, bi de Macit Bey'i denemek istiyorum" demelerinden gözleriniz sulanmıyorsa, 'Enine Keder'in "Yemekteyiz" listesinden de midenizin bulanmaması gerekir. Buyurun efendim, "Yemekteyiz" için Enine Keder'deyiz. ... Bir baş soğan alıyoruz. Bir tepsinin içine ince ince doğruyoruz. Sonra bir muzu dilimleyerek soğanın üstüne ekiyoruz. Kısık ateşte beş dakika pişirdikten sonra muzlu soğan dolması hazır. ... Bir bardak sıcak sütü tavaya döküyoruz. Üstüne kıtır ekmek parçaları... Sonra bir bardak soğuk gazoz gezdiriyoruz. Zevkinize göre maydanoz veya kına ekebilirsiniz.... Acil durumlar için pratik bir sunum: Karpuz dilimlerini kayık tabağa sıralıyoruz. Dilimlerin üzerindeki çekirdekleri özenle temizliyoruz. Sonra üzerinde sirke gezdirilerek servis ediyoruz. ... Peki... Ana yemek diyorsanız; bir tutam mahremiyet, bir tas iffet, bir su bardağı haysiyet birbirine yedirilerek diş geçirilemeyecek kıvama gelinceye kadar dolapta kalıp haline getirilir. ... "Yemekteyiz" için Enine Beder'deyiz. Pardon, Kederdeyiz. >> Ni­nem diyor ki: Sürü boş dönünce, topal keçi başa geçer.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.