Ben olsam şöyle yapardım…

A -
A +
Çocukluk yıllarımızda kurtuluş günlerinin tören geçitlerinde cip üzerinden halka şapka sallayan valilerden, bugün şehrin geleceğini şehirle paylaşan valilerini tanımak heyecan veriyor.
Şehri korumak ve sahiplenmek için öncelikle o şehrin içinde olmak gerekir. Şehrin içinde olmak ise mekânsal bağlamda değil sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda da şehrin paydaşları ile teması gerektirir. Bu olmadığı zaman rakamla ve gözle görülen hizmetlerde görünmez hale geliyor.
Bu gücün en önemli paydaşı, bölgemizdeki valilerin görev yaptıkları kent hakkındaki algıları ve müspet iddialarıdır. Bu yüksek olduğunda diğer paydaşları da heyecanlandırmaktadır.  
Önceki gün Erzincan Valimiz Sayın Süleyman Kahraman'dan bütün illerimize ilham verecek bir tweet aldık. Sayın Vali, Erzincan'ın gelişimi için kafa yoran, günlük hayatında karşılaştığı olaylardan ve sorunlardan esinlenerek "ben olsam şöyle yapardım" diye düşünen hemşerileri projelerini açıklamaya davet ediyor. Bu davet "sen kafa yorma, biz sizin adınıza her şeyi düşünürüz" diyerek insanları, karnından konuşmaya iten, yaşadığı şehrin dışına atan, paylaşmayı yok sayan mefluç ve çağ dışı yönetim anlayışından kurtarmaktır.
Yapım çalışmalarını sürdürdüğümüz yatırımların yanı sıra vatandaşlarımızın da fikirlerini almak ve projelerini değerlendirmek istiyoruz diyen Sayın Valimiz "Bu şehrin gelişimi için kafa yoran, ben olsam şöyle yapardım, diye düşünen çok sayıda hemşerimiz var. İşte bu tür fikir ve projeleri bir yerde toplamak ve değerlendirebilmek amacıyla -erzincanicinprojemvar- isimli facebook ve 'canproje' isimli twitter hesabını açtık. Bu projede sosyal ve kültürel etkinliklerden ulaşıma, teknoloji ve mimari gelişmelerden altyapıya kadar günlük hayatta karşılaşılan her türlü konuda hayatı kolaylaştıracak, şehrimize maddi ve manevi değer katacak fikir ve projenin gün yüzüne çıkartılması amaçlanıyor. Bu hesap sayesinde bu şehre gönül vermiş, yenilikçi üretken ve hizmet odaklı bütün vatandaşlarımızın fikirlerini özgürce sunmasına ve de bu fikir ve projelerini hem Erzincan Valiliği hem de diğer vatandaşlarımızla paylaşılması imkânı sağlayan bir alan oluşturulacaktır" diyerek projeyi açıklıyor.
Valiliğin bu açıklamasından sadece birkaç gün önce Bursa'da bir enerji şirketinin CEO'su olan ve doğduğu topraklara değer katmak için yaz kış demeden erinip üşenmeden her ay sürekli Bursa'dan Çayırlı'ya koşup gelen, hem toprağı hem dostlarını ziyaret edip, bilgi ve tecrübesini paylaşan Gürsel Arslan'la Çayırlı'daki projesini konuşmuştuk.  "mümkün olsa memleketin insanlarına bu projeyi anlatabilsek, çıplak bozkırın bereketli topraklara dönüşünü izletebilsek" demiştik. 
Şimdi bu imkâna kavuştuk, Gürsel Arslan projenin ekonomik getirisi, maliyeti ve desteklerini içeren bir çalışmayı -erzincanicinprojemvar- sitesinde paylaşıma açacak. sitesinde paylaşacak. "Kabahat bizde ve bizden önceki nesillerde dedik ve yola koyulduk. Ben benden önceki kuşak aile fertlerimin hatalarını eksiklerini affettirme adına elimden geldiğince gücüm yettiğince bu dağlara olan borcumuzu ödemeye gayret ediyorum, umarım gören duyan komşumuz hemşerilerimiz ve dostlarımız da canlanan doğaya bir fidan dikerek geçmişimizin borçlarının ödenmesine katkı koyarlar.
Şimdilik bu alanlarda meyve türlerinden vişne, badem ve kuşburnu orman envali türlerinden kara selvi, karaçam, Lübnan sediri ve meşe olmak üzere toplam 9.000 kök fidan dikilmiş olacak. Sağlığımız ve imkânlarımız elverdiği takdirde bu sayı bu yıl sonunda 12.000 adede çıkacak ve ilave arazilerin dikimi ile bu bölgede ağaç sayısı yaklaşık 25.000'e çıkarılacaktır" diyen Gürsel Arslan'ın ifadesiyle neden olmasın?..
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.