Gazze katliamlarında 356 gün...

A -
A +

İsrail ordusunun Lübnan’daki saldırıları devam ederken Gazze’deki insanlık dramı da tekrarlanıyor. Senaryonun tamamını bilenler için bu durum şaşırtıcı değil.

 

İngiltere Başbakanı Starmer yaptığı açıklamada “Şimdi Lübnan’dan ayrılma zamanı. İngiliz vatandaşlarına vereceğim önemli mesaj derhal bu ülkeyi terk etmeleri olacaktır” derken; farklı bir operasyon peşindeki ABD, Suriye’deki kamplarında himayesindeki PKK militanlarına bilgisayar, yazılım ve elektronik teçhizat kullanımına yönelik eğitim vermeye başladı… 

 

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin açıklaması, Lübnan’a başlattıkları kara saldırısının sınır ötesi bir operasyondan çok daha ötesine uzanacağının haberidir.

 

Bütün bu hazırlıklar Lübnan’ın güneyi ile sınırlı bir misillemeden çok daha fazlasını anlatıyor ama anlayana.

 

Hâlen 5,4 milyon nüfuslu ülkenin güneyinden 500 bin kişi güvenli bölgelere göç etti.

 

Gazze’deki güvenli bölge hikâyesi Lübnan’da tekrarlanıyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM zirvesinde ateşin Lübnan’a taşındığını belirterek İsrail’in bir rüya gördüğünü ve rüyasını gerçekleştirmek için bölge halklarının hayatlarını kâbusa çevirmeyi göze aldığını belirterek “Zamanında Hitler de bu rüyayı görmüştü. Neticede gördüklerinin bir rüya olduğunu net bir şekilde anladı. Er ya da geç günümüzün Hitler’i Netanyahu da bu gerçekle yüz yüze gelecek” ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’in yaptığı kıyımların insanlığın ittifakı ile durdurulması çağrısını tekrarlarken, İsrail’in BM Güvenlik Konseyinin katliam sürecinin durdurulması yönündeki kararı İsrail ve proje ortakları tarafından karşılık görmüyor.

 

Belli ki hesap başka!

 

İsrail Lübnan’da sınır ötesi operasyona girerken harekâtın Suriye’ye sarkacağı fark edilmeye başlandı. Bu müşterek hareketin sonucunda İsrail’in Suriye’ye sarkmasına karşı bir savunma hareketi beklemek hayaldir. Çünkü ABD’nin yıllardır sürdürdüğü yardımlarla askerî siyasi ve ekonomik destek sağladığı PKK/YPG kadroları işgalcileri savaşmak için değil kucaklaşmak için bekliyor.

 

ABD Başkanı Joe Biden “Orta Doğu’da topyekûn bir savaş mümkün ancak bence bir fırsat da var. Tüm bölgeyi kökten değiştirebilecek bir çözüme ulaşmak için hâlâ sürecin içindeyiz” derken katliamlardaki rolünü itiraf etmektedir. Biden’ın bu söylemi herkesin niyetine göre okunabilir… Adam sürecin içindeyiz diyor, daha ne desin!..

 

ABD’nin 7 Ekim’den bugüne açık olarak katliamcı İsrail’e verdiği her türlü desteğin saklısı gizlisi yok. Dünyaca biliniyor. Ancak havaleci yapısı ile muharip güç olarak sahada fark edilmedi. Suriye’de Türkiye sınırına kadar uzanacak bir operasyonda buna ihtiyaç duyacaktır. Suriye içinde bulunacağı fiilî bir harekâtın saklısı gizlisi kalmaz.

 

Terör örgütleri destekli operasyonları ABD için sonun başlangıcıdır. Terör örgütlerinin sahadaki insan ve güç kayıpları adına operasyon çektikleri devletler için envanterde kayıptan başka anlam taşımaz.

 

Ama İsrail gibi kan emici bir devlet adına aynı safta cephe açmak onun bükülebilir olduğunun dünyaya ilanıdır.

 

ABD’yi bekleyen sonuç bundan ibarettir!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yalınız Efe 4 Ekim 2024 16:31

Gazze katliamında 362 nci gün. Buna Lübnan da eklendi. Bu süre içinde bin kişi daha öldürüldü. Hergün yüzlerce çocuk ölüyor. Hamas, USA ve mel'un Netanyahu ile görüşüp anlaşma yapmalıdır. Sevgili peygamberimiz de müşriklerle anlaşma yaptı. Önceleri aleyhimize görünse de sonra lehimize döndü.