Ali Koç doğru söylüyor, ey Galatasaray yöneticileri!..

A -
A +

2023-2004 futbol sezonu sürecinde, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un devamlı gündeminin başına koyduğu “Futbol Federasyonu Başkanı’na ve Galatasaray’a ağır ‘ifadelerle dolu’ açıklamaları içinde ‘bir cümle’ vardır” ki, “en ağır sözü” odur!..

 

Bu cümle, “Galatasaray, futbol kulübüdür” sözüdür!..

 

Evet, yıllardan beri, Galatasaray başkan ve yönetimleri, “varsa da futbol, yoksa da futbol” sloganını benimsemiş… Ve de sarı kırmızılı kulüp, basketbol ve voleybol başta, “Türkiye’ye ilk defa Galatasaray’ın getirdiği ve şampiyonlukları kimseye bırakmadığı pek çok spor branşında ‘başarının b’sini bile yakalayamadan” göreve gelip gitmişlerdir. “Üçüncü defa göreve gelen” Dursun Özbek başta!..

 

Çok değil, “Fenerbahçe’nin futbolda şampiyonluk yaşamadığı” son 11 yılda, sarı lacivertlilerin sadece basketbol ve voleybolda bile, kadınlarda ve erkeklerde ülkede ve Avrupa’da kazandığı kupaların sayısı, “bir zamanlar ‘yenilmez armada’ ünvanını hakkıyla alan” sarı kırmızılıların rekorlarını darmadağın etmiştir ve etmeye de devam etmektedir; helal olsun!..  

 

Bu süreçte, Galatasaray’ın, basketbol ve voleybol kadın / erkek takımları, değil “şampiyonluk yarışına katılmak”, sadece play-off”a kalabilmek için mücadele eden takımlar” hâline düşürülmüştür!..

 

“Dünya çapında bir marka olan” Galatasaray, ne yazık ki, “sponsor” konusunda övünüp duran Dursun Başkan döneminde, “basketbolda ve voleybolda Galatasaray takımlarını ‘şampiyonluk yarışına katabilecek’ sponsorlar” bulamamıştır!..

 

Kaç yıldır, Ali Koç’a “Galatasaray, futbol kulübüdür” dedirten bu acı tabloyu, yazageldim…

 

Ne yazık ki, “Galatasaray’ın ‘duayen yazarları’ başta, sarı kırmızılı spor medyasının ‘bu acı gerçeği görmezden gelmesi” ve de “varsa yoksa futbol” yanlışında, Galatasaray’ı yöneten başkan ve yöneticilerle buluşması da sarı kırmızılı camia için tam bir dramdır!..

 

Basketbol ve Voleybol salonlarına giden ve “sayıları ‘bir avuç kalan’ Galatasaray taraftarının başlarının hep eğik kalması” Dursun Özbek ve arkadaşları kadar, Galatasaray medyasının da “pek” umurunda değildir ve yıllardır da olmamaktadır!..

 

Bir “Ndombele parasına, şampiyonluk yarışında iddialı olacak” bir basketbol ya da voleybol kadrosu kurmak” zor mudur?..

 

Bakınız, Tete’leri, Zaha’ları, Ndombele’nin yanına yazmıyorum bile…

 

Yeni sezon kapıda… Galatasaray’ın kadın / erkek basketbol ve voleybol takımları, “şampiyonluk yarışına katılmalarını sağlayacak” takviyeler bekliyor…

 

Bitmedi; bir zamanlar sporun anasında, olimpiyatlara giden, Avrupa Şampiyonalarından, Akdeniz Oyunları’ndan, Balkan Şampiyonalarından madalyaların her türlüsü getiren, Türkiye rekorları kıran sporcuları vardı Galatasaray’ın… Evet, “atletizmden” bahsediyorum… Sarı kırmızılı kulüp, bugün atletizmin neresinde?..

 

Hedef “25. şampiyonluk ve 5. yıldız”, elbette “bir futbol kulübü için” son derece önemli ve haklı bir hedef!.. Ama Galatasaray için “yeterli bir hedef” değil; artık bunu anlamalısınız Dursun Özbek ve “Galatasaray yöneticisiyiz” diye ekranlara çıkan yardımcıları… ANLAMALISINIZ!.. Bilmem ki, hâlâ anlamadınız mı, Ali Koç’un “Galatasaray, futbol kulübüdür” sözünü neden sarf ettiğini?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rüstem Erol 20 Haziran 2024 22:55

Dursun dan medet ummayın o Ergin Ataman'ı kovan başkan olarak tarihe geçti. Gerisi lafu güzaf.