Nihayet; Sezar’ın hakkı Sezar’a!..

A -
A +

Önümde Türkiye’nin spor sayfası… Gözlerimi nemlendiren başlıklar… İşte en baştaki; “Turnuvanın en fantastik takımı olduk! Efsane geri döndü, tıpkı EURO 2008'deki gibi...”

 

Ve devamı; “Çeyrek finale yükselerek bütün Türkiye’yi sevince boğan ay yıldızlı oyuncular ‘Bu kadarla kalmayacağız, en sonunu hayal ediyoruz. Bu ruhla oynadığımız sürece Türkiye’nin önünde kimse duramaz’ dedi...”

 

İstatistikler… Ferdi Kadıoğlu’nunki başta, rekorlarımız… Avusturya maçında kalecimiz Mert Günok’un “milyonları ayağa kaldıran, bayram ettiren” kurtarışı… Serisinin “en iyisi” seçileniyle, gollerimiz…

 

Hocamız Montella’nın “2008 ruhunu yakaladık” sözü…

 

Avusturya maçından önce yapılan toplantıda arkadaşlarına “2008 ruhuyla zafere yürüyelim” diyen kaptanımız Hakan Çalhanoğlu’nun “Bu takımın başaracakları daha bitmedi. Bu ruhla oynamaya devam ettiğimiz sürece önümüzde kimse duramaz. Adım adım gideceğimizi söyledik. Ama hepimizin hayali Berlin’de finali görmek” açıklaması…

 

EURO 2024’te aldığımız üç galibiyetle dünya sıralamasında bir anda 40. sıradan 26. sıraya yükselen A Millî Takımımız…

 

Evet, haberimizde “bu milli takımımız için ‘3-0’lık Portekiz yenilgisiyle hedef tahtasına konulmuştu’ ibaresi” de var!..

 

Geçen haftaki “Utandınız mı, insafı yok sayanlar” başlık yazım, şöyle başlıyordu; “Çekya’yı yendik ve EURO 2024’te son 16’ya kaldık…

 

Üzülerek yazıyorum; ‘Türk Millî Takımı’nı ‘içten zafiyete uğratmak için’ ellerinden geleni artlarına koyanların ‘fitne’ kampanyalarına ve baskılarına rağmen…”

 

Neler yazmışlardı, hocamız Montella için… “Ulan sen kim oluyorsun” insafsızlığına kadar… 

 

“Türk Millî Takımı’nın hocası” etiketini taşıyan hocamıza edilen bu ve benzeri hakaretlere iğrenmiştim!..
Şimdi “Grande” başlıkları atıyoruz, “aynı” hocamız için… Ama bu defa” fark var; “hak ettiği” için; alkışlıyorum!..

 

Yarın gece Hollanda maçımız var; bir galibiyetle “son 4’e” kalacağız; yenebiliriz Hollanda’yı… Ama “futbol bu” her sonuca açık bir maç oynayacağız…

 

“Gerilimi, baskıyı üzerinden atan” millî takımımız “eksiklerine rağmen” Hollanda’yı “maçın favorisi” yapmıyor ve sahada da yapmayacak!..

 

Hedefimiz artık ilk 4; neden o hedefe de bayrağımızı dikmeyelim?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.