Özbek / Timur ve derin Galatasaray!

A -
A +

Süleyman Demirel; “Derin devlet, normal devletin raydan çıkmış hâlidir” derdi.

 

Sanki “Galatasaray ve ‘Derin’ Galatasaray” için söylenmiş bir söz…
Ben bildim bileli, “Derin Galatasaray” denilen ve “kendilerini ‘Galatasaray’ın sahibi’ sanan bu ‘raydan çıkmışlar’ grubunun Galatasaray’a zerre kadar faydası olmadığına” inanmışımdır” ve de bu konuda “yıllar yılı” çok sayıda yazı yazmışımdır. Sadece ben mi; “benden fazla” da sevgili kardeşim Hıncal Uluç yazmıştır!..

 

Galatasaray’daki seçim öncesi ve de bugünlerde “Erden Timur’un tasfiyesi” sürecinde “birdenbire ‘kulislerde ve sosyal medyada’ bu grubun ve bu grubun ‘bazı’ üst düzey isimlerinin, tasfiyede etkin rol aldıkları” yazılıp, konuşulmaya başlandı… Dahası, “Seçimde Dursun Özbek’e karşı aday çıkarılmasında da sahne önünde görülenlerin arkasında oldukları” da…

 

Deniyor ki; “çıkardıkları aday açık ara seçimi kaybedince, ‘Eden Timur’un tasfiyesi’ senaryosu” sahneye konuldu…

 

Günlerdir, “bu senaryo, hem de koca koca isimler de yazılarak” sosyal medyada yüzbinlerce, belki de milyonlarca Galatasaray taraftarına sunuldu… Ne “adları geçen” derin Galatasaraylılardan, ne de Dursun Özbek yönetiminden ses seda çıkmadı; iddialar yalanlanmadı. Demek ki, “söylenenler, yazılanlar” doğruydu!..

 

Ben bu satırları yazarken, Erden Timur’un basın toplantısına saatler vardı. Ne söyleyecek bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var; seçimlerden önce, Dursun Özbek’in karşısına aday çıkarılması üzerine “Galatasaraylılar nankör değildir, Özbek açık farkla kazanacak” diye yazılar yazmıştım.

 

Şimdi “Ey Galatasaraylı sevgili okurlarım” sizlerden özür dileyerek, diyorum ki; “Hatalıymışım, Galatasaray’da da nankörler varmış!..” 

 

Geçen sezonun başından beri “Erden Timur’u spordan da, iş âleminden de silmek üzere hedefe koyan” Ali Koç’un yapamadığını, “Derin Galatasaray, Dursun Özbek yönetimine yaptırdı!..”

 

Hem de, Ali Koç, “Mourinho” adlı, taraftarına, camiasına “büyük moral” verecek, sahalarda oyuncularına “fark oluşturtacak” çok ünlü bir futbol vezirini getirirken… Galatasaray Başkanı ve yönetimi, “rakiplerini yaptığı transfer hamleleriyle saha dışında moral olarak geride bırakan, saha içinde de, şampiyonluklardaki payın büyüğünü hakkı ile alan Okan Hoca’ya verdiği destekle, “kupa koleksiyonuna bihakkın imza atan” vezirini tasfiye ediyor!..

 

“Florya peşkeş çekiliyor” korosu üzerine “Sizi, veziriniz Erden Timur’u ve ekibinizi tasfiye etmek için” yazdıkları senaryoları, “Galatasaray üyeleri tarafından çöpe atılan” “Derin Galatasaray Grubu” ile beraber, herhalde Ali Koç ve ekibi de, “Helal sana Dursun Özbek” şarkıları söylüyorlardır, şimdi!..

 

Daha geçen hafta “Sizin için” yazmıştım, 68 yıllık “spor da yazan” bir Galatasaraylı olarak, “bu süreçteki en başarılı beş başkan içindesiniz, Sayın Başkan” diye…

 

Bu sözüm, artık “Erden Timur’un ‘bırakıp gideceğini açıkladığı’ güne kadar geçerli” olarak kalacak… Zira, “bu sözümün geçerli olmayacağı” bir sürecin başladığına inanıyorum; hep beraber, yaşayıp göreceğiz!.. Size bir sorum daha var; “kendisini zirvelere çıkaran vezirini, ‘İstemezük’ diyenlere yediren” bir Kral’a, artık kimler ve elbette “özellikle” Hoca ile talebeleri, “nasıl” güvenecektir?

 

Hele hele “yerini ancak ‘bire karşı üçlü bir grup’ doldurabilecek” ise Galatasaraylılar anlamalı gerisini!.. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.