İMKB'de 3. çeyrek bilanço sezonu açılıyor. Bu hafta Türk Telekom ve Turkcell ile başlayacak bilanço rakamları, önümüzdeki 1 ay boyunca piyasaya yön verecek. Biz de bu köşede İMKB 30 şirketleri ağırlıklı olarak bilançoların analizini yapmaya çalışacağız. Son çeyreğe girerken yabancı yatırımcıların hisse senedi tarafındaki pozisyonlarını, "yıl başına göre" yaklaşık yüzde 40 artırdığını görüyoruz. İMKB'deki hisse portföylerini, 45 milyar dolardan yaklaşık 65 milyar dolara çıkarmışlar. Bu kadar yüklü hisse pozisyonunda bulunmaları, aşağı yönlü hareketleri de "şimdilik" zayıf bırakıyor. Kendi ülkelerindeki düşük faizden kaçıp; hazine bonosu, devlet tahvili ve banka mevduatları tarafında da yüklü pozisyonlarının bulunduğunu biliyoruz. Bu girişler, içeride faizlerde de önemli baskı unsuru oluşturmaya devam ediyor.
> Faizlerin düştüğü ortamda bazı şirketlerin ucuz kaldığına dikkat çeken Credit Suisse; Koç Holding, Ford Otosan, Tofaş, Arçelik, Migros, Coca Cola ve Bim için hedef fiyatlarını artırdı.
> BGC Partners; Pınar Süt için "kapasite artışı, güçlü büyüme, okul sütü projesi" gibi temel pozitif gelişmeleri göstererek, iyi kâr payı ödeyen şirketin hedef fiyatını 23.25 TL'ye yükseltti.
'Yetmiş' mi, yetmemiş mi?
Haftaya "hafif satıcılı" başlayan İMKB, dün ikinci seansta gelen alımlarla 17 ay sonra 70 binli rakamları yaktı!.. Fiyatlar, "bollinger bandının" üst sınırında ve "aşırı alım" noktasında... Muhtemel realizasyonlar, 5 günlük ortalama seviyesi olan 69.120 seviyesinin üzerinde kaldığı müddetçe, 25 Ekim 2010 tarihinde görülen 71.777 zirvesine doğru hareket ihtimali daha muhtemel... Ara dirençler 70.335 ve 70.885 seviyelerinde bulunuyor. Suriye'den gelecek jeopolitik ve Avrupa kaynaklı ekonomik risklerin devam ettiğini unutmamak zorundayız ve "yukarı marjın" daraldığını hatırlatmak durumundayız...
ALTINDA REALİZASYON SÜRÜYOR 'ABD verilerine dikkat' demiştik!
7 Ekim Pazar günü kaleme aldığımız yazıda, "ABD'den olumlu sinyaller, oyunun kuralını değiştirir" demiştik. Dün perakende satışlar beklenenden yüksek geldi. Ekonominin toparlandığına yönelik bu işaretler, 'altın'ı besleyen gevşek para politikalarını sıkılaştırabilir. Altın (ons) fiyatları 5 günlük (1758) ve 22 günlük (1768) ortalamalardan uzaklaşarak, dün akşam saatlerinde 1728'i gördü. 1725 desteğinin kırılması, satışları hızlandırabilir. Muhtemel tepki alışları, satış fırsatı olarak kullanılıyor.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak "yatırım danışmanlığı" sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.