- Nohut tava 
16 Mart 2025 - 03:30

Nohut tava - Ramazan Sofrası

Ramazan sofrasında bugün Nohut tava, Çanak kebabı  ve Vezir parmağı  var.
Yemek - Yemek
11 Mart 2025 - 13:46

Piliç eti seçerken dikkat etmeniz gerekenler ve mükemmel piliç yemeği için ipuçları

Günümüz de en çok tüketilen et türü piliç etinde bolca vitamin ve mineral bulunuyor. Sağlığımıza çok faydası olan piliç alırken nelere dikkat etmeliyiz? Ve aldığımız piliç nasıl pişirilmeli? Piliç alırken ve pişirirken yapılması gerekenler...
Yemek - Yemek
10 Şubat 2025 - 10:05

Grip düşmanı zencefilli portakal tatlısı

Kış aylarının vazgeçilmezi grip, sağlığımızı tehdit eden bir düşman! Ama endişelenmeyin, çünkü bu tarifle hem lezzetli bir tatlı yapacak hem de bağışıklığınızı güçlendireceksiniz. Zencefil ve portakal gibi doğal şifa kaynaklarıyla hazırlanan bu tatlı, hem damak tadınıza hitap edecek hem de gripten korunmanıza yardımcı olacak. Şimdi, bu sağlıklı ve pratik tatlının tarifine göz atalım...
 - İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır?
29 Aralık 2024 - 12:17

Kış aylarının vazgeçilmezi: İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır?

Kış aylarında içinizi ısıtacak İşkembe Çorbası, besin değeriyle sağlıklı ve bakterileri öldüren bir gıdadır. Restoranların ya da fazla pişirildiğinde kokusu rahatsız edici olan İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır sorusu arama motorlarında sıkça araştırılıyor. İşte evde koku yapmadan İşkembe Çorbası yapmanın sırrı...
Yemek - Yemek
16 Aralık 2024 - 10:12

Ayva tatlısı yanında kaymak mı yoksa süzme yoğurt mu olsun?

Tek tek yenilen iki gıdanın birlikte tüketildiğinde daha lezzetli olması yani “gıda eşleştirme” akademik zeminde araştırıldı. Lezzetten, sağlığa önemli ipuçları yakalandı.
 - Türkler artık ne yiyip ne içiyor?
20 Eylül 2024 - 02:40

Türkler artık ne yiyip ne içiyor? Mangal keyfi geride kaldı

Türklerin mangal geleneği yerini yavaş yavaş kızarmış tavuğa bırakıyor. Gençler AVM’lerde daha uygun fiyatlı ve lezzetli olduğu için kızarmış tavuğa yönelirken, mangal ise daha çok orta yaş üstü kesim tarafından tercih ediliyor.
 - Dünyanın en iyi 100 tatlıcısı belli oldu! Türkiye de listede
10 Ağustos 2024 - 11:10

Dünyanın en iyi 100 tatlıcısı belli oldu! İlk 25'te Türk isimler de var

Dünyanın en popüler gastronomi platformlarından biri olan TasteAtlas, yeni bir listeyle Türkiye’yi gururlandırdı. Geçmişte Türkiye'yi çeşitli sıralamalarda üst sıralarda konumlandıran TasteAtlas, bu kez de dünyanın en iyi tatlıcılarını listeledi.
 - Dünyanın en iyi salataları açıklandı
21 Temmuz 2024 - 10:13

Dünyanın en iyi salataları açıklandı! Türkiye'den bir lezzet de listede

Taste Atlas, dünyanın en iyi salataları listesini paylaştı. Zirvede 'coleslaw' bulunurken, ilk 10 içerisinde Türkiye'den bir lezzet de yer aldı.
 - Eski koca dehşeti! 13 yerinden bıçaklayarak katletti
30 Haziran 2024 - 22:19

Elazığ'da eski koca dehşeti! 13 yerinden bıçaklayarak katletti

Türkiye'de kadın cinayetlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Elazığ'da bir zanlı, eski eşini çocuğunun gözü önünde tam 13 yerinden bıçakladı. Kaldırıldığı hastanede 22 Mayıs'tan bu yana yaşam mücadelesi veren kadın bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Yemek - Yemek
21 Mayıs 2024 - 17:16

Hatay'da 6 ürüne coğrafi işaret

Hatay'ın yöresel lezzetlerinden, tepsi oruğu, cevizli biber, humus, zılk sarması, şiş börek çorbası ve şeyh mualla yemeği, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretle tescillendi.
 - Bir lezzet daha artık resmen tescilli
02 Mayıs 2024 - 22:43

Siirt kiteli artık resmen tescilli

Siirt'in bir lezzeti daha resmen tescillendi. Siirt içli köftesi (Siirt kiteli) için coğrafi işaret tescil belgesi alındı.
 - Yavuz Sultan Selim annesinden istemişti: 14 ülkeye ihraç...
25 Nisan 2024 - 12:39

Yavuz Sultan Selim annesinden istemişti: Bugün 14 ülkeye ihraç ediliyor

İlk olarak Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlı mutfağına giren daha sonra günümüz sofralarının vazgeçilmezi olan tarhananın ünü ülke sınırlarını aştı. Yazın firik, kışın ise çerez ile çorba olarak tüketilen ve Suudi Arabistan, İran, Amerika, Avrupa ülkelerinin tamamı ve Asya bölgesine ihraç edilen AB tescilli 'Maraş tarhanası' dünya mutfağını süslüyor.
 - Metrobüste yangın çıktı, yolcular tahliye edildi
24 Nisan 2024 - 20:53

Metrobüste yangın çıktı, yolcular tahliye edildi

Avcılar’dan Beylikdüzü istikametine giden bir metrobüsün tekeri, seyir halindeyken lastiğinin patlaması sonucu alev aldı. Metrobüste meydana gelen yangın çevrede paniğe yol açarken, itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Yangın esnasında yolcular şoför tarafından tahliye edilirken, bölgede bir süre trafik yoğunluğu yaşandı.
 - Baklavada şaşırtan değişim! Bayram öncesi açıklandı
07 Nisan 2024 - 11:37

Türk baklavasında şaşırtan değişim! Bayram öncesi açıklandı

Ramazan Bayramı öncesi Türk baklavasının üretim standartlarında değişikliğe gidildi. Türk Standardları Enstitüsü (TSE), baklavadaki şeker oranının yüzde 35-45'ten yüzde 30-42'ye indirildiğini açıkladı.
 - Yurt içi ve yurt dışından talep yağıyor
25 Mart 2024 - 15:20

Yurt içi ve yurt dışından talep yağıyor! 3 asırlık lezzet sınırları aştı

Muğla'da tam 3 asırdır yapılan 'Muğla Saraylısı' Ramazanda da vatandaşların vazgeçilmezi oldu. Yurt dışından da yoğun talep gören coğrafi işaretli Muğla Saraylısı'nın kilosu ise 375 lira.
 - Listede Türkiye'den lezzetler de var
10 Mart 2024 - 12:30

Dünyanın en iyi 100 yemeği belirlendi: Listede Türkiye'den lezzetler de var

Taste Atlas internet sitesi dünyanın en iyi 100 yemeğini listeledi. Listenin ilk 10'unda mantı yer alırken; listenin tamamında 6 Türk yemeğine yer verildi.
Yemek - Yemek
05 Mart 2024 - 18:40

Çayın yanında afiyetle yiyeceksiniz! Canan Karatay gizli tarifini paylaştı: İşte kahvaltılık börek tarifi

Türk insanı hamur işlerini seven ve sık sık yapan bir millettir. Özellikle ev hanımlarının hem misafirler hem de çocukları için yaptıkları sıcak börekler evlerin vazgeçilmezidir. Prof. Dr. Canan Karatay kıtır kıtır börek tarifini paylaştı. Sabahları çay demlenmeden hemencecik oluyor. Bir yiyen bir daha bırakamıyor. Hem lezzetli hem de pratik.
Yemek - Yemek
03 Mart 2024 - 17:59

Canan Karatay gizli tarifini verdi: Harcın içine bir tutam eklemeniz yeterli, yumuşacık yapıyor

Ev hanımlarının en çok zorlandığı yemeklerin başında gelen köfteleri bu tarif ile yaparsanız misafirleriniz parmaklarınızı yiyecek. Sık sık köfteleriniz dağılıyor diye şikayet ediyorsanız mutlaka bu püf noktaya dikkat edin. Prof. Dr. Canan Karatay gizli tarifini verdi. Köftenin harcına bir kaşık eklemeniz yeterli…
Yemek - Yemek
17 Şubat 2024 - 04:19

Kalkınma ajansları şehrin çehresini değiştiriyor

Birçok şehirde kalkınma ajansları bölgesel anlamda hemen her konuda rol oynuyor. Yerel olmazsa genel olamaz anlayışı çerçevesinde KALKINMA AJANSLARI daha iyi incelenerek şehirlerdeki performansları göz ardı edilmeden daha güçlü ve etkin olmaları sağlanmalıdır.
 - Hem çok sevilen hem de 'asla yemem' denilen çorba
04 Şubat 2024 - 14:23

Türkiye'yi ikiye bölen tartışma! Hem çok sevilen hem de 'asla yemem' denilen çorba

'4 Şubat Dünya Ev Yapımı Çorba Günü' için 1.100 kişiyle yapılan araştırma vatandaşların kelle paçaya bakışını ortaya koydu. Araştırmaya göre, 'en sevilen' çorba kategorisinde ilk sırada yer alan kelle paça; 'asla yemem' denilen çorbalar arasında da birinci oldu.
Yemek - Yemek
16 Ocak 2024 - 17:25

Sokak pilavcılarının sırrı çözüldü! 1 kepçe bundan ekleyin pilavınız tane tane olacak

Ev hanımlarının en çok zorlandığı yemeklerden biri pirinç pilavıdır. Her yolu deneseniz de bir türlü tane tane pilav yapamıyorsanız bu tarif tam size göre. Sokak pilavcılarının sırrı çözüldü. 1 kepçe bundan ekleyin pilavınız tane tane olacak. Gelen misafirleriniz parmaklarını yiyecek.
Sona Git