Tatlı sevmeyenler bile parmaklarını yiyecek! Ejder pastasının akıllara kazınan tarifi ve detaylı hazırlanışı

İştah açan görüntüsüyle akıllara kazınacak bir lezzet olan ejder pastası, hem misafirlerinize hem de ailenize yapabileceğiniz enfes bir tatlıdır. Rengarek olması sebebiyle çocukların da ilgiyle yiyeceği bu tatlıyı hazırlayıp sevdiklerinize keyifli dakikalar yaşatabilirsiniz. İşte detaylar...
Özellikle ev halkının bayılarak tükettiği rengarenk bir tarif olan ejder tatlısının detaylı hazırlanışına ve ölçülü malzeme listesine sizin için haberimizde yer verdik.
EJDER PASTASI MALZEMELERİ
Alt tabanı için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta
- ½ su bardağı mavi haşhaş tohumu
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilin
Meyve sosu için:
- 1,5 su bardağı frambuaz (dondurulmuş, rondodan geçirilmiş)
- 1,5 su bardağı böğürtlen (dondurulmuş, rondodan geçirilmiş)
- 10 adet çilek (rondodan geçirilmiş)
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
EJDER TATLISI NASIL HAZIRLANIYOR?
İlk olarak geniş ve derin bir tencerenin içerisine süt, toz şeker, irmik, nişasta ve mavi haşhaş tohumunu ilave ediyor ve kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz. Bir süre sonra kaynayan ve kıvamı koyulaşan muhallebinin üzerine tereyağı ve vanilini ekliyoruz. Bundan sonra da tekrar karıştırıyor ve ocaktan alarak ılımaya bırakıyoruz.
Daha sonra tart kalıbını yağlıyoruz ve hazırladığımız muhallebiyi içine aktarıyoruz. Üzerini de düzelttikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. Sonrasında da 2 saat boyunca buzdolabında bekletiyoruz.
Frambuazları, böğürtlenleri ve çilekleri ayrı bir sos tenceresinde dondurduktan sonra rondodan çekip karıştırıyoruz.
Bunun da üzerine su ve nişasta ekliyoruz. Güzelce pişirerek kaynatıyoruz. Karışımın koyulaşana kadar karıştırılarak pişmesi gerekiyor.
Yeteri kadar koyulaşan karışımın üzerine toz şeker ilave ediyoruz ve 5 dakika kadar daha kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
İlk başta hazırladığımız ve buzdolabında 2 saat kadar soğuttuğumuz haşhaşlı muhallebiyi kalıbından çıkartıyoruz. Sonrasında üzerine meyve sosunu döküyoruz ve bir kez daha bu şekilde 2-2.5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Sürenin sonunda buzdolabından çıkarttığımız tatlının meyve soslu olan kısmını ve kenarlarını streç film ile düzgün bir şekilde kaplıyoruz.
Şimdi de ufalanmış olan ıspanaklı keki boşlukta kalan kısma güzelce yayıyoruz.
Ispanaklı keki üst kısma düzgün bir şekilde yaydıktan sonra streç filmi tatlının üzerinden kaldırıyoruz. Bunu yaparken pastanın şeklini bozmamaya özen gösteriyoruz.
Tatlımız artık hazır. Afiyet olsun…