ABD'de 2 seçim merkezinde 5 bomba ihbarı! ‟Rusya fesatlık peşinde”

ABD’nin Georgia eyaletine bağlı Fulton County’de 2 seçim merkezine yönelik toplam 5 adet asılsız bomba ihbarı yapıldı. İhbarlara yönelik açıklamada bulunan Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger, “Rus kaynaklı bazı tehditler duyduk. Görünüşe göre fesatlık peşindeler ve sorunsuz, adil ve doğru bir seçim yapmamızı istemiyorlar. Bizi kendi aramızda kavga ettirebilecek her şeyi zafer olarak sayabilirler” ifadelerini kullandı.
ABD bugün başkanını seçiyor.Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Harris'in arasında kıyasıya geçmesi beklenen seçimlerin ardından 47. ABD Başkanı belli olacak.
Oy verme işlemleri tüm hızıyla devam ederken, 2 seçim merkezinde halkı panik içine sokan 5 adet asılsız bomba ihbarı geldi.
5 ASILSIZ BOMBA İHBARI
ABD’de halk yeni başkanlarını seçmek üzere sandık başına giderken, bazı seçim merkezlerinde panik yaşandı. Georgia eyaletine bağlı Fulton County'deki 2 seçim merkezine yönelik toplam 5 asılsız bomba ihbarı yapıldı.
Fulton Kayıt ve Seçim Direktörü Nadine Williams yaptığı açıklamada, merkezlerin yaklaşık 30 dakika süreyle tahliye edildiğini belirterek, “Neyse ki bu merkezler şu anda yeniden faaliyete geçti ve tüm oy kullanma alanları aktif güvenlik unsurlarıyla güvende” dedi.
BOMBA İHBARLARINA YÖNELİK AÇIKLAMA
Georgia Eyalet Sekreteri Raffensperger, ABD seçim merkezilerinde gerçekleştirilen bomba ihbarına yönelik açıklamada bulundu.
Williams, yetkililerin C.H. Gullatt İlköğretim Okulu ve Etris Toplum Merkezi'ni bu gece biraz daha geç saatlerde açık tutmak için mahkeme kararı isteyeceklerini söyledi.
‟RUS KAYNAKLI BAZI TEHDİTLER DUYDUK”
Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger, eyalete bağlı Fulton County’de yapılan asılsız bomba ihbarlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Rus kaynaklı bazı tehditler duyduk. Kamu güvenliği açısından bunları her zaman kontrol ediyoruz ve bu tür şeyler duyduğumuzda sorumlu davranmaya devam edeceğiz” dedi.
Georgia eyaletine bağlı Fulton County’de yapılan asılsız bomba ihbarlarına ilişkin açıklama geldi. Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger, “Rus kaynaklı bazı tehditler duyduk. Kamu güvenliği açısından bunları her zaman kontrol ediyoruz ve bu tür şeyler duyduğumuzda sorumlu davranmaya devam edeceğiz” dedi.
‟RUSYA FESATLIK PEŞİNDE”
Raffensperger Rusya için, “Görünüşe göre fesatlık peşindeler ve sorunsuz, adil ve doğru bir seçim yapmamızı istemiyorlar. Bizi kendi aramızda kavga ettirebilecek her şeyi zafer olarak sayabilirler” ifadelerini kullandı.
Raffensperger, devlet yetkililerinin bomba tehditlerinin Rusya'dan geldiğini tam olarak nasıl tespit ettikleri konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.
"TOPLUMUMUZUN KORUNMASI EN YÜKSEK ÖNCELİĞİMİZDİR"
FBI'dan yapılan açıklamada ise, tehdidin kaynağına değinilmedi.
Açıklamada,“FBI, Georgia eyaleti çevresinde yapılan birkaç bomba ihbarından haberdardır. Seçim bütünlüğü ve toplumumuzun korunması en yüksek önceliğimizdir. FBI, seçim tehditlerine cevap vermek ve Amerikalılar oy kullanma haklarını kullanırken toplumlarımızı korumak için eyalet ve yerel kolluk kuvvetleri ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışmaktadır”denildi.