Almanya sokaklarında ikinci dehşet! Marketten bıçak çalıp önüne gelene saldırdı

20 Aralık'ta Almanya'nın Magdeburg kentinde dehşet bir saldırı meydana geldi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 60'tan fazla insan da yaralandı. Bu sefer Berlin'de başka bir saldırı meydana geldi. Charlottenburg semtinde bir şahıs, marketten çaldığı bıçakla önüne çıkan 2 kişiyi yaraladı.
20 Aralık'ta Almanya'nın Magdeburg kentinde dehşet verici bir saldırı meydana geldi. Bir kişinin gerçekleştirdiği saldırıda, iki kişi hayatını kaybetti ve 60'tan fazla insan da çeşitli yaralanmalarla hastanelere kaldırıldı.
ÇALDIĞI BIÇAKLA ÖNÜNE GELENE SALDIRDI
Bu olay, Almanya'nın farklı şehirlerinde güvenlik kaygılarını artıran ve halkı tedirgin eden bir etki meydana getirdi. Ülke, şok edici bu saldırının izlerini henüz silmeden, bugün Berlin'de bir başka saldırıya daha sahne oldu.
Başkentin Charlottenburg semtinde bir şahıs, marketten çaldığı bıçakla önüne çıkan 2 kişiyi yaraladı.
Olay sırasında oradan geçen birkaç vatandaş, saldırganı etkisiz hale getirdi. Ardından olay yerine gelen ekipler saldırganı gözaltına aldı.
"KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS"
Polis sözcüsü, "İlk bulgular, şüphelinin zihinsel sağlık sorunları gösterebileceğini ve terörist bir motivasyon olmadığını işaret ediyor" dedi ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti.
Polis tarafından yapılan bir diğer açıklamada, saldırının "kasten adam öldürmeye teşebbüs" olarak nitelendirildiği belirtildi. Adamın, bir süpermarkette ve yakındaki bir otelin önündeki kaldırımda iki kişiyi bıçakladığı, bıçağı süpermarketten çaldığı ifade edildi.
Her iki yaralı da hastaneye kaldırıldı, birinin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği açıklandı