En çok bu hisseler düştü! BİST 100'ü enflasyon çarptı

Borsada son dakika! BİST 100 endeksi haftaya %2,49 değer kaybıyla birlikte 8663 puandan başladı. Enflasyonun yüksek gelmesi ve faiz indirimi beklentilerinin gittikçe 2025 yılına kaymasıyla birlikte, borsada moraller bozuldu. Faize hassas banka hisselerinde %5’i geçen düşüşler yaşanırken, yine holding sektör endeksi de %2,5 civarında geriledi. Analistler 8600 desteğinin kırılması halinde, borsada 8000 riskinin artabileceği uyarısında bulunuyor.
TÜRKİYE GAZETESİ/Ekonomi Servisi- Piyasalar yeni haftaya hareketli başlangıç yaptı. Borsa İstanbul’da BİST100 endeksi %2,46 değer kaybıyla birlikte 8663 puandan kapanış yaptı.
Bankacılık endeksinde ise düşüş %5’ü aştı. Yapı Kredi Bankası’nda değer kaybı %4’ü; Garanti, İş Bankası ve Akbank’ta da %5’i geçti. Holding sektör hisseleri de en fazla değer kaybedenler arasında %2,5 ortalama ile dikkat çekti.
ENFASYON MORAL BOZDU
Bugün merakla beklenen TÜİK enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre ekimde aylık enflasyon %2,88 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.
Bu rakam aynı zamanda TCMB’nin aylık olarak hedeflediği %1,5-2,0 aralığının oldukça üzerinde kaldı. TCMB’den faiz indirimi beklentileri de 2025’e doğru kaymaya başladı. Bu gelişmelerden olumsuz etkilenen BİST 100 endeksi, haftaya sert düşüşle başladı.
ENDEKS KRİTİK DESTEKLERDE
Analistler; şu anda borsayı sürükleyebilecek en önemli katalizörlerden birinin faiz indirimi olacağını belirterek, “Bu konudaki beklentilerin ötelenmesi borsada moralleri bozdu. Endeks, kritik desteklere yaklaştı. Borsada 8600 desteğinin de kırılması halinde 8000-8200 bandına kadar geri çekilme söz konusu olabilir. Yukarıda ise 9000-9200 bandı bir süre daha direnç olarak izlenecek” şeklinde konuşuyor.