AK Parti'nin 23. yılı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yorgun-bitkin hisseden kenara çekilsin
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde AK Parti 23. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda konuştu. Açıklamalarında 'değişim' vurgusu yapan Erdoğan, "Kendini yorgun, bitkin hisseden varsa onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz" çağrısında bulundu. Erdoğan, "Hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değildir" diye de ekledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2001 yılında kurulan AK Parti, siyaset sahnesinde 23 yılı geride bıraktı.
Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde partisinin 23. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda konuştu.
Bugünkü etkinlikte 13 belediye başkanı ve 2 milletvekili de AK Parti'ye katıldı.
Erdoğan, 23 yıl önce bugün AK Parti'nin kuruluşunu bu sözlerle ilan etmişti: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
AK PARTİ'NİN 23. YILI
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
Türkiye aşkıyla kalpleri çarpan sevgili gençler... Sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.
Bugün mutluyuz, gururluyuz, heyecanlıyız. 23. yaşımıza ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek bugün 23. yılımızı devirdik.
En büyük teşekkürü aziz milletimiz hak ediyor. Pınarhisar'dan çıktığımız andan itibaren güçlü bir şekilde bizi destekleyen, necip milletimin her birine teşekkürlerimi arz ediyorum.
AK Parti bundan 23 yıl önce milletin umudu olarak kuruldu. 14 Ağustos 2001'de biz o gün dalga dalga büyüyen gönül hareketinin bayrağını astık. Milletimize emanetinin emin ellerde olacağının sözünü vermiştik. 'Gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz, aziz milletimize bedel ödetmeyeceğiz' demiştik. 'Meselelerimiz çözümsüz değildir' özgüvenini aşıladık. Muhafazakar demokrat kimliğimiz ile ülkemizin kronik sorunlarını çözmeyi vaat ettik. Dip dalga olarak büyüyen AK Parti kısa sürede milyonların umudu haline geldi. Milletimiz yıllar sonra AK Parti'de kendini gördü, Türkiye sevdalısı kadrolar gördü.
"KİRLİ SENARYOLARI PARÇALAYIP ATARAK BUGÜNLERE GELDİK"
Pek çok tehditle mücadele ettik. 'Ordu göreve' pankartları açarak darbe çığırtkanlığı yaptılar, partimizi kapatmaya kalktılar. 367 diyerek Meclis iradesine ipotek koymaya kalktılar. Cumhuriyet mitingleri ile milletimizi kışkırttılar. Gezi olaylarıyla sokaklarımızı aleve verdiler. Yularını ellerinde tuttukları tüm taşeronları üzerimize saldılar. 17-25 Aralık'ta haşşaşileri, 15 Temmuz gecesi Silahlı Kuvvetlerimiz içindeki hainlerle milletimizin iradesine çökmeye kalktılar. Türkiye ne zaman kendini toparlasa bir bahane üretip bizi yolumuzdan çevirmeye kalktılar. Allah'a hamdolsun bunların hiçbirine 'eyvallah' etmedik.
Kirli senaryoları parçalayıp atarak bugünlere geldik. Milletimize verdiğimiz sözleri tutmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Şimdi bugün partimiz 23. yaşını kutluyor. Kasım ayında kesintisiz iktidarımızı 23. yılını doldurmuş olacak. 23 yılımızın her safhası iş yapmakla, hizmet ve eser üretmekle geçti. 23 yıl boyunca 'halka hizmet, hakka hizmettir' düsturuyla, milletimiz için çalıştık, ter döktük.
"VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE KAT KAT ARTIŞ OLDU"
Objektif değerlendirmeler yapan herkes AK Parti'nin ülkemize kazandırdıklarının hakkını teslim etmektedir. Bugün burada çok kısa bir hatırlatma yapmak arzusundayım. Özellikle 2001'den sonra doğan ve iktidarımız döneminde yetişen gençlerin burayı dikkatle dinlemelerini istiyorum. AK Parti'yi kurduğumuzda ülkemizin nüfusu 68 milyondu, bugün 85,5 milyona ulaştı. Aradan geçen 23 yılda Türkiye nüfusu yüzde 25 artış kaydetti. Türk ekonomisine dair göstergelerde ve vatandaşa sunulan hizmetlerde 2-3-4 kat artış oldu.
Eğitimde 343 bin olan derslik sayısını 613 bine, öğretmen sayımızı 600 binden 1 milyona çıkardık.
Burslarla başvuran herkese verdiğimiz kredilerle, ücretsiz internet, cep telefonu, bilgisayarla gençlerimizin yanında olduk.
Sağlık, milletimizin duasını aldığımız alanlardan.
İnşa ettiğimiz 286 yeni adalet sarayıyla merdiven altında adalet dağıtılan eski Türkiye manzaralarına son verdik.
Ulaşım, Türkiye'ye çağ atlattığımız bir alandır. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 29 bin 400 kilometreye, 1714 kilometrelik otoyol ağımızı, 3726 kilometrenin üzerine taşıdık. Asrın projesi Marmaray'ı, Orhangazi'yi, Yavuz Selim, 1915 Çanakkale, Nissibi Köprülerini, Avrasya, Zigana, Ovit, Eğribel, Bolu tünellerini ve pek çok devasa projeyi insanımıza sunduk. 26 olan havalimanı sayımız cumartesi günü açılışını yaptığımız Çukurova Uluslararası Havalimanı ile birlikte 58 oldu.
2000'li yılların başında 13 milyon binamız varken 23 yılda bunu 2'ye katlayarak 26 milyona ulaştık. TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 402 bin depreme dayanıklı konut ürettik. Toplam 21 milyon 160 bin metrekare büyüklüğünde 189 millet bahçesini milletimizin kullanımına açtık.
AK PARTİ İKTİDARINDAKİ EKONOMİK GELİŞMELER
Kardeşlerim, muhalefetin en fazla istismar ettiği tarımda ciddi bir ivme yakaladık. Tarımsal GSMİ'mız 37 milyar TL'den, 1 trilyon 625 TL'ye çıktı. Tarla, sebze, meyve üretimimizin toplamı 98 milyon tondan 137 milyon tona ulaştı. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığımız 251 milyondu bugün yaklaşık 375 milyona ulaştı.
Ekonomimizi yıllık yüzde 5.4 büyüttük. GSYH reel olarak büyümeye devam ederken kişi başı milli gelir 3 bin 608 dolardan 13 bin 110 dolara ulaştı.
IMF'e olan 23,5 milyar dolarlık borcumuzu ödeyerek ülkemize gerçek manada ekonomik bağımsızlığını kazandırdık.
Çalışma hayatında 12 milyon olan aktif sigortalı sayımız 25 milyon 212 bine çıktı. İstihdam sayımızı 32 milyona yükselttik. İŞKUR aracılığıyla 14 milyon 230 bin kişiyi işe yerleştirdik. Her ücret grubunda enflasyonun üzerinde artışlar gerçekleştirdik. Sosyal demokrat geçinenler 'sosyal devlet' ilkesinin sadece lafını ederken biz kimsesizlerin kimsesi olarak bunu gerçeğe dönüştürdük.
"BİR GÜN BİLE 'BİTTİ', 'YETER', 'YETERLİ' DEMEDİK"
Türkiye'ye ilkleri yaşattık, Türkiye'yi rekordan rekora koşturduk ama bir gün bile 'bitti', 'yeter', 'yeterli' demedik. Her zaman kendimizle yarıştık. Kendi emeklerimizi aşmanın mücadelesini verdik. Bu aziz millet için çalışmak şereftir. Biz bu anlayıştan hamdolsun hiç uzaklaşmadık.
Türkiye'nin 23 yıllık bu eşsiz başarı hikayesinde sadece şahsımın, parti yönetimindeki, kabinedeki, Meclis'teki arkadaşlarımın değil, AK Parti çatısı altında görev almış her bir kardeşimin emeği var.
Türkiye baskı ve yasakların kol gezdiği bir ülke değildir ve olmayacaktır.
ERDOĞAN'DAN 'DEĞİŞİM' VURGUSU
Ülkemizdeki değişimle birlikte toplum kesimlerinin siyaset kurumundan bekledikleri de farklılaşmaya başladı. Sadece ekonomiyle ilgili beklentilerde değil, hak ve özgürlükler alanında, kültürde, iş hayatında, kamusal alanda özellikle gençlerimizin kendini tanımladığı alt kimliklerde de ciddi bir değişim yaşanıyor. Bunu görüyor ve doğru bir şekilde okumaya çalışıyoruz. Gelinen noktada bir hakikati görebiliyoruz. Zamanın ruhu toplumu dönüştürürken, siyasal alanı yeni baştan tanımlamakta alışılagelmiş siyaset tarzlarını da değişime zorlamaktadır. Dünyanın ve ülkemizin şartları, ihtiyaçları, imkanları değiştikçe biz de buna uygun politikalar geliştirmek mecburiyetindeyiz. Bundan 23 yıl önce halktan yükselen değişim dalgasının ürünü olarak siyaset sahnesine çıkan AK Parti'nin yeni dönem ruhunu ıskalaması tabi ki düşünülemez. AK Parti'nin siyaset yapacağı yer dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin merkezidir.
Özeleştirimizi samimiyetle yapıyoruz, nerede eksiğimiz varsa komplekse kapılmadan üzerine cesaretle gidiyoruz. Önümüzdeki aylarda başlatacağımız büyük kongre maratonumuzu sadece bir vitrin yenilenmesi olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Burada iki hususun altını özellikle çizmek durumundayım. Kendini yorgun, bitkin hisseden varsa onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. İkincisi hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değildir. Heyecanını kaybedenler millete hizmetin önünde engel olmamalıdır. Bunun vebali, hesabı ağırdır.
Milli çıkarlarımızı koruma, savunma noktasında hep beraber kararlılık göstermemiz gerekiyor. Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım hepimiz aynı gemideyiz.
EKONOMİ VE ENFLASYON MESAJI
Ekonomide sorunları, sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Ekonomi kurmaylarımız çalışmalarını sıkı bir disiplinle sürdürüyor. Enflasyonda düşüş başladı. Fiyat istikrarını sağlayacak, daha önce ilan ettiğimiz takvim çerçevesinde enflasyonu tek haneli oranlara tekrar çekeceğiz. Kısa süre içinde dar gelirlimiz ve emeklimiz başta olmak üzere her kesimi rahatlatacak seviyelere ulaşacağız."