İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta orman yangını! İki ili bağlayan tünel kapatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Ajanslar

Yurdun dört bir yanını saran orman yangınları devam ediyor. İzmir’in Bornova, Manisa’nın Soma, Balıkesir’in Kepsut ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçelerinden orman yangınları başladı. Yangınlara havadan ve karadan müdahaleler aralıksız sürüyor. Manisa’daki yangın kontrol altına alınırken, İzmir, Balıkesir ve Kahramanmaraş’ta alevlerle mücadele ediliyor. Yangın dolayısıyla İzmir ile Manisa arasında ulaşımın sağlandığı karayolu bir süre trafiğe kapatıldı. İzmir'de 2 mahalle tahliye edildi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Menderes ilçesinde sigara izmaritinden yangın çıkmış 150 hektar alan küle dönmüştü. İzmir bu faciayı atlamadan bir yangın haberi de Bornova'dan geldi. 

Orman yangını, Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi'nde başladı. Saat 13.37'de çıkan orman yangına ilk müdahale 13.43'de yapıldı.

TSK'YA AİT 3 HELİKOPTER GÖREV YAPIYOR

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 9 helikopter, 25 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, "Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet AS-532 tipi helikopter, İzmir'in Bornova ilçesinde devam eden yangın söndürme çalışmalarına havadan destek sağlıyor" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, İzmir ve Manisa arasında ulaşımı sağlayan Sabuncubeli Tünelleri yoğun duman sebebi ile bir süre trafiğe kapatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yaptığı açıklamada, orman yangını nedeniyle her iki yönde geçici olarak trafiğe kapatılan Manisa-İzmir Devlet Yolu ve Sabuncubeli Tüneli'nin ulaşıma açıldığı belirtildi.

BEŞYOL VE SARNIÇ TAHLİYE EDİLDİ

Bölgede incelemelerde bulunan İzmir Valisi Süleyman Elban, gazetecilere saat 13.40 civarında Beşyol mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktığını belirterek, yangının hızlıca yolun sağındaki Beşyol ve solundaki Sarnıç mahallelerine doğru ilerlediğini ifade etti.

Kısa bir süre içerisinde hem havadan hem karadan yangına müdahaleye başladığını aktaran Elban, şunları kaydetti:

"Şu anda 9 helikopter ve 6 uçak havadan, onlarca itfaiye aracı, arazöz, su tankerleri, dozerleri de aşağıda mücadelemiz devam ediyor. Yukarıda daha fazla hava aracı kullanamıyoruz alan biraz dar olduğu için bundan daha fazlası hava trafiğini engelliyor, sıkıntıya yol açıyor. Yakınımızda bir barajımız var, çok hızlı su da alıyoruz. Şu ana kadar çok iyi bir mesafe kaydedildi. Zannediyorum çok geçmeden iyi haberi alırız.

Şu ana kadar şükür bir can kaybı ve yaralımız yok. Ancak Beşyol'da 3 ve Sarnıç'ta 4 evimiz yangında hasar aldı. Onun dışında yanan bir evimiz yok şu anda. Dolayısıyla köy içinde şu an için tehlike kalmadı. Köyün etrafındaki ormanlarda yangın devam ediyor."

Kentler alevlere teslim oldu! İki ili bağlayan tünel kapatıldı - 1. Resim

BALIKESİR'DE YANGIN ORMANA SIÇRADI

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde arazide çıkan ve ormana sıçrayan yangını söndürmek için çalışma başlatıldı. Kırsal Karahaliller Mahallesi'ndeki bir arazide çıkan yangın, ormanlık alana sirayet etti.

İhbar üzerine bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangına 4 uçak, 4 helikopter, 12 arazöz, 4 itfaiye aracı, 14 su ikmal aracı, 4 TOMA, 6 dozer, 1 greyder, 1 kepçe ve 220 personelle müdahalenin sürdüğünü kaydetti.

İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta orman yangını! İki ili bağlayan tünel kapatıldı - 2. Resim

YILDIRIM İSABET ETTİ, YANGIN ÇIKTI

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesine bağlı Koçcağız mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye giden Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangına müdahale ediyor.

Kastamonu'nun İhsangazi ve Araç ilçelerinde bugün başlayan 4 orman yangınından 3'ü Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürüldü.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, tarım arazisinde çıkan ve makilik alana sıçrayan yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Narlı Mahallesi kırsalındaki tarım arazisinde çıkan anız yangını, makilik alana sıçradı. Yangını fark edenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye, helikopter ve ilk müdahale aracı sevk edildi. Söndürme çalışmalarına Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, jandarma, bölge halkı ile AFAD İl Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri de destek veriyor.

BURSA

Yangın, merkez Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi Acemler mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, BUSKİ binasının yanında bulunan ve eskiden otobüs garajı olarak kullanılan alanın makilik kısmında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken garaj içerisinde bulunan ağaçlara sıçradı.

Alevler rüzgarın da etkisiyle hızlıca büyürken bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve BUSKİ'ye bağlı tankerler yangına müdahale ederek yaklaşık yarım saatte yangını tamamen kontrol altına aldı. Yangın havadan görüntülenirken, olayla ilgili tahkikat sürüyor.Kentler alevlere teslim oldu! İki ili bağlayan tünel kapatıldı - 2. Resim

MANİSA'DA ALEVLER KONTROL ALTINDA

Manisa’da orman yangını çıktı. Soma ilçesine bağlı Darkale Mahallesi yakınlarındaki yangın, bugün saat 11.39’da başladı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi. Alevler, ekiplerin 3 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alındı.

ISPARTA'DA 80 DÖNÜM TARIM ARAZİSİ KÜLE DÖNDÜ

Isparta'nın merkeze bağlı Bozanönü köyünde biçilmiş tarım arazisinden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Isparta Belediyesi İtfaiye ekipleri, Gönen ilçesi, Atabey ilçesi ve Kuleönü beldesi itfaiye ekipleri ve Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına vatandaşlarda dozerlerle destek verdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Öte yandan yangın sonucu 80 dönüm biçilmiş tarım arazisinin zarar gördüğü öğrenildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...