samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Erdoğan'dan BM'ye açık çağrı: İsrail'e silah ambargosu uygulayın

- Güncelleme:
Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan dışişleri bakanlarını kabul etti. Bölgesel ve küresel meselelerin ele alındığı görüşmede Erdoğan, BM nezdinde İsrail’e uygulanacak silah ambargosunun etkili olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3+3 Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısı için Türkiye’de bulunan Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’yi Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde kabul etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan, Ermenistan, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarını kabulünde, Güney Kafkasya’daki kalıcı barış süreci ile bölgesel ve küresel konular ele alındı.


Erdoğan'dan BM'ye açık çağrı: İsrail'e silah ambargosu uygulayın - 1. Resim

KAFKASLARDA BARIŞ VE DAYANIŞMA VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışı sağlamak için ortaya konan çabalara her türlü desteği vermeye devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede yaşanan gelişmelerin iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmeyi gerekli kıldığını, platformun kurumsal bir yapıya dönüştürülmesinin, ortaya konan diyalog mekanizmasını daha etkili hale getireceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye’nin bölgesel sorunların diyalog yoluyla çözülmesi anlayışı ile oluşturulan platforma büyük önem verdiğini, Güney Kafkasya’nın çehresinin kalıcı barış yolunda değişmesinin sevindirici olduğunun altını çizdi.


Erdoğan'dan BM'ye açık çağrı: İsrail'e silah ambargosu uygulayın - 2. Resim

BM İSRAİL'E SİLAH AMBARGOSU UYGULAMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in bölgede çatışmaları yaymak için provokasyon arayışında olduğunu, ateşkesin sağlanmadığı her geçen gün bölgesel bir savaşa daha çok yaklaşıldığını, Birleşmiş Milletler nezdinde İsrail’e uygulanacak silah ambargosunun İsrail saldırganlığını durdurmak için etkili bir adım olacağını, Türkiye’nin bunu her platformda dillendirmeye devam edeceğini vurguladı.

Kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

Erdoğan'dan BM'ye açık çağrı: İsrail'e silah ambargosu uygulayın - 3. Resim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...