Kuduz köpeklerin ısırmasıyla alarma geçildi! Bir mahalle karantinaya alındı

- Güncelleme:
Kuduz köpeklerin ısırmasıyla alarma geçildi! Bir mahalle karantinaya alındı
Gündem Haberleri

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde kuduz paniği yaşanıyor. İki kişiyi ısıran köpekte kuduza rastlanması üzerine bir mahalle karantinaya alındı. Olayın ardından ekipler, mahallenin giriş ve çıkışına "kuduz risk bölgesi" yazılı tabelalar astı.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde iki kişiyi ısıran köpekte kuduza rastlanmasıyla birlikte ekipler bölgede seferberlik başlattı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Çamsarı Mahallesi Acerköy mevkisinde yaşayan Mehmet Akkuş'a ait köpek, 10 ve 52 yaşlarındaki 2 kişiyi ısırdı.

Kuduz köpeklerin ısırmasıyla alarma geçildi! Bir mahalle karantinaya alındı - 1. Resim

MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelince gözetim altına alınan ve bir süre sonra ölen köpekte kuduz tespit edildi.

Bunun üzerine mahalle "Kuduz Riskli Alan" ilan edilerek karantina uygulaması başlatıldı.

Kuduz köpeklerin ısırmasıyla alarma geçildi! Bir mahalle karantinaya alındı - 2. Resim

'KUDUZ RİSK BÖLGESİ' TABELALARI ASILDI

Aşılanan ve sağlık durumları iyi olan 2 kişinin sağlık durumu ise İlçe Sağlık Müdürlüğü ve ilgili aile hekimince düzenli takip ediliyor.

Öte yandan ekipler, mahallenin giriş ve çıkışına "kuduz risk bölgesi" yazılı tabelalar astı.

Kuduz köpeklerin ısırmasıyla alarma geçildi! Bir mahalle karantinaya alındı - 3. Resim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...