Onlar en gözde öğretmenler! Yarın Ankara ve İstanbul'da ağırlanacaklar

Editör:
- Güncelleme:
Onlar en gözde öğretmenler! Yarın Ankara ve İstanbul'da ağırlanacaklar
Gündem Haberleri

MEB; 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde “mesleğinde fark oluşturan öğretmenleri” Ankara ve İstanbul’da ağırlayacak. Davetliler arasında Muğla’da 4 günde 200 ana sınıfı öğrencisine Limon Kız masalını anlatarak kodlama yapılmasını sağlayan Kader Duman, Şanlıurfa Halfeti’de depremlere yakalandığı hâlde öğrencilerine destek olan Hilal Gülşen ve Van’da oluşturduğu ses temelli tekniklerle ilkokul 1. sınıf öğrencilerine kısa sürede okumayı öğreten sınıf öğretmeni Sultan Gültaş da yer aldı.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, mesleklerinde üstün başarı göstermiş, projeler gerçekleştirmiş, yetenekli öğrencileri topluma kazandırmış, fedakarlıkları ve diğer nitelikleriyle farklılıklar ortaya koymuş öğretmenleri Ankara ve İstanbul’da ağırlayacak.

Ankara’daki Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezinde görev yapan Hilal Sevgen Abacı, TÜBİTAK için öğrencileriyle yaptığı projelerle bölge finallerinde yer aldı. eTwinning faaliyeti kapsamında geliştirdiği projelerle ulusal ve uluslararası kalite etiketleri de alan Abacı, patent başvurusunda bulundu. 25’ten fazla tasarım tescil belgesi alan Abacı, görme engelli öğrenciler için de sanatsal materyal hazırlanmasına yönelik bir proje de yürüttü. Yazarlık ve çizerlik de yapan Abacı, özel öğrencilere yönelik çıkarılan bazı kitaplarda bölüm yazarlığını yürüttü.

⏹ Muğla’nın Milâs ilçesindeki Beçin İlkokulu’nda anaokulu öğretmenliği yapan Kader Duman, Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen “The Importance of Coaching for 21st Century Teachers” isimli eğitime katılmaya hak kazanarak, burada elde ettiği bilgileri okulda görev yapan öğretmenlere aktardı. Duman, dört gün içinde 20 farklı gruptan oluşan 200 anasınıfı öğrencisine Limon Kız masalını anlatarak, kodlama çalışmasının yapılmasına rehberlik etti.

Kuruculuğunu üstlendiği “Kitabım Kütüphanen Olsun” eTwinning Projesi çerçevesinde Milâs Kafaca İlkokuluna 1.000 kitaplı bir kütüphane kurulmasını sağladı. “100 Güne 100 Kitap Projesi”yle Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan 0-6 yaş arasında çocuklar için kitap bağışı kampanyası düzenledi. Ayrıca PATİK projesiyle “Yılın Örnek eTwinnig Projesi”ne layık görüldü.

⏹ Çifte depremlere Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yakalanan Atatürk İlkokulunda sınıf öğretmeni Hilal Gülşen, depremin ardından öğrencilerini yalnız bırakmadı. Öğrencilerinin deprem travmalarını sona erdirecek çalışmalar yapan Gülşen, bu amaçla oyun alanları oluşturdu.

⏹ Van’ın Muradiye ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulunda sınıf öğretmeni Sultan Gültaş, öğrencileriyle işaret diliyle anlaşıyor, birçok yapay zekâ ve “web2” araçlarını derslerinde kullanıyor. İlkokul 1. sınıf öğrencilerine kendisinin oluşturduğu ses temelli tekniklerle çok kısa sürede okumayı öğreten Gültaş, hem eTwinning hem de TEKNOFEST için hazırladığı projelerle öğrencilerine hem kültürel hem de uzmanlık alanlarında örnek model oldu.

⏹ Antalya’nın Kepez ilçesindeki Antalya Bilim ve Sanat Merkezinde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Nasiye Yamaç Şahin de birçok uluslararası projeye liderlik etti. “Hayat Boyu Öğrenme Comenius M.U.S.I.C” projesiyle Çekya, Almanya, İtalya ve Slovenya, “Erasmus S.O.U.N.D” projesiyle Romanya, Portekiz ve Polonya, “Çevresel Eylem Ağı Topluluk Birliği” projesiyle ise Hollanda, İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya’daki okulları öğrencileri ve meslektaşlarıyla ziyaret etti.

Şahin, bu projelerle hem ulusal hem de uluslararası kalite etiketi ödüllerini kazandı. TÜBİTAK yarışmasında öğrencileriyle “Eğitimde İyi Oluş” projesiyle bölge birincisi olan Şahin, Türkiye Ankara Final Yarışması’nda da dördüncülük elde etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...