Bugün okullar tatil mi? Eğitime kar engeli! Açıklamalar peş peşe geldi

- Güncelleme:
Bugün okullar tatil mi? Eğitime kar engeli! Açıklamalar peş peşe geldi
Gündem Haberleri

Yurdun dört bir yanında kuvvetli sağanak ve kar yağışı etkili oldu. Milyonlarca öğrenci, okulların tatil olup olmayacağı haberine odaklandı. Konu ile ilgili açıklamalar peş peşe geldi.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından çok sayıda bölge ve ilde kuvvetli sağanak yağış, fırtına ve kar yağışı etkili oldu.

Olumsuz hava şartları nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı, milyonlarca öğrenci ise bugün (16 Aralık 2024) okulların tatil olup olmayacağını merak etti.

Yarın okullar tatil mi? Eğitime kar engeli! İlk açıklama geldi - 1. Resim

İLK TATİL HABERİ GELDİ

Artvin'in Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde 16 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verildi. Şavşat Kaymakamlığı'ndan tapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“İlçemizde devam eden olumsuz hava koşulları sonucunda ulaşımda yaşanabilecek aksamalar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile halk eğitim merkezinde 16 Aralık Pazartesi günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personel de aynı tarihte idari izinli sayılacaktır.”

Yarın okullar tatil mi? Eğitime kar engeli! İlk açıklama geldi - 2. Resim

BOLU'DA DA OKULLAR TATİL

Bolu’nun yüksek kesimlerinde gün boyu kar yağışı aralıklarla etkili oldu. Kar yağışının devam etmesi beklenen Mudurnu, Göynük, Seben ve Kıbrıscık ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Mudurnu, Göynük, Seben ve Kıbrıscık ilçelerimizdeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarımızda (rehabilitasyon merkezleri ve Kur'an kursları dahil) 16 Aralık 2024 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Söz konusu ilçelerimizde bulunan kamu kurumlarımızda görevli hamile, engelli, çocuğu kreş ve anaokuluna devam eden anneler ve kronik rahatsızlığı bulunan personel aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

ÇORUM'DA BİR İLÇEDE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Çorum'un Bayat ilçesinde, kar yağışı sebebiyle 16 Aralık Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları sebebiyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...